Fariba dålig sköterska

Att ta vaccin mot hepatit a och b gick jättebra. Men det gjorde så otroligt ont och hon stack sprutan så långt in så att min mamma tyckte hon stack in den för långt och mamma är ju utbildad vilket Fariba också är. (Fariba hette sköterskan). Efter att ha tagit sprutan ska man tillbaka minst 2 veckor innan man åker och ta en till spruta, då hinner man bli imun mot det.

När vi satt där och väntade hörde vi ett barn som kanske inte var mer än 5 - 6 år gammal säga :

 - Jag vill inte åka till thailand längre!

Det var ganska kul för hon upprepade det 3 - 5 gånger och alla skrattade lite lätt. Men när jag tog sprutan ville jag inte heller åka till Egypten för den gjorde ganska ont. Nu känns det ingenting och jag tycker att det var värt den smärtan som varade i kanske en timme.


Här kommer två av dagens bilder:
Sprutor igen

Min mamma sa nyss att jag ska ta två sprutor idag. Den ena är mot hepatit A och den andra mot B, för det är knappt två månader kvar tills vi åker till Egypten. Eftersom jag hatar sprutor och smärtan från sprutan mot influensan gör fortfarande ont så är jag ännu mer orolig. Men vad ska man göra? Det är lika bra att ta dom så får man skydd ett bra tag, men bara för att man har tagit dem är inte det en garanti att man inte får det. Förhoppningsvis går det jättebra eftersom jag kommer vara jättetrött efter tennisen idag!


Hur kan det smittas?

Dryck Tatuering Olycka Mat Sex


Fakta:
Hepatit A och B är allvarliga leverinfektioner.

Sjukdomarna förekommer mer eller mindre i hela världen. Hepatit A-virus kan finnas i förorenat vatten och i rå eller felaktigt tillagad mat. Hepatit B däremot smittar via blod och andra kroppsvätskor. Därför kan lokal akutsjukvård, orena nålar (sprutor, piercing, tatuering) och sexuella kontakter utgöra en risk.1

Vaccination med Twinrix ger skydd mot både hepatit A och B.


GodnattTill middag fick vi fläskfilé och ris, väldigt gott. Men det kändes lite B faktiskt för de är typisk mat man äter ofta. Kanske äter jag ute för ofta på ställen då endast fläskfilén är god, jag vet inte. Till efterrätt blev det de ni ser på bilden, biskvitårta, den var inte alls god! Ush nej, varför kunde vi inte gjort en vanlig kladdkaka eller nått, istället för att ha köpt en tråkig äklig tårta.Mitt stora intresse är verkligen foto och jag ska köpa mig ett teleobjektiv så jag kan ta fler och bättre kort på långt avstånd.  Nu måste jag sova för att orka med morgondagen, godnatt!

foto av systerJag använde min syster som modell idag, och det blev ju ganska bra! Eller hur?
Nu har Mary åkt och jag ska lägga mig för jag är verkligen jättetrött och ska upp tidigt imorgon!

Michelle Obama är gravid!

Mammamage? Ryktet går att Michelle Obama kan vänta parets tr

Ser ni bilden till höger? Då ser ni tydligt en mamma mage, men den till vänster är den man får se i tidningar.

Paret har tidigare sagt att de inte planerar att få fler barn. Men tydligen kanske det kan bli ändringar i den planen.

Rykten i USA är att Obama ska bli 3 barnspappa, men ingenting är bekräftat ännu, men snart kommer en bekräftelse om det är sant eller ej. Är inte det otroligt att Obama är första svarta presidenten och kanske får hans fru som är USA första first lady föda första mörkhyade barnet i vita huset?
Obama hoppas kanske på en pojke denna gång?.

bilderHar äntligen lärt mig min kamera. Vilket gör att jag tar bra porträtt bilder och när bilder. Nu kom syster hem och jag ska vara social med henne!

Helg

Äntligen är det helg, men jag har verkligen inte tid att lata mig som jag helst vill göra ! Jag får gäster ikväll, Mary kommer det är mammas moster eller faster, som är jättepigg och trevlig!
NO provet gick väl helt okej tror jag, hoppas på godkänt annars känns det som onödigt att komma till skolan för en lektion. Var kvar ett tag sa hejdå till alla som var i korridoren och gick till centrum för att ta bussen hem. Hade  dock tid kvar så jag köpte ramlösa och lite choklad.. Inte bra men i helgen ska jag träna mycket tennis och träna annat.

Nu måste jag städa rummet och ska förbereda min helg med mina studier och ledig tid.
Ni får ha en toppen fredag alla!

Oskar

Min dag i bilder

Min dag *(en del)  i bilder

Älskar russin!Saknat helgen som var, och nu kommer en till helg..
Då spelade jag henke och många fler massa kort


Jag åt godis idag! Onyttigt men så himla gott.


Tittat på MAD TV som är fettskoj


Oskar

dumma lärare


Så här såg det ut förr då lärare hade respekt för eleverna, och eleverna hade respekt för lärarna.

Att plugga NO är inget kul, att plugga över huvud taget är inte kul. Eller? Jo det kan vara kul, när man vet exakt vilka sidor man ska plugga på och får rätt info i rätt tid. Vilket jag aldrig får när det gäller NO, och jag har inte det bästa minnet (när det gäller prov läxor och annat tråkigt)  kan jag dock erkänna. Det vet min skola om och vi har ett avtal eftersom min mamma och pappa vill att jag ska få godkänt i alla ämnen och komma in på gymnasium. Det verkar inte min skola eller rättaresagt lärarna förstått ännu.

Anser inte du, när man har gjort fel en gång innan och vet det, men medvetet gör samma fel är det så våra lärare i skolan ska vara?

Jag anser att man kan göra fel, men inte samma fel två gånger när det handlar om elever, för utbildning är jätteviktigt men hur ska vi som har svårigheter kunna klara av dagens dåliga lärare, som inte ens kan anpassa sig efter sina elevers behov?


Får väl göra så gott jag kan, vad kan jag annars göra?

Oskar

plugg, musik kyrkan


Jag skulle egentlgen plugga men eftersom yrsa och alla andra konfirmandledare var här så blev det inte mycket plugg, men nu har dom (äntligen) börjat sin konfirmandgrupp och jag borde faktiskt börja plugga. Har No prov imorgon, biologi inte mitt favorit ämne men det funkar! 20 frågor som jag måste kunna för att få godkänt och om jag inte får det blir det ej godkänt som ni kanske vet.

Ögonen in i 6 a4 papper och lyssna på musik.

Nyckellös

Hej alla inlägget publiserades ej imorse.Imorse när jag var på bussen märkte jag att jag hade glömt nycklarna. Inte den bästa morgonen idag nej, men jag har tur som fick låna Markus skåp och ha min skolväska i! Tack tack.Vill ni veta vad jag gjorde igår?

Jag, Linnea och Henke struntade i mässan eftersom vi ville fika, jag tog en chokladtårtbit, Linnea tog en morotskakabit och Henke tog en vanlig latte. Jag hade dock inte ätit middag så jag var tvungen att äta mat, tog en Fonacha tror jag den stavades. Kyckling, fetaost med vitlökssås verkligen gott! När jag skulle beställa min middag är det en med norrländsk dialekt och jag kunde inte hålla mig för skratt, vilket ingen kunde göra! Allt tar en enorm tid på Coffie Corner. Men det är så himla gott och då kan man väl vänta!bild från ligans blogg


Från förra veckan, jag bloggar samtidigt som jag och henke anmäler oss till nått jag inte minns, men något var det!


den enda som var bra på mig, aja får väl posa mer framför kameran!

Oskar

busigt

Nu sitter jag, matilda och johanna på mc donalds med varsin smootie. Egentligen har vi engelska men det är så extremt jobbigt och vi fick veta att det var håltimme av en i klassen, så vi gick till mc donalds. Och vi pluggar matte, no och lite so!

Ögonen direkt in i böckerna!


OskarBåten är trasig

Godmorgon!


Jag gick upp tidigare för eran skull! Sen, ville jag ju också skriva lite.
Idag har jag så mycket att göra verkligen. Skola till klockan 15.00 och sen direkt har jag knattarna så jag måste gå direkt till kyrkan eftersom jag ska förbereda lite saker. Sen är det mässa och muffinkväll (?) vad nu det innebär. Nu lyssnar jag på MTV och det är någon takida låt.. Inte min favorit, men den duger!
Mitt humör är på topp idag! Dock hade min båt gått sönder, så det är inte så jättekul, men vad ska man göra.Så ser jag ut idag!


Båten hade gått sönder när jag vaknade inatt!


Ha en toppen dag för de hade jag tänkt att ha!

brukar inte

Jag brukar inte gå med i gratis sidor, men denna verkar faktiskt grymt bra! Så varför inte testa att vara med, och få just dina vänner och bli medlem? Dom har massa roliga saker, allt från trisslotter till ps3 !
Gratis

I väntan på att bli förhörd

Nu har jag pluggat på soläxan, ska bara bli förhörd, dock skulle mamma göra något, så jag tog lite kort där jag har sjukt tråkigt.

Nu kom mamma ner, hoppas det går bra!

Oskar

bilder

Hej alla! Nu ska jag lägga upp bilder och börja plugga, mer än så hinner jag inte


Så såg jag ut idag


Nu måste jag plugga

Hänging och trött

Hej alla!
Hur mår ni?

Själv mår jag är jag lite hängig faktiskt, måste nog vara från i helgen då jag knappt fick fyra timmars sömn. Eftersom jag är hängig måste jag dock ställa in dagens planer med sjukgymnasten, det känns jättetråkigt faktiskt, eftersom jag bara har tid att komma på tisdagar dit, men det gjorde inget, jag får en tid nästa tisdag istället!


Det är inte kallt ute, men inte varmt heller. Ush , jag vill ha egypten nu! Ska dit på påsklovet!

Just nu sitter jag vid Jonnas dator och ska strax börja skriva en hemlig sak till knattarna imorgon! Kan inte säga vad det är än, men imorgon ska ni veta vad det är. Men det är inte så jätte stort direkt. Men det måste bli bra, för annars är det ju ingen idé!
Min dag har varit en konstig och kort dag. Eftersom jag är snäll så hjälpte jag Carina att bära ner saker till ett möte hon och några till skulle ha. Samtidigt kom rektorn och frågade mig om jag ville ställa upp i en interjuv/utvärdering vecka 19. Självklart ska jag det! Men jag ska också se ut en till nia, och lite åtter och sjuor. Det går säkert jättebra, har nästan bestämt mig för vilka jag vill ha med, eftersom det är ju jag som får bestämma nästan allt. Men har dock några krav.

Ha det jättebra nu alla!
Missa inte bilderna till höger! Där kommer jag vara i påsk!

Oskar

Mer bilder

Här kommer fler bilder från drakudden, ska också lägga upp en vidioinlägg senare.

vi brukar alltid be för ett bra blogginlägg!

"Å herregud varför är jag här" kanske Micha tänkte när jag och henke kom på hemligheten!

Micha tyckte det var för lite bilder på henne, så varför inte lägga in lite bilder?


http://typmicha.blogg.se


Oskar

Vecka 5 planering


Tisdag:
Skola 8.00 - 13.10
Sjukgymnast 13.15 - 14.00
Plugg

Onsdag:
Skola 8.00 - 15.00
Knattarna 16.00 - 18.00
Mässa + kväll 19.00 - 22.00

Torsdag:
skola + sjukgymnast + plugg

Fredag:
Fredag är fredag, men får dock gäster så det blir att vara social hemma med gästerna.

(veckan kan / kommer säkert ändras, men så ser den ut nu)

plugg tips

Jag har märkt att jag ofta, väldigt ofta håller på med min mobil på lektioner, och det blir mer och mer ett problem för min skolgång. Vet inte varför, men man blir ju okoncentrerad på lektionen, så jag ska nog börja med att lägga min mobil antingen i skåpet eller i jackan så man inte märker om man får sms och man behöver inte svara alls i telefonen. Visst kan man ju strunta i det om man har den i fickan. Men jag vet, att jag inte klarar höra/känna hur det vibrerar i fickan utan att titta på mobilen. Därför måste jag nog göra en förändring.


Så min fråga till dig är, hur gör du med mobilen?bilder från draken

hinner inte blogga innan middagen, så jag ska bara lägga upp dessa bilder som skulle upp igår, men somnade dock framför tvn.

jag i fredagskväll och skulle plugga/blogga! foto: Micha

geisha var en ganska stor del av min godispåse!

Min säng som jag spenderade... inte ens 4 timmar i!

oskar

45 timmar, ca 4700 minuter

Godmorgon!
Jag och henke hade varit vakna  45 timmar lite till, innan vi igår vid halvfyra gick och la oss!
Vad vi gjorde igår ska jag berätta mer om senare.

Det är söndag, men det känns verkligen inte som en " typisk söndag ". Imorse vaknade man tio minuter innan jag skulle upp! Panik, jag brukar ta ungefär minst en timme på mig varje morgon. Då kan ju inte en tio minuter räcka. Bara att ta mig ner från sängen som är en våningssäng, tog mig två minuter. Då hade jag kanske en två, tre minuter på mig. Det tog kanske en, högst två minuter att göra mig klar! Eftersom jag då hade några minuter kvar, kunde jag ta en kopp te, tänkte jag.

När man gick in i rummet där morgonbönen skulle vara så var det ingen i rummet, skönt! Jag struntade i min kopp te, och tog den bästa platsen såklart.

Till frukost blev det:
Två mörka mackor med smör
Två ljusa mackor med smör

Två glas jucie
Ett glas vatten

Nu får alla läsare ha det så bra så hörs vi när jag kommer hem! Bilder kommer upp!
vid 16.30

Drakudden vi har det bra.

jag, henrik, yrsa, linnea, micha, jeanette gick till coop och köpte godis, jättemycket godis! Vi köpte en läsk var! Sen var vi kanske lite sena till den tid vi skulle träffas men det gjorde inget för bussen gick inte förns 16.45. Så det gjorde ingenting.  Bussresan gick  jättebra, jag och henke satt och hade ganska kul åt många saker!

Vi har gjort en massa saker verkligen. Men innan jag säger vad vi har gjort måste jag säga att vi har världens bästa våning här uppe, svarta skinn möbler, balkong har alla rummen, vi fick även 3 dushar. Ska försöka lägga in bilder på allt senare, för kameran och mini datorn vill inte, eller så går det inte att ladda in bilderna nu..

Vi fick kyckling bulgur, jag har faktiskt ätit bulgur, riktigt gott, inte för de smakade så mcket men  endå! VI alla har gjort trummor också! Min blev helsvart, eftersom jag nästan bara har svarta kläder haha. Mässan var ganska trevlig, men kort!

Efter middagen, mellan trummorna och mässan gick jag och Fanny en liten promenad och pratade om massa saker verkligen, det är skönt att ha Fanny att snacka med , för hon förstår och ger bra tips!
Petra är nattvakt men hon är snäll, så hon låter oss vara uppe.

Den bästa miniledaren är Henrik som är här! (henrik ville bli nämnd här).
jag delar rum med henrik och björn, trevligt.

Nu borde man fixa sig och vara social.

Oskar Frykberg Nordén


FRÅGA PÅ

Ja klockan 15.00 måste jag gå på pricken senast, annars missar jag bussen vilket jag inte vill göra! Men jag tar igång en frågestund så fråga vad ni vill och de besvaras när jag kan!


Oskar

besvarar och tittar igenom nu! Kanske är klar tills imorgon (tisdag)

Godmorgon!

Hej alla läsare!
Hur mår ni?


Själv måste jag erkänna att jag är extremt trött och känner mig lite hängig. Igår när jag åt middag, så kände jag mig jätte yr och sov nästan. Men och andra sidan var det en lång dag i skolan igår också.

Imorse gick man upp runt 6 eftersom jag började 8, och då måste jag gå klockan halv åtta senast. På bussen är det alltid mycket folk, tror det fanns ca 3 platser kvar när man gick på den. Men det gjorde ingenting, för om jag skulle sätta mig på  bussen så får jag jätteont i benen sen, det är därför jag hellre står på korta sträckor som till skolan.
När jag väl kom till skolan, var det inte en enda här ännu, men det varade inte länge. Mickan kom vi har skåp i samma hall, i ljushallen som är väldigt ljus. Vi snackade om igår då både hon och jag var extremt övertrötta och skojade till på msn. Inte ens de varade länge! Nej, klockan blir så snabbt 8.00 då jag idag skulle ta närvaro på idrotten. Det är jätteskönt att jag behöver ta närvaro inget mer. Fast iof, ska jag simma 2 gånger i veckan, vilket jag också gör. Det är extremt kul att simma också, det gör inte ont i knäna och benen iallafall.

Nu sitter jag och arbetar med styrelsesaker, skoltröjorna! Riktigt kul faktiskt. Carina gillade årets skolkläder det kommer nog ganska många göra.
Nu ska jag fortsätta, ha en toppen fredag så hörs vi när jag kommer hem vid halv ett eller halv tolv.

orkade inte fixa håret så jättemycket idag!


Oskar

Här är årets Oscarnomineringar24 februari på svt 1 21.45 börjar det! Ska du titta?

Här är de nominerade:


Bästa film:
The Curious Case of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire.

Bästa kvinnliga huvudroll:
Anne Hathaway, "Rachel Getting Married"
Angelina Jolie, "Changeling"
Melissa Leo, "Frozen River"
Meryl Streep, "Doubt"
Kate Winslet, "Revolutionay Road"

Bästa manliga huvudroll:
Frank Langella, "Frost/Nixon"
Sean Penn, "Milk"
Brad Pitt, "The Curious Case of Benjamin Button"
Mickey Rourke, "The Wrestler"
Richard Jenkins, "The Visitor"

Bästa regissör:
David Fincher "The Curious Case of Benjamin Button"
Ron Howard "Frost/Nixon"
Gus van Sant "Milk"
Danny Boyle "Slumdog Millionaire"
Stephen Daldry "The Reader"

Bästa kvinnliga biroll:

Amy Adams, "Doubt"
Marisa Tomei "The Wrestler"
Penelope Cruz, "Vicky Cristina Barcelona"
Viola Davis, "Doubt"
Taraji P. Henson, "The Curious Case of Benjamin Button"

Bästa manliga biroll:
Josh Brolin, "Milk"
Robert Downey Jr., "Tropic Thunder"
Philip Seymour Hoffman, "Doubt"
Heath Ledger, "The Dark Knight"
Michael Shannon, "Revolutionary Road"

Bästa originalmanus:
Courtney Hunt "Frozen River"
Mike Leigh "Happy-Go-Lucky"
Martin McDonagh "In Bruges"
Dustin Lance Black "Milk"
Andrew Stanton, Jim Reardon "WALL-E"

Bästa manus efter en förlaga:
Simon Beaufoy, "Slumdog Millionaire"
David Hare, "The Reader"
Peter Morgan, "Frost/Nixon"
John Patrick Shanley, "Doubt"
Eric Roth, Robin Swicord, "The Curious Case of Benjamin Button"

Bästa utländska film:
The Baader Meinhof Complex (Tyskland"
The Class (Frankrike)
Departures (Japan)
Revanche (Österrike)
Waltz With Bashir (Israel)

Bästa Dokumentärfilm:
The Betrayal (Nerakhoon)
Encounters at the End of the World
The Garden
Man on Wire
Trouble the Water

Bästa tecknade film:
Bolt
Kung fu Panda
Wall-E

Bästa specialeffekter:
The Curious Case of Benjamin Button
The Dark Knight
Iron Man

Heath Ledger kan få en Oscar för rollen som  Jokern i Batman-filmen "The Dark Knight".
Ett år efter sin död nominerades skådespelaren  till en Oscar för bästa manliga biroll!

dag 2 han har vant sig

Det kritiserade amerikanska fängelset i Guantánamo Bay ska stängas. Inom ett år ska fånglägret vara nedlagt enligt order från Barack Obama idag (torsdag).
-Obama rättar till sin föregångares misstag, säger Ali al-Shamrani som har en brorson som sitter i lägret.

Nyheten kom ut redan i går och i dag hände det. Barack Obama skrev under en order som kräver att fånglägret ska stängas inom ett år.
Han kom samtidigt med ett förbud mot tortyr vid förhör med misstänka terrorister och tillsatte en kommission som ska se över Guantánamofångarnas fall! Det är väldigt bra att Barack Obama har rättat till George Bush felsteg.


Oskar

drakudden imorgon

Idag var man i skolan, ännu en meningslös dag och jag lärde mig ingenting. Som ni kanske vet så glömde jag mobilen, jag trodde inte det skulle vara så farligt att vara utan min mobil, men det var de Jag hade 6 missade samtal, och 10 sms! Men jag måste vara mer noga att komma ihåg saker.. Därför har jag tömt min kamera på alla bilder så jag har massa minne att kunna ta kort med i helgen. Då ska jag åka till Drakudden, det ska bli jättetrevligt att åka dit, vi kommer ha det jättemysigt! Nu ska jag packa hela väskan tills imorn! Den är jättestor. Ska ha med mig:

 
 1. Dator (pga plugg)
 2. Kläder (massa)
 3. Kamera
 4. godis
 5. dricka
 6. gott humör
 7. och massa annat!mobil abstinens.

Hej alla, jag har ingen mobil idag, har nämnlgen glömt min mobil idag, så om ni smsar kanske ni får svar vid halv fem. Nu vet ni det!


ha det jättebra! Så kanske vi har en tävling senare idag över helgen?


Oskar Frykberg Nordén

läsarfråga

Hej, jag har fått uppfattningen att du har det ganska stressigt, både med skolan och fritiden. Jag läser din blogg och börjar gilla den mer och mer nu. Jag har ett ganska stressigt liv jag med. Men vad är ditt tips för att inte vara lika stressad?Hej!
Vad kul att du gillar min blgg mer och mer! Men min stress
är inte så jättehög, men så klart, det kommer i perioder!
Mitt tips är nog sömnen, och att ha kul.
Själv dricker jag Proviva mango, varje morgon.
Den lugnar ner magen och gör en mindre stressad.


har du en fråga, maila den till oskarfrykberg@hotmail.com eller klicka på kontakta mig knapen nedan.Chokladbollar, fika gott

Hej alla, hur mår ni?

Själv mår jag ganska bra, eller har ont i magen. Varför har jag det? Kanske är det för att jag och de andra knatteledarna (Jeanette, Micha och Björn) åt jättemånga chokladbollar som Jeanette och Micha hade bakat. Micha bli inte kock, du ska bli bagare! De var verkligen jättegoda, synd att ni inte kan smaka. Men kanske borde man ha en liten bakdag i veckan. Vad sägs om det?
 

riktigt ballt sugrör!

Jag ska kanske åka till Kall på sportlovet, men dock tycker mina föräldrar att det är onödigt eftersom jag inte ens åker skidor. Visst är de väl de, men de är många som inte åker skidor. Det är väl aldrig försent och lära sig eller? Men det ska verkligen kämpas på med den frågan! När jag endå pratar om resor kan jag säga att om 48 timmar är jag inte i stockholm längre, jag är nämnligen på Drakudden! Det ska bli jättetrevligt, de ligger precis vid vattnet och stugan är jättetrevlig. Jag yrsa, henke, björn, linnea, micha, jeanette, malin och många fler är jättetaggade! Det kommer verkligen vara mysigt. Men oroa er inte, min dator kommer att vara med eftersom jag måste plugga och behöver internett! Så bra det är med mobiltbredband.

Hoppas ni har haft en lika bra kväll som jag annars är det en kväll imorgon också!
Oskar


Subway kakor


Choklad kakor är jättegott! Men speciellt när man fikar med sina bästa vänner! Micha och Jeanette! Idag har jag haft jättetråkigt, men berättar mer sen! Ha en bra dag!
Nu kommer snart mina knattar!

Oskar

Frans Schartaue - USH

Jag blev ganska besviken på frans schartaue gymnasiums intryck, den var inte så bra jag trodde. De individuella valen, var knappast val! Man kunde inte välja något för de hade skolan valt åt en. Skolan var väldigt rörig, men informatörerna var bra! Dom har en jätteball aula som är som konserhuset! Iallafall invändigt. Men jag vill absolut inte gå där, tur att jag åkte och tittade så jag inte valde den. För hade jag valt den skolan, hade jag valt fel! Men är ganska smått irriterad eftersom jag missade Obamas tal och allt för jag var på den skolan, men jag tittar just nu och gissa vad man ser på tv4.se, inför obamas tal (förberedelser)BUDGET?!
Skär de redan ner, eller var det den dåvarande presidenten BUSH som har bestämt bolaget? Jag skulle aldrig döpa mitt bolag till budget.blå och grön ska vår jord vara!

Oskar

BORT MED SNÖ


Jag blev så otroligt glad när snön började försvinna imorse! Men när man är påväg till bussen från sjukgymnasten, då började det regna vilket inte alls var bra! Men jag var endå glad för då försvinner ju snön. Jag går på bussen, hittar en plats längst bak hatar att sitta fram. Jag hinner dock inte åka långt förens det verkligen snöregnar! Så nu är det tösnö här igen, vad tycker du, ska vi ha massa snö i sverige eller borde det vara varmt och skönt?

På lunchen åt jag detta med Fou

Riktigt gott, pastasallad med salami och fetaost!

OBAMA

I dag svär Barack Obama presidenteden
17.30 - tv4

Sen finns det på svt 24 från 17.00 enligt min so lärare. Men visst är det ganska historiskt att den 44 presidenten i USA blir en mörkhyad?
Visste ni att över 60 000 personer skyddar Obama idag.

Där i mitten kommer Obama hålla sitt tal!

Människor har övernattat utanför National Mall för att få en bra plats att se den nye presidenten!Jag tycker om amerikanska recept och vill tipsa er om Amerikansk Ostkaka som ser jättegod ut! Kanske ska ni fira och baka lite amerikanskt ikväll?

Amerikansk ostkaka


                                                                  för 8 personer
Ingredienser

18 18 st grahamskex (digestive)
8 8 msk margarin, smältFoto: Recept.nu
3/4 3/4 dl strösocker
en doft malen muskot
Fyllning:
1 1/2 1 1/2 paket Philadelphiaost, 227 g vardera
2 2 ägg
1 1 dl strösocker
saft av 1/2 citron
en doft malen muskot
3 3 dl gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°-185°. Ta fram en låg pajform. Smula 16 st kex fint i mixer, eller stöt dem fint i en mortel.

2. Blanda smulorna med det smälta fettet, sockret och muskoten och tryck ut blandningen i botten av formen. Grädda pajbottnen ca 5 min i ugnen. Vispa osten mjuk med elvispen 3-5 min.

3. Vispa sedan ner ägg, socker, citronsaft och lite muskot. Slå fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min eller tills kakan får en lätt guldgul yta.

4. Ta ut formen och bred över gräddfilen. Smula de två sista kexen över och grädda ytterligare 10-15 min.

5. Kyl kakan innan den serveras, så att den blir stel.


Godmorgon

Hej alla!
Hur mår ni läsare?


Själv mår jag bra, men är lite trött för klockan ringde inte. Men annars är det jättebra med mig.

Först måste jag tacka alla mina läsare!

Sen tycker jag att ni som tycker att jag är en wannabe, eller inte alls är bäst kan ju stå för det och skriva eran mail adress och erat riktiga namn.

Men iallafall så bryr jag mig inte om ni tycker det, för det man stör sig på det kommer man ihåg!

Igår var verkligen en konstig dag, varför har nästan alla dagar varit konstiga? Men det är en massa plugg hit och dit, vilket skapar en onödig oro. En oro som ingen borde känna. Jag la mig sjukt tidigt igår för att jag behöver ganska många timmars sömn. Men tror ni inte att jag försov mig 40 minuter? Jag ställde klockan på 6.05 och på 6.20 men den som skulle ringa 6.20 ringde inte, eller så råkade jag stänga av den när första ringde. Anledningen att jag har två larm på väckarklockan är eftersom jag kommer inte upp på första väckningen, men då är det jättebra med en som kan ha 2 tider! Det vore också bra om den ringde..

Nu sitter jag med Markus och vi är lite tidiga. Men det skadar inte, borde göra matteläxan haha.

jag i ljushallen. tycker inte om min outfit idag.. Aja.


Alla läsare ha en toppen dag nu! Imorgon har halva skolveckan gått om man går 5 dagar i veckan!

Oskar Frykberg Nordén

Måndag morgon är bäst!

                                           
Idag en timme innan ortopeden så hade jag syv möte för fjärde gången, jag känner att jag har varit där flest gånger och pratat om gymnasium. Vi kollade på HTS i järfälla, där jag vill gå, sen kollade vi på NTI gymnasiet som är en jättebra skola, de har både handel och media, är nämnligen inne på handel eller media. Jag satsar nog på handel med vissa media individuella val. Fast pappa min, vill att jag ska gå på Frans Schartaue för namnet sticker ut lite sa han vid middagsbordet. Det ska tydligen vara lättare att få jobb med en handels utbildning på frans schartaue. Men jag vill ju gå på ett gymnasium som jag trivs på! Jag trivs på HTS och jag kommer säkert trivas på NTI där man fick massa bra tillbehör om man går där. Det är jättejobbigt verkligen för Media det lockar ju jättemycket med fota och annat kul. Men dock är det svårt att få jobb inom media just nu. Och då skulle jag läsa sam/media, men jag vill inte läsa sam! Men eget företag lockar och jag kommer nog läsa webbdesign och foto kurser! Det är jättesvårt med gymnasium verkligen, förut så behövde man endast göra det ens pappa gjorde. Men tur är de väl att de inte är så idag, för jag skulle aldrig vilja ha det arbete som pappa har!Idag har jag varit hos ortopeden, det gick ganska bra.
Han var såklart sen, varför är alltid doktorer det? Han undersökte knät och benen, han konstaterade att vänster ben är mer snett än höger. I höger har jag mest ont så det är märkligt. Antingen är det slatter, beninfektion, eller Q-böjdt knä. Ska på en ytterliggare bedömning om ca 4 veckor om jag ska på utredning (magnetrönka och ultraljuda knät). Man kan operera, men det är inte säkert om det blir det, men min sjukgymnast tror iallafall det. Men han tittar inte på knän hela dagarna iof.

En glad nyhet är att jag ska få arbeta (lite extra än andra) i bilden! Ska få lämna in mina bästa foton varje månad och det kommer betygsättas. Bra va?
Jag älskar måndag morgon för då har vi bild som är jättekul!

en bild av många som hon ska få bedöma! Riktigt nöjd med bubblan i flaskan ni ser?

Oskar

den enda hälsningen hon kan
Det verkar som att hon bara kan säga hej allihoppa. Men undrar om hon säger så till Nils? Hej allihoppa nils! Haha nej det tror jag inte. Men snart ska jag skriva om min dag och hur det gick hos ortopeden!

veckans

Veckans blogg
http://minicookie.blogg.se  
Drogs förra veckan till vecka 3

Veckans bästa outfit
http://KarinOlofsson.se
Så sjukt bra klädd. Hela veckan har hon haft bra kläder som passar!

Veckans roligaste blogg
http://EmmaNygren.se

Veckans oskarhittade
http://DressLikeaPrincess.blogg.se

Veckans tråkigaste blogg
http://CharlottePerrelli.blogg.se

Det var veckan som gått!

Söndag - pluggångest


Jag är otroligt trött på att plugga nu, för flera timmar so på helgen är väl inget kul direkt. Jag menar, varför har man 5 timmar so i veckan om man endå måste plugga ytterligare 4 till i veckan? Helt idiotiskt faktiskt. Men när man väl ska plugga är det inte smart att sitta i sitt eget rum. Ni som har läst inlägget nedan förstår varför. Svenska skolsystemet är jättedåligt, tänk alla som inte har "bra" föräldrar som kan hjälpa en med läxor och förhöra inför prov, då ligger man dåligt till om man inte är studiemotiverad. Jag kan dock erkänna att jag är inte alls studiemotiverad, men jag har också föräldrar som är på mig hela tiden med att jag ska plugga. Det är jättebra när man klarar av proven faktiskt! Men just för stunden är det bara jobbigt med allt tjat. Vissa har jättelätt i skolan och kan läsa en sak en gång så minns de det livet ut. I min klass har vi en som har fotografiskt minne (enligt vissa) jag blir jätte avundsjuk på den personen om det stämmer. För jag skulle behöva ett sånt minne, finns dom att köpa? Om 100 år kommer det nog vara så att man kan köpa ett chipkort och sätta in i sitt barn/sig själv, och bara lagra material. Förut behövde jag en kalender som jag försökte skriva in allt i, men det behöver jag inte nu när jag har min minipc med mig överallt. Den har ett program som heter PIM tror jag, utan PIM klarar jag mig inte. Den kollar jag varje dag på väg till skolan, i skolan så jag inte ska missa något (möten, sjukgymnast osv). Nej bort med läxorna och man ska vara mer effektiv på lektionerna! 

Eller vad tycker du? 

Jag kan inte plugga i mitt rumHar jättemånga so sidor och plugga, för på veckorna hinner jag knappt med skolan. Och min so lärare "visste inte" vad läxan skulle vara så jag får plugga in hela kursen som egentligen ska ta 3 veckor. Klar med del 1 av 4 tror jag. Det handlar om ryska revolutionen, riktigt intressant faktiskt! Nu har jag pluggat över en timme med den, och ska ta lite pluggrast sen fortsätta. Men gud vad jag kommer ha försprång, om jag kommer komma ihåg allt dvs.


så här såg de ut när jag pluggade i rond 1 av 4

Som rubriken heter, så kan jag inte plugga i mitt rum, eftersom här har jag min stora dator, tv, tvspel och massa annat kul man hellre gör. Men det är därför jag har min skoldator och ett bra vardagsrum att kunna plugga i.

Oskar


Artikel Tunnelbanor

Igår skrev jag en.. kanske inte artikel men nästan. Om tunnelbanor. Här kommer den.


Hej alla.

Idag väljer jag att skriva om tunnelbanor. Det passar jättebra eftersom jag skriver detta när jag sitter på en.

 Tunnelbanor, dom är alltid smutsiga vilket man kan förstå för man kommer in med skitiga skor och skräpar ner. Man kommer in med hundar och om man äter nått, då kan man inte vänta tills man kommer till en papperskorg inte. Man måste absolut slänga skräpet på golvet. Varför har inte tunnelbanor papperskorgar? Jag menar, bussarna har det. Annars kanske man inte kan klaga så jättemycket på tunnelbanor för det är egentligen vi resenärer som förstör. Vi sätter gärna våra fötter på stolen framför och det gör att säten lättare går sönder. Inte bara det, hur trevligt är det att sätta sig på ett fotavtryck? Nej, jag skulle inte uppskatta det iallafall. Sen tycker jag det är märkligt att man säger stationerna på svenska och sedan engelska på eftermiddagar och kvällar men inte på helgmorgonar, får inte turister åka kommunalt på morgonen eller. Men annars är den jättebra tycker jag. Det är ganska mysigt att åka tunnelbana. Fast en papperskorg skulle sitta bra eller hur? Då slipper ni som skräpar ner skräpa ner på säten och där människor faktiskt går, enkelt och smidigt att skräpa ner på ett ställe va? 

jorden ska va blå inte grå

Snart åker jag till ekerö med mamma och pappa. Såhär ser jag ut ikväll

konstig / ful men aja har inte tid.jorden ska vara blå! Inte grå!

nils undrar varför

Ja som ni vet heter blondinbellas kille Nils. Han undrar ibland varför klipper de bort honom?

Jag har svaret


mitt tips :
överle inte!

I bilen

Hej alla.

Nu sitter jag i bilen med min dator. De hade dock inget erbjudande på att få en dator.Men det gick endå ganska bra. Säljaren var väl inte den bästa. När han skrev ut avtalet med tele2 så skrev han ut fel sa han, men sen visade det sig att det var rätt. Så han fick skriva ut ett till eftersom han hade kastat de andra. Jag tittade på klockan och började undra om jag skulle hinna med bussen.Tror ni jag hann? Nej. Eftersom då var patronerna slut. Säljaren visste inte ens hur man bytte. Inte  bra inte. Men som tur var så skulle pappa endå hem för jag trodde han skulle någon annan stans, så det gick bra och åka med han. Men nu sitter jag i bilen och har just installerat allt. Jag som inte trodde man kunde använda det på Linuxsystemet. Men det går tydligen!

Nu kan jag stolt säga, jag har en bloggdator med bredband! Den ni. Förut kunde jag bara skriva och la upp allt sen när jag kom hem. Nej, nu är jag glad igen. Mamma är bättre nu, och vi ska till Ulf och Annika! Bloggar nog från bilen sen för jag ska fixa mig, äta lunch och mycket mer nu.Skit ful bild. Men en bra bloggare bjuder på sig själv eller hur?

Oskar

good to be me

Nu, eller om en timme och tio minuter ska jag gå till bussen för att träna. Tennis är kul, och min tränare är faktiskt otroligt bra om man jämför med de jag har haft innan! De sa ungefär :
"värm upp själva i ca tio femton minuter".

Självklart gjorde ingen det, kanske tränarna skulle varit med istället för att fika? Om man måste fika (vilket jag kan förstå för de har rätt till rast osv) då kanske man ska lägga om tennistiderna lite bättre. Men nu tränar jag inte där vilket är otroligt bra. Men i SALK är det trevligare och bättre kvalité på allt verkligen. Tennisshoppen är mycke bättre, de har en reception, väldigt många banor, bra tränare, schysst inredning och nära till tunnelbanan!

Jag är jätteglad eftersom jag ska köpa mobilt bredband idag, direkt efter tennisen faktiskt. Hoppas verkligen allt går som det ska. För säljare brukar vilja att man ska köpa andra saker också, men om de har ett erbjudande köp mobilt bredband för 200:- och få en dator osv, kommer jag lätt  ta det för 11 kronor mer i månaden är de väl värt? Men då (om det finns det erbjudandet) ska jag ge bort datorn. Bra va? Men om jag ska ge den till syster, eller ha en stor alltså verkligen stor tävling här om den, det har jag inte bestämt mig för.

Men det är inte säkert att de ens finns men ibland finns det ett sånt erbjudande.
Gud vad jag tjatar!

Vad ska ni läsare göra i helgen?

Själv ikväll ska jag kanske till pappas kompis med resten av familjen. Men mamma var lite dålig, men hoppas hon blir bättre så vi kan åka dit. Det skulle vara jättekul verkligen,  vi får hoppas på det.


Godmorgon

Nu är jag verkligen uppe i tid! Fast egentligen inte, har nämnligen en  massa saker att göra. Nu ska jag ut och gå i ca 2 timmar, gör de varje helg. Och när jag kommer tillbaka är väl klockan 9.00. Då kommer jag packa väskan med tenniskläderna. Tennisracket, skor, vattenflaska och shorts/piké. Då åker jag ca 10 och träningen  börjar 11, är det inte sjukt egentligen? Att behöva åka en timme innan jag tränar. Men det är ganska skönt att åka tunnelbanan. Sen är det inte jättemycket saker jag ska göra mer än att köpa mitt mobila bredband!!! Jag är trött och skriver bara för att skriva nu. Ha en toppendag! Så hörs vi senare.


oskar

ARG

Jag skulle göra min ansökan idag till design, men inte fn funkade deras sida? Iallafall inte formuläret man skulle svara i. Tråkigt värre.

Nu ska jag och syster äta middag så vi hörs när jag kommer hem!

arg..


Sen ska vi nog köpa med oss ben jerrys hem!


Ha det bra

Oskar

.

Följ min blogg med bloglovin

7 SANNINGAR

1. Jag älskar datorer och kameror.


2. Jag älskar Norrlandslivet trots otroligt dålig shopping!

3. Jag tål knappt kyla pga knät som lider av det..

4. Varje gång jag har sjukgymnast springer jag 3 km! Har det ca 2 gånger i veckan.

5. Jag har ett spenderingsbehov.


6. Jag är en ganska stel person när man inte känner mig, vilket inte är bra! Måste våga vara mig själv mer!

7. Jag äter ute varje vecka, minst 2 gånger (då är de ej donken food inräknat).
 

nu vet ni 7 saker om mig som ni kanske inte visste?

Isabella Löwengrips mobilnummer

Ikväll är det lets dance igen. Vem åker ut?

jag tror och hoppas verkligen på Laila och Tobias, eftersom Laila redan är / varit danslärare. Sen tyckte jag att Idol var en flopp också så dom kan gärna åka ut. Visste ni att jag faktiskt har Isabella Löwengrips nummer?  Jag ringde faktiskt nyss och darrade nästan när man pratade. Men kom dock till en telefonsvarare där hon pratade! Awsome! Skit kul egentligen att jag har lämnat ett medelande till henne. Men jag kommer inte ge ut hennes nummer och säger aldrig hur jag fick tag på det. Men det är ganska coolt visst? 


Ha en toppen dag!


jag kom, jag gick

Min dag har varit en otroligt konstig dag! Mötet (styrelse och elevråd) gick jättebra, ganska kul var det att se alla reprensentanter. Sen hade jag språk, men då var jag tvungen att sitta i ett annat möte, den enda lektionen (?) som var normal var lunchen. Men då hade min NO lärare sagt på morgonen tydligen att vi hade no på lunchen istället. Men jag var inte på lektionen pga mötet lixom och inte kunde någon säga att vi hade lektion? Nej, jag fick vänta en timme med delvis styrelsesaker och var med Camilla en snabbis. När man ska upp till NO fick man höra nått i stil med " Men varför kom inte du?". Sjukt irriterad eftersom vi ska ha prov nästa vecka. Men egentligen är det hans fel, eftersom han inte informerade mig om det .Fast han visste att jag skulle på möte och såg mig i morse i korridoren. Men nu är jag hemma och äter lite glass. Ska gå igenom och svara alla kommentarer nu! Sen ska jag nog fota lite !


Oskar

skulle inte blogga.

Jag ska berätta om en investering i min blogg!

Ni ser, ett mobilt bredband kommer nog köpas in. Endast 189:- i månaden och då surfar jag hur mycket jag vill! Awsome. Det kommer innebära att jag kan blogga från bussen, tunnelbanan, fiket, kyrkan och hemifrån. Det bästa är att jag får till april helt kostnadsfritt! Jag vill ha modemet till vänster på bilden. Ska man kanske gå in i butik och köpa det så man slipper vänta i ca 2 veckor som jag fick göra med mitt mobila kontantkort sommar! Ush minns den tiden, fick vänta flera veckor på ett konstigt bredband. Köp inte kontantkort det är inte bra alls!
Oskar

KONSTIG

Hela veckan har varit jättekonstig! Imorgon ska jag lägga upp min första vido blogg också! Eller är ganska osäker faktiskt. Men det vore väl skoj.

Vad har jag gjort idag?
Oj, jag minns inte, haha jo det gör jag väl. Men dagen har gått så otroligt fort, jag gick hemifrån halv åtta och kom hem tjugo i åtta lixom. (inte 07.30 - 07.40 utan 07.30 - 19.40) Ville bara förklara det! I skolan var det som vanligt och inge kul att snacka om haha, inget som ni är intresserade av. Mer än att det var flumm på hög nivå med Jossan, Matilda, Fou, Martin och några till idag! Men innan det så skrev jag och min grupp Sebbe, Markus och Adam en sjukt bra debattartikel!
Enormt stolt över den. Sen var det planeringsmöte, det var sjukt kul att träffa alla. Även där var det flummiliflumm, och jag micha och jeanette flummade som fan på bussperongen! Haha kan inte säga varför, men vill ni veta kan ni fråga oss! Nu ska jag inte blogga mer ikväll, bloggar imorgon då min syster ville äta middag och se nån film, aja får se vi sa lördag men hon ändrar alltid.. Amen ha en toppenkväll! Och nej inte "Amen" som man säger i kyrkan utan "A men"


tack för igår

så många bra frågor jag har fått i frågestunden, alla kommer besvaras senare idag. Jag kommer komma hem vid ca 19.00 tror jag eftersom det är planeringsmöte idag för knattarna! Trevligt var det igår! Jag åkte upp och fika blev det inte, men vi åt middag istället! jag åt Fläskfilésovlaki och Yrsa åt nån italiensk macka som såg så himla god ut! Sen gick vi till kyrkan och där var det mässa som gällde, träffade sara, johanna som jag inte träffat på jättelänge. Sen mot slutet av kvällen var det en het duell mellan august och jeanette, haha det går inte att beskriva men jag å micha skratta så himla mycke så gjorde även de andra också! Bilder därifrån kommer nog upp då den som har korten skickar dem! Kvart i tio skulle de andra dra, så jag beslutade mig för att åka med dom och gå lite. Men jag plingade på fel station och en längst bak såg så hilmla sur ut! Jag kan inte rå för att jag inte vet var jag ska gå av, jag menar de var ju mörkt ute!

Idag som sagt ska jag direkt till kyrkan för planeringsmöte och det ska bli sjukt trevligt att träffa alla man inte träffat på ett tag! Fast iofersej dom flesta har jag träffat på jullovet också.

Denna låt spelades just på MTV.


Ha det toppen mina läsare!
Oskar

ställ gärna mer frågor i inlägget nedan!

F R Å G E S T U N D

hinner dock inte blogga idag, tänkte bara säga lite smått varför. För om mindre än 40 minuter måste jag ta bussen till centrum där ska jag möta Yrsa, Linnea och kanske fler? Vi ska iallafall fika, sjukt trevligt! Så jag kör en frågestund nu!

Fråga vad ni vill.

Vi hörs!


stress idag

Ja stress blir det verkligen! Kan inte säga nått annat. Jag har ganska många sidor so, och kommer nog få andra läxor Och att jag nästan fick ig var vekligen inget plus. Nu spelas min favoritlåt på MTV, och jag ska börja packa skolbagen. Men ha en toppen dag alla läsare så hörs vi när jag kommer hem!Oskar

Vilken konstig dag!

Ja det har de verkligen varit. Jag har fått några nya låtar som jag gillar! Leona Lewis nya "Run" är sjukt bra, och den spelas ganska ofta på youtube och mtv. Samtidigt idag har jag insett att jag har ett spenderingsbehov, har ni också det? Jag spenderar på ganska onödiga saker och när man kommer hem mår man jättebra inte det. Men dom dagar man inte spenderar så kliar det nästan i fingrarna för man är enormt köp sugen, spelar ingen roll om det är ett tuggumipaket / ny jacka eller kanske en ny elektronikpryl. Är inte det ett jättekonstigt behov?.

Men iallafall vid tre var jag tvungen att vara på rehabexperten för att ha min sjukgymnast. Det är lite småkul för han är knappt med mig längre, i början va han alltid med och så. Men nu är han knappt med. Jag behöver min träning men jag är ganska plikttrogen när de gäller sjukgymnastiken! Men nog om det.

Nu borde jag ta mig ett glas youghurt (kan inte stava jag vet)  Men det har blivit som en vana hitils. Nu ska jag väl inte blogga mer ikväll men ha en toppen kväll! Ska börja med min so läxa.

utdrag från min so lärares mail:

Oskar och jag kom överens om att han får lov att komplettera
redovisningen av arbetsområdet med att läsa en minikurs och besvara
frågorna som hör till minikursen och lämna in svaren till mig.
Läxan som klassen har till torsdag är sidorna 512-513 och 516-517.
Jag vill gärna avsluta med att berätta att Oskar gjorde en bra
nyhetsredovisning i slutet av förra terminen.

Gud va kul! Inte med läxan nej, men att han gillade redovisningen!

Back to work!

veckans blogg

Nu har jag tittat igenom bloggtävlingen. Det blev otroligt jämt mellan Tove och Carita. Men Carita blev veckans blogg! Grattis Carita du är med och tävlar om att kunna bli årets blogg 2009 i slutet av året alltså!

Men eftersom Tove fick så otroligt många röster så är hon en av 3 som är nominerade till att bli månadens blogg. De som vinner månadens blogg har chans att inte bara länkas i bloggen utan också vinna, biobiljeter, presentkort och mycket annat skoj!

Men vecka 3 får Carita.

årets robinsondeltagare 18 av 9000

Ingen har väl missat att Robinson drar igång snart !

här är alla deltagare och vad dom sysslar med utanför att dom är ute på en ö! av ca 9000 sökande valdes dessa 18 ut!
Programledare är Linda Isacsson för årets program!1. Erika Kilén, 28, Borås
Yrke: Servitris.
Civilstånd: Dotter som är åtta år.
Kuriosa: Konstnär med kort stubin. Hoppas ta sig långt genom sitt glada humör.

2. Kerstin Fröblom, 60, Täby
Yrke: Lärare.
Civilstånd: Familj, två vuxna barn från tidigare äktenskap.
Kuriosa: Har skepparexamen, bra på att göra knopar. Ser fram emot att se vad
hennes roll blir.

3. Christian Ternstedt, 28, Bankeryd
Yrke: Egen företagare i spelbranschen.
Civilstånd: Fru.
Kuriosa: Ser sig själv som en stark ledare. Har arbetat som militär.

4. Nina Amjadi, 22, Järfälla
Yrke: Grafisk designer.
Civilstånd: Singel.
Kuriosa: Kom till Sverige som flykting från Irak två år gammal. Ser fram emot
tävlingarna på ön.

5. Josefine Myrén, 38, Hägersten
Yrke: Tekniker, operatör, stylist.
Civilstånd: Särbo och två barn.
Kuriosa: Vid matematiska problemlösningar går hon därifrån. Bra på att hålla
andan under vatten.

6. Erik Rydberg, 23, Åkersberga
Yrke: Innebandyinstruktör.
Civilstånd: Sambo.
Kuriosa: Har som motto att vinna så mycket som möjligt med minsta möjliga
ansträngning.

7. Rafael Ortega, 44, Malmö:
Yrke. Lärare
Civilstånd: Sambo
Kuriosa: Vältränad gympalärare. Kan vara något av en besserwisser enligt honom själv.
8. Lukas Berglund, 29, Lidingö
Yrke: Läkare.
Civilstånd: Flickvän.
Kuriosa: tror att det kan vara en fördel att han är läkare. Bra på knep och
knåp.


9. Jarmo Heinonen, 54, Åkersberga
Yrke: Egen företagare.
Civilstånd: fru och fyra vuxna barn.
Kuriosa: Händig. Har varit bonde, jagat, och byggt hus.

10. Mika Svensson, 26, Stockholm
Yrke: Utbildningsadministratör.
Civilstånd: Singel.
Kuriosa: Orolig för att inte kunna raka benen på ön. Livrädd för höjder.

11. Erik Blomqvist, 29, Ramkvilla
Yrke: Golfinstruktör.
Civilstånd: Distansförhållande.
Kuriosa: Har tidigare arbetat som fotomodell. Har bott i USA. Klarar hunger
dåligt.

12. Michel Berendji, 39, Stockholm
Yrke: Restaurangkonsult.
Civilstånd: Flickvän.
Kuriosa: Skadades i Stureplansmassakern. Gillar vatten, sand och värme. Men
inte insekter.

13. Beatrice Karlsson, 37, Arvidsjaur
Yrke: Reporter på lokal-tv.
Civilstånd: Distansförhållande.
Kuriosa: Äter vad som helst. "Ser jag en orm försöker jag slå ihjäl den
bakifrån fast jag är rädd".

14. Erik Billing, 27, Malmö
Yrke: Lärare.
Civilstånd: Distansförhållande.
Kuriosa: Tror att han kommer att lyckas bäst i logiska tävlingar.

15. Anna Lundh, 21, Borlänge
Yrke: Arbetssökande.
Civilstånd: Distansförhållande.
Kuriosa: Klarar sig bra utan mat. Inte rädd för att bli skitig. Ser fram emot
det primitiva livet.

16. Ranjit Roy, 31, Lund
Yrke: Student.
Civilstånd: Singel.
Kuriosa: Utbildad bartender, dykinstruktör, och har forsränningslicens. Ser
fram emot att ta reda på vilka som blir ett hot mot honom.

17. Ellenor Pierre, 35, Gävle
Yrke: Egen företagare, klädbutik.
Civilstånd: Pojkvän och tre barn.
Kuriosa: Rädd att bli apatisk. Kommer att sakna toaletten.

18. Angela Monroe, 31, Stockholm
Yrke: Grafisk designer.
Civilstånd: Pojkvän.
Kuriosa: Hungern är hennes akilleshäl. Äter var tredje timma hemma.

coola grabbs and flicks

Vi coola grabbar och flickor vi dricker detta


lägg till mig på bloglovin

om du lägger till mig på bloglovin och skriver till mig kommer du automatiskt bli en av de tävlande till ett stort och fint pris!
Bra va?

mormorn gjorde skillnad?!

Nu har jag kommit hem. Det gick faktiskt ganska bra! men dock blev de fel när de fanns en spegel och jag såg sprutan. De gillade jag inte. Men däremot gillade jag mammas köttbullar som hon gjort själv! Riktigt gott faktiskt. jag har inte så mycke att säga mer än att rösta på din favoritblogg lite längre ner!


jag innan jag åkte till centrum

När jag kom upp till centrum så såg jag en förredetta klasskompis som jag ogillar väldigt mycket. Har ganska svårt för den personen faktiskt. Men sen så springer man på Cornelia de var däremot rikigt trevligt! När jag mötte erica så såg hon inte mig och blev lite rädd tror jag haha. Men de var de väl värt! Vi snackade ett tag sen skulle jag till svea vacin tror jag det heter. Där satt skrikande barn som föräldrarna inte brydde sig om och hade riktig dålig koll på dem! Sen satt de en mormor där som verkligen gjorde skillnad på de 3 stökiga barnen en favoriserade hon de andra struntade hon faktiskt i. Sånt gillar man inte! Resten av kvällen hitils vet ni ju redan om!:)

Ha en toppen kväll, hur spenderar du din måndag?

spruta

Ush jag hatar sprutor verkligen. Men innan ska jag möta Erica en stund och det ska bli kul. Nej vet ni vad? Nu ska jag byta om och fixa mig.

men vi hörs

lägg till mig här

hm sommar by oskarJag handlar nog de mesta på H&M, här har ni lite sommartips som H&M har!
cardigan: 298:-
flip flop: 98:-
tshirt: 98:-
piké: 149:-
solglasögon: 59.50:- och 79,50:-
badbyxor: 249:-

Oskar

ska ni ta influensasprutan?Om ett par veckor väntas influensan rulla in över Sverige på allvar. Kurvorna har börjat klättra uppåt.
- I år blir det extra jobbigt, säger Johan Giesecke vid den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

Jag ska ta sprutan, ska ni ta den?
Influensan är jättestor iår och den smittar sjukt mycket.

fakta:

Aggressiv typ

De virusstammar som finns i Europa har inte funnits på ett tag, det gör att den naturliga immuniteten i befolkningen mot den är låg. Den är dominerande känd för att vara tämligen aggressiv.

-Å andra sidan verkar vaccinet vara väldigt väl anpassat i år. Det gör det ännu mer motiverat att använda det, säger Johan Giesecke.

De som drabbas är äldre och nyfödda. Men det är väl endå ganska tryggt att ta den utifall att?
Om din sambo eller den du delar säng med får den, ska du inte sova i samma säng som den. Den smittar sjukt lätt.
Dom som är över 65 år har extra hög risk att dö tillochmed!


mat tina gör knark

Jag tittade på youtube och hittar detta klipp där mat kocken tina gör knark!


Värd att se obs de är en skämt film

ben jerry drama

Hej allihopa!
Detta skrev jag på bussen!

Nu sitter jag på bussen ner till spånga, och vad ska jag göra där tror ni? Jag ska allt köpa mig en benjerrys, men vilken smak det har jag inte bestämt mig för än. Jag orkar verkligen inte åka in till stan idag så jag stannar hemma och gör vad jag har lovat min hemkunskapsgrupp, snällt va? Nu ska jag gå av, kort åktur det var!

Jag blev besviken:

Men såklart hade de inte så många, och de hade bara äckliga, fan! Jag skulle ha åkt till vällingy där jag är 100% säker att det finns aja, jag får åka en konstig buss jag aldrig åker nämnligen 116. Egentligen var det väl ganska bra att jag hade med mig min bloggdator utan nät... Måste verkligen fixa mobilt bredband. Har du ett bra bredband för kanske under en hundring i månaden som funkar bra i stockholm? Säg till då. Sen nu när bloggen går bättre ska jag nog inskaffa det allt. För det kommer underlätta mitt arbete överallt. Jag kommer kunna blogga på bussen, i kyrkan eftersom jag alltid slutar tidigt och kommer tidigt, men jonna brukar alltid låna mig hennes dator. Det är snällt! Det är lite kul och åka med en ny buss, för man vet inte vart man kommer lixom haha. Hoppas ingen kommer komma hem nu, eller ringa. Min mamma ringer alltid när jag har studiedag vid tiotiden. Men jag har en fungerande mobil lixom. Det känns som att jag aldrig kommer komma till centrum, eftersom det är sjuukt långt att åka från spånga till vällinby. Nej det var väl ett ilandsproblem? Ja inte är de väl u-landsproblem att man sitter på en ny buss och ska köpa en ganska dyr och onödig glass haha. Den här bussen åker kanske i 200 meter sen är de ny hållplats, min buss 118 den kan åka kanske lite längre än att man ser nästa hållplats från den man är på.
 
Nu ska vi ta en frågeställning.

Om en chaufför med bussen kom in på hållplatsen tidigare än den skulle göra, och det kommer en äldre person och ber chauffören om hjälp, men då säger chauffören ”Nej vi ligger efter schemat” och sen står kvar på platsen i 3 – 4 minuter. Skulle du:
A. Hjälpa tanten
B. Hjälpa tanten och säga till chauffören att de han/hon gjorde var fel!
C. Inte bry dig alls och komma hem och säga att ”vet ni vad chauffören gjorde idag?”

Jag tror att många skulle ta C eftersom man vill gärna sitta på sin plats ifred och låtsas inte se vad som händer. Då en chaufför inte gör sitt jobb egentligen är väl hans jobb att vara servicemainad? Klart man borde hjälpa tanten som det var i mitt läge så frågade jag faktiskt om hon behövde hjälp samtidigt kollade jag snett på chauffören. Nu får ni läsare säga vad ni skulle ha gjort! Beskriv gärna en händelse där nått sånt har hänt, de kan vara i skolan, resturangen, fiket, var som helst faktiskt. Nu börjar jag närma mig vällingby och ska packa ner datorn i min jackfika. Behändigt värre! Hoppas att coop har öppet!

De hade dom ! Jippie och nu sitter jag och äter min ben jerrys och tittade nyss på oprah, ush jag blir sur tänker inte ens berätta!


Hade börjat äta och kom på att fan ja ska väl fota?:)

SVARA PÅ FRÅGESTÄLLNINGEN
missa inte att rösta i två inlägg ner!:)

när jag skriver på lilla datorn i bussen så blir de mycke nu är vi åså, men jag hoppas ni lever med det!

Godmorgon.

Godmorgon läsare!
Hur mår ni?
Hoppas att alla mår lika bra som jag gör, för jag har nämnligen studiedag idag! Men vad gör man egentligen på en studiedag? Jo jag kommer iallafall försöka plugga lite men de får man ju se hur det går. Jag skäms otroligt mycke över att designen har hoppat jättekonstigt. Men det är under reperation! Men innan jag ska plugga ska jag ner till spånga eller vällingby, tror de blir spånga för de är lixom enklast så. Men som ni vet ska jag till doktor idag också, inte jättetaggad men de är väl bara ett litet stick sen är det över lixom. Det är lite synd att de inte visar någonting på tv tycker jag. Nej nu måste jag fixa mig och åka ner till spånga och vända!


Bloggar från bussen!

Vi hörs

sista inlägget för ikväll

Ikväll har designen bara varit konstig som ni ser? Om någon kan hjälpa mig, för jag hittar inget fel! Men ikväll har man inte gjort mer än suttit vid datorn och planerat morgondagen. Har studiedag och har inte jättemycket att göra mer än att jag ska ta influensasprutan ush gillar inte sprutor. Men och andra sidan kan man ju bara tycka synd om sig själv och vara "sjuk" från skolan. Jag har lovat mig själv och jag lovar er nu, eftersom jag inte plugga så mycke idag pluggar jag jättemycket imorgon! Skulle kanske åka ner och köpa onödigt dyr glass imorn det är då man tänker bra! Eller hur?
Jag är sjukt sugen på att simma imorn, men eftersom jag ska ta sprutan så blir det verkligen inte så.
Kan det inte bli kallt så de inte är så varmt att använda goosen?


Nu ska jag inte blogga mer ikväll men kom ihåg VECKANS BLOGG AVSLUTAS IMORGON 23.00 (inlägget nedan)

vem vinner vecka 3?

Jag tar 3 av mina favoritbloggar och har en omröstning.
Vem blir veckans blogg vecka 3?
 1. Sofija
 2. Tove
 3. Carita

För att rösta.
Du kan rösta på din egen blogg 1 gång.
Man får rösta en gång och rösterna accepteras samt regristreras om du skriver namn epost och om du har en blogg.
Vinnare dras ikväll.

tips till er nominerade
länka och be era läsare rösta på er i min blogg.

Tävlingen avslutas imorgon 23.00

vinnare är dragen publiseras snarast!


vilket fint hus obama!

Ingen kan väl påstå att Obama den 20 januari flyttar in i ett fult och tråkigt hus? Nej verkligen inte.
 
(klicka för att se hela huset!)
Döttrarna Malia, 10, och Sasha, 7, kommer bland annat få en privat biograf som hollywood sponsrar med förhandskopior och exklusiva leveranser med alla leksaker ett barn kan tänka sig.
Jag har sagt det förut säger det igen, visst var det bra att Obama vann? Hoppas att han gör ett bra jobb!

Nya presidentfamiljen!

George W Bushs bästa uttalanden
George W Bush, avgående president, USA Nu när det börjar bli dags för USA:s nästa president att ta sin plats i tronen i usa  har brittiska BBC passat på att sammanställa de mest minnesvärda citaten från den avgående.
Här är hämtat från BBC News, ur presidentens mest minnesvärda uttlanden (för hela BBC-artikeln, se "extern länk"):

1. "It's clearly a budget. It's got a lot of numbers in it."
-Reuters, 5 maj, 2000

2. "First, let me make it very clear, poor people aren't necessarily killers. Just because you happen to be not rich doesn't mean you're willing to kill."
-Washington DC, 19 maj, 2003

3. "I do remain confident in Linda. She'll make a fine Labour Secretary. From what I've read in the press accounts, she's perfectly qualified."
-Austin, Texas, 8 januari, 2001

4. "Information is moving. You know, nightly news is one way, of course, but it's also moving through the blogosphere and through the Internets."
-Washington DC, 2 maj, 2007

5. "I'll be long gone before some smart person ever figures out what happened inside this Oval Office."
-Washington DC, 12 maj, 2008


Extern länk
BBC News: "The 'misunderestimated' president?"

nått är fel

nått är fel med bloggen! Titta bara på designen?:O

Glass i kaffe


1 dlkakaopulver
1 dlråsocker
1 dlvatten
Det ser jättegott ut! ska testas när jag kommer hem.

Gör så här

Gör en snabb chokladsås genom att koka ihop 1 dl kakaopulver, 1 dl råsocker och 1 dl vatten några minuter. Brygg ett starkt kaffe eller gör riktig espresso. Häll det riktigt hett i små koppar. Lägg i en kula god vaniljglass och toppa med lite chokladsås. I stället för chokladsås kan man servera en bit mörk choklad till


bilen som går på luft


bilen kommer lanseras nästa år.

Men är det inte ballt att det är en bil som går på luft? De är nog det mest miljövänliga alternativet faktiskt! Tycker inte ni det? Men samtidigt tycker jag att om alla åker runt med luftbilar kommer inte luften ta slut då?

Fakta om bilen:
Priset kommer att bli cirka 60 000 kronor.
Trehjuliga Airpod One är drygt 2,0 meter lång och 1,60 meter bred. Fyra personer får plats. På en tank ska Airpod kunna köras 22 mil med en fart upp till 70 km/timmen
Luften komprimeras i en tub av kolfiberplast. Kostnaden för att komprimera luften är ca 30-35 kronor.

Varken batterier eller fossilt bränsle behövs  bilen är helt ren. Haken är hur luften ska komprimeras och hur man ska kontrollera kraften.
- Hur energieffektiv en luftmotor är beror på hur mycket el som går åt för att komprimera luften och var elen kommer ifrån, säger Bengt Johansson, professor i förbränningsteknik vid Lunds tekniska högskola.Oskar

gratis

Eftersom jag har lärt mig mer inom photoshop och webdesign ger jag ut gratis design men slutdatum är 17 januari 2009!
Allt du behöver göra är att länka min blogg och berätta om min gratis design.
Beräkna hög väntetid, först till kvarn får först åså vidare!
Ni ska klicka på kontakta mig här knappen och märk ärende som design

jättebra naturgodis

Som sagt, mitt naturgodis va inte mycke, och de hjälpte inte att mamma har köpt massa godis...

Nå vad gör ni för att vara nyttiga?
Men ska ju träna imorn och har tränat idag så.

MÅNEN ÄR NÄRMAST JORDEN INATT

inatt är månen nära sverige på ett bra tag. Ingen gång under hela 2009 kommer den vara nära som den är nu!


naturgodis

Ja, som rubriken heter så köpte jag naturgodis som jag lovade Sofija. Men köpte inte så jättemycket för det är ganska dyrt. Men ikväll trodde jag min syster skulle vara hemma eftersom jag tyckte vi hade sagt nått om att ja och hon skulle göra nått, men så var inte fallet. Hon drar ut, aja jag ska nog inte ut ikväll för jag skada mej i foten lite på tennisen.


jag vet jag borde gå till frisören!

OSKAR GOES LIVE

Hej alla!

Nu sitter jag på tunnelbanan och detta inlägg kommer kanske publiseras i salkhallen, eller när jag kommer hem. Antagligen när jag kommer hem. När man kommer in i tunnelbanan från att ha stått ute i kall kyla i kanske en tio minuter är det väldigt skönt att komma in i värmen igen. Inte för att tunnelbanan är så jättevarm men det är betydligt varmare här än utanför. Jag missade såklart en tunnelbana och fick vänta i tio minuter, men jag stog inte ute hela tiden för jag gick till pressbyrån och köpte mig ett lepsyl, jag är sjukt känslig när det blir kallt och ganska direkt varmare, det klarar inte mina läppar av. Men tur är det att lepsyl finns! Jag har en hel fyra sittare för mig själv, det är ett stort plus! Jag skulle egentligen ha fått skjuts av pappa, men han tyckte att eftersom jag endå har ett terminskort +, kan jag åka själv. Sjukt snålt tycker jag, men man hinner också koppla av när man åker en lång bit. Jag funderar på att ändra om i designen faktiskt. Vad tycker ni? Men spotlife har en ansökning snart, ska lätt söka till den! Men jag och många många fler var med och tävlade hos kissies.se om 250 på hm, men jag tror det var en bluff för att hon har inte dragit någon vinnare än. Vad tror ni? Om hon inte har dragit någon vinnare innan söndag, då är det bluff! som ni kanske märker skriver jag, nu är jag här, nu är jag här. Men det är för att ni följer med mig ganska live idag bara att det publiseras senare. Men nu är jag iallafall i tennishallen, och min soffa var inte ledig,(jag har alltid en soffa jag sitter i). Så nu sitter jag i en stol på tyg tror jag det är. Fast det är ganska skönt! Men snart ska de spelas tennis.Lite orolig men jag ska gå in med inställning ”jag kan det här” jag har en otroligt dålig självkänsla när det gäller att spela tennis, eftersom min gamla klubb inte var jättebra direkt. Men här i salk hallen trivs jag! Man väntar som på en balkong och tittar på folk som spelar om man vill, men jag är så inne i att skriva så jag hinner dock inte titta så jättemycket. Men de gör ingenting. Jag vet inte hur många banor det finns men det finns många! Önska mig lycka till ! Det behövs. Jag tycker att vädret var varmare i alvik än i vällingby, varför är det så? Jag vet att jag inte vet. Men eftersom jag har ganska många läsare så kanske någon av er kan svara på det? Jag ser en som värmer upp, och känner att jag borde men vi värmer typ inte upp tror jag..
Aja från och med nästa vecka ska jag allt värma upp! Nu är det fem minuter kvar och endast jag har kommit i min grupp, jag är alltid i tid men ingen annan är nästan det. De suger verkligen, men jag får ut mer av träningen. Vissa kommer inte alls lixom. Onödigt att ta plats i klubben om man inte ens tränar, tycker jag. Tycker inte ni det? Nu ska jag spela tennis, men vi hörs! Ha en toppen lördag.

Oskar Frykberg Nordén

godmorgon!!

Hej läsare!
Hur mår alla?

Eftersom jag minst har 100 läsare om dagen, och över 200 sidvisningar vore det ganska kul om  ni alla lämnade en kommentar!
Men iallafall, nu ska jag iväg och spela tennis ganska snart, får dock åka  komunalt och de tar mig nästan en timme. Jag hatar att åka komunalt jag kan knappt stava till de ordet! Men det är väl inte därför jag hatar att åka det? Nej, för att de känns jätteäkligt att sitta där kanske nån äklig person har suttit och man vet inte vad den har gjort eller nått. Sen när man sitter själv i ett tvåsittssäte längst ut, förstår man inte då att man vill vara ifred? Nej, det kommer ju endå folk och frågar "kan jag sitta där?". Självklart svarar man ju, men man tänker "av alla 30 platser som är lediga, måste du sätta dig brevid mig?". Jag har faktiskt börjat stått på bussen, om det inte är långt att åka.

Senare idag ska jag nog plugga eftersom jag vill verkligen inte svika min hemkunskapsgrupp, jag lovade nämligen saron och martin att jag skulle göra klart frågorna.. Kanske inte sådär jättejättesmart men men det går väl. Hoppas verkligen jag kommer hinna med det!Dagens outfit

Skjortan finns på H&M

och jeans goose jackan !

H&M MQ JC

Jag kollar runt på H&M, MQ och JCs hemsidor här kommer min bedömning.

H&M
Otroligt bra gjord, enkel att komma ihåg. Men dock så finns inte alla varor i butiker man ser på nätet, vilket är väldigt synd. Har bra avdelningar och man får ut mycket av dem. Grymt!

MQ
En helt okej sida, men jag skulle gärna vilja se mer av kläder så man vet vad man vill ha när man kommer till affären, och varför inte öppna en webbshop? Däremot är bloggarna på MQ väldigt bra!

JC
Vad tänkte den som gjorde sidan med egentligen? Det är sjukt rörigt och man går vilse i den hemsidan. Den borde verkligen förbättras även där kanske några varor som man kan titta mer på.

I min undersökning har H&M bäst vad tycker du?

400 inlägg idag

Är det inte fantastist att jag skriver mitt 400 inlägg på 5 månader? Det är ungefär 100 inlägg per månad. Rättaresagt 80, nästan rätt! Imorgon ska jag spela tennis i salkhallen igen, det var endast 3 veckors uppehåll! Bra egentligen, för träningen är så viktig och jag gör faktiskt samma fel vecka efter vecka, har funderat på att ta privat lektioner i tennis. Inte en gång i veckan utan 2 - 3 gånger i veckan. Men hur kommer jag ha tid? Jag måste väl dra ner på att shoppa, umgås med vänner, vara i kyrkan och lite andra saker. Jag vill satsa inom tennisen och bli ännu bättre, inte för jag är särskilt bra men jag trivs där och där man trivs där ska man vara!

bild lånad från google tagen i salk


mitt tennis racket är sjukt bra

För tidigt med påsk

Är det för tidigt med påsk? Ja kanske lite kan många tycka.
Vad tycker du om påsken?


No, H&M möten

Hej alla
Hur mår ni?

Idag var det en kort dag, men den känns otroligt lång! Varför vet jag inte, men det kan nog bero på att om man kommer till skolan och har en lektion sen en timmes rast. Då blir de väl automatiskt längre. Förra terminen slutade jag varje fredag 11.10 det var jätteskönt. Men den här terminen slutar jag och min grupp 12.10, okej det är bara en timme.
Men iallafall innan språket så lämnade jag 300:- på Åhléns och en biobiljett till vinnaren! Kul att hon blev glad!

På non berättade min lärare 2 historier han har varit med om, nått om att inte gå på att bli försäljare svart tror jag. Ungefär som gratissidan, de som startade den tjänar på det, den som värvade dig (kanske en vän?) tjänar på det.
Men jag har tänkt på en sak, att jag sitter och skriver i datorn när vi har no, så skriver jag över ett a4 dataskrift och storlek 12. Men jag börjar gilla biologi nu faktiskt, för att jag förstår faktiskt ganska mycket. Har faktiskt en ny pluggstrategi ! ”Lär dig dagens anteckningar innan morgondagen”. Vilket är perfekt eftersom datorn är med mig hela tiden, varje dag. sen var det styrelsemöte i en timme, det gick ju som det gick men vi fotade styrelsemedlemmarna iallafall! Ska göra en planche (stavning). Det kan bli skoj. Men efter mötet så gick jag upp till kyrkan där jag skulle möta upp maria, men hon var faktiskt ganska sen, men det får man leva med. Jag hade endå lite plugg och göra. Men när jag satt där och väntade och pluggade, tänkte jag ”men var är hon haha, men hon kommer väl snart.” Jag är väldigt glad över att snön åker bort, men har gärna kvar kylan! Vill ju använda Canada Goose jackan! Men det är väl skönt med att det blir varmare för mitt knä och man slipper ha massa tunga jackor och fula vinterskor. Vinterskor är sjukt fula och klumpiga. Visst det finns säkert snygga också, men inga snygga kängor och kängor ska det vara på vintern. Men jag tycker faktiskt att skomodet på killar sommar/vår och höst/vinter är samma varje år? Det är konstigt faktiskt, men och andra sidan är det väl enklare att designa ett par skor till en tjej än en kille. Samma är det med klädmodet, eller det beror faktiskt på. Men att hitta ett par snygga jeans och den snyggaste koftan är faktiskt väldigt svårt! Man tittar på samma tröjor med olika tryck på, som dessutom inte är värt 250:-. Då går jag hellre till MQ och betalar 500:- för en tröja/kofta/skjorta/pike/halsduk/ etc, och får den jag vill ha istället. Visst då blir det inte lika många men det är de ju värt. H&M har faktiskt ganska bra urval, men om jag ska vara ärlig tycker jag att om har samma stil år ut och år in. Nej h&m blir det inte så mycket.

(jag på styrelsemötet fixade håret)

Vi hörs!

behändig liten dator

örst innan jag skriver något annat måste jag faktiskt rekomendera er min lilla skol/blogg dator. Den är sjukt behändig att ha med sig i väskan, går nästan in i jackfickan. Och den har webbkamera som nu när jag ville visa er min kofta och skjorta, då är det perfekt.
Såhär ser jag ut idag:

Även om skärpan suger så kan ni ju endå erkänna att de var ganska snyggt.

Idag, eller i eftermiddag som ni vet ska jag träffa maria! Det ska  bli trevligt faktiskit.
Imorse försov jag mig inte, men larmet hade gått och strömmen dog tydligen, så min väckarklocka ringde inte. Men som tur är att man har en mamma som kom in och väkte en. Vet dock ej om jag kommer blogga mer än i eftermiddag, men jag ska nog blogga på lunchen om jag kommer åt ett nätverk haha. Men det ska nog inte vara något problem. Ska snacka med data teknikern om jag inte kan få en sladd som jag kan koppla in i datorn för vi har kontakter till nätverk överallt. Men det är också en sladd till att bära på, men det är de kanske värt?

Har ni prövat att klicka på kontakta mig? Om inte, gör det klicka på knappen!

Ha det bäst allesammans

Jag längtar tills egypten!

modemässa jag är på plats!

Jag har fått min inbjudan till mässan den 13 - 15 februari! Trevligt. Men det ligger på lite dåliga dagar faktiskt enligt min kalender. Men jag får väl ta mig tiden på lördag. Det var den enda dagen min syster verkar kunna, men för mig är det ingen bra dag, aja jag får väl boka om det jag har inplanerat.

Imorgon ska jag fika med Maria så sjukt länge sen jag träffade henne. Det var någon gång efter sommarlovet då vi snackade om hur lång tid det var tills gymnasiet och allt. Men nu står vi här sista terminen och båda är väl lika nervösa, men om jag ska vara ärlig så är jag inte jättenervös men men. Imorgon slutar hon dock 14.15 haha , men tur att jag har ett styrelsemöte 12.15 - 13.30 eller senare. Då slipper man gå och tyvärr göra dåliga "fynd" som man sen ångrar när prislappen är borta och det inte går att lämna tillbaka. Jag har nog koftor jag aldrig använt i min garderob. Lite jätteonödigt faktiskt. Nu måste jag sova för jag känner på mig att jag kommer göra samma misstag imorgon!


Sov gott

Vem är bäst?


(klicka ovan för att komma till den som är bäst nämligen kissie)

små knappar, jackan, pälsmössa

Hej läsare!

Idag försov jag mig, det händer inte ofta men ibland så sover man för länge. En hel halvtimme gick bort åt att sova. Därför kunde jag, eller jag hade faktiskt ingen tid till att blogga, jag fick nästan springa till bussen och slängde i mig frukosten. Därför är min klädsel lite nja jag vet inte. Men min Canada Goose jacka är sjukt skön! Här är jag imorse framför spegeln:


 Sen på lunchen var man med julle på donken som vanligt. Det börjar bli lite tjatigt faktiskt. Men imorgon har jag inte ens tid för lunch eftersom jag måste planera inför ett planeringsmöte.

 Ikväll ska jag nog plugga och läsa igenom mina anteckningar från dagen. Det är jättebra att ha en dator med sig så slipper man släpa massa papper fram och tillbaka. Jag brukar alltid tappa bort alla papper, vilket suger. Jag ska verkligen försöka gå och lägga mig i tid ikväll, för inatt la jag mig tolv eller senare. Jag hade helt totalt glömt att jag hade börjat skolan! Men en glad överraskning är att på måndag har jag studiedag! Jättebra verkligen, men egentligen är väl studiedagar till för att man ska plugga? Eller?
Jag ska iallafall plugga lite hemkunskap och no ! Har bara 35 frågor tills torsdag lixom. Men dom är ganska lätta!


Jag i pälsmössan


sjukt små knappar men det är därför jag bloggar från den och kan skriva fortare under lektionerna!

 Men om vi inte hörs så får ni ha toppen torsdag.

jag har en låt på hjärnan!

Hörde en låt för kanske fem minuter sen på MTV
Nu skriver jag från lilla datorn och funderar på att köpa mobiltbredband så jag kan blogga var jag än är. Bra va, för ibland tar jag faktiskt upp datorn på bussen och skriver lite om jag åker längre än 20 min. Och då publiserar när jag kommer hem. Men det hade varit så mycket bättre med mobiltbredband! Jag borde väl sova nu för jag ska upp imorgon 6.25 då måste jag ju vara pigg! Har dock svenska imorgon första timmen och vi ska läsa och jag hatar att läsa. Vi får aldrig några roliga saker och göra. Aja det är bara en termin kvar och man lär väl inte kunna ändra nått.jag gäspar och lyckades ta ett kort skulle ta kort via webben

Stockholmskillen dissar

Idag när man satt på bussen ser man hur busschaufören är sjukt otrevlig mot äldre det är inte bara en äldre människa denna busschauför är otrevlig emot flera! När vissa behövde kanske lite tid att gå in i bussen för dom hade rulator då ber han dom och skynda sig och han suckar. Sen blir han otrevlig och suckar ännu högre. Och sen att det var fullt av barn som skrek på bussen efter ett tag var väl inge bra. Man märkte hur irriterad busschaufören blev och sa i miken:
"kan ni vara tysta" sen blev barnen såklart tysta i 30 sekunder sen började de igen. Då körde busschaufören fort asså verkligen jättefort.

Därför dissar jag dåliga, otrevliga, oservicemainade busschauförer. Snälla ni som kör buss och är otrevliga har ni inte tänkt på att man kanske ska kolla upp vad man får för jobb innan man tar det jobbet?

Sen att årets busskort är extremt  fula är inget plus de heller! Kan man inte bara få välja färg själv? jag skulle lätt betala 300 kronor mer för det!

stockholmskillen

nu är vinnaren dragen

Ja nu har jag äntligen bestämt mig vem vinnaren är. Jag gillade hennes inlägg se nedan har plockat ut några rader:
och det blir en bonus på 50 kronor. Alltså vann den som vann 300 : -!

Blir det jag som ler om 10 minuter?

har gått med i en bloggtävling och vinnaren utses om ca 10 min så ja hoppas att ja vinner ;)
biokort och presentkort på åhlens 250 kr, skulle sitta fint ;)
vinner jag är ja lite taggad på att se "i taket lyser stjärnorna" som har biopremiär den 30 januari.. ja dör för boken så ja vill jättegärna se filmen också även om filmen nästan alltid är sämre än boken.
och på åhlens skulle ja nog titta efter en plattång, parfym, smink eller kläder om ja vann.

Grattis Natta !
Du är kontaktad! Titta på hennes design sjuukt fin!

vinn presentkort

nu ska jag äta och har en tävling!
Vinn presentkort på Åhléns för 250:- och en biobiljet.
Tävling avslutas 19.30
allt du ska göra är motivera varför du ska vinna


enjoy
tävling avslutad grattis natta

jag är trött på er!

Jag är trött på folk som tycker min blogg är dålig. Om den var dålig skulle då över 300 unika läsa min blogg varje dag? Nej det skulle dom inte för själv läser man väl ingenting som är dåligt eller? jag är sjukt trött och nu ska jag plugga!

Vi hörs


Så här ser mitt skrivbord ut!

Godispåsen

Skolstart efter lov

När man åkte till skolan eller väntade på bussen kom jag på två saker jag hade glömt. Min parfym och min lilla dator! Jag fattar inte hur jag kunde glömma den. Men jag fick väl klara mig i skolan fick skriva på papper som alla andra, men imorgon är jag tillbaka igen med asusen. Eftersom den här är liten och har små knappar ska jag försöka använda den här när jag skriver i bloggen för då kan jag öka hastigheten på att skriva. Trevligt va? Vi fick sluta en timme tidigare idag eftersom det var bara 13 grader i klassrummet tur eftersom att de innebar att jag kunde åka hem och sova lite. Sen hörde jag syrran ropa vill du följa med till ica?  klart jag ville, var sugen på godis lixom. NU sitter jag här och tittar på prince in bel air tror jag det heter. Inte den bästa serien men det är väl okej. Har inga bilder på den här datorn men ska lägga upp från den stora bärbara senare. Nu ska jag ta och jobba med lite styrelsesaker.


Vi hörs!

godmorgon ush

Jag känner mig sjukt otaggad på skollivet just nu! Mitt liv när det är lov är mycket bättre, man lägger sig när man vill, gör vad man vill och man sover på morgorna tills man vill gå upp! Visste ni att jag gick upp klockan 6 idag och börjar 9? Varför gjorde jag det, jo för att jag lovade mig själv att blogga en gång på morgonen vid nyår! Så jag ska verkligen försöka lägga in ett inlägg varje morgon. Idag somsagt börjar skolan, det innebär detta:

Tidiga morgonar
Mycket läxor
Jobbiga lärare som ger jobbiga läxor
Sena eftermiddagar ibland
Nationella prov ush
Sista terminen
Måste plugga jättemycket för att komma in där jag vill
Äklig skolmat serveras tur att man går ut ibland
Det värsta är om läraren är sjuk/villintekommatilljobbet och det är första timmen för då hade man kunnat sova lite längre.

Vad tycker du om att terminen har börjat?

Dagens outfit:

(kameran är urladdad)

Skjorta mq 600kr
Cardigan hm 500kr
Nudie jeans Jc 1300 kr
Canada goose jacka
fula skor ush hatar vintern

Oskar ska köpa

Jag har en enormt seg start den här veckan. Jag borde egentligen ha pluggat eftersom jag ligger efter i många ämnen, men jag skjuter alltid upp allt. Sen har jag inte ens köpt vax idag som jag sa att jag skulle göra. Men det är inte intressant.

Men iallafall detta ska jag köpa:

HM


Alltså tre pikéSjukt snygg skjorta!

Topman:
BLACK DICE 'DUO' DIGITAL WATCH
Klockan är sjukt snygg!


Det var lite shoppingtips. Ska upp imorgon och titta lite för jag hinner inte nu:)

dagens fråga

Vad tycker du om barnarbete?

somnade 4.00 inatt eller senare

Godmorgon!


Nu sitter jag inte vid bloggdatorn utan vid den större laptopen. Varför jag gör det är nog för att den lilla är lite småjobbig att använda när man är trött! Till frukost blev det, ett glas vatten, en kopp kaffe och två mackor. Jag tycker det är sjukt mycket men det finns dom som äter 3 mackor fil, massa annat med!!! Jag borde väl åka upp till frisören och köpa vax sen hade jag lovat syster att köpa makaroner också. Jag skulle inte ha lovat det men jag tror pappa och mamma ska handla sen så dom får faktiskt köpa makaronerna också!

Imorgon börjar skolan igen och jag ska gå in med en bättre attityd eftersom väldigt många lärare anser att jag har en dålig attityd mot plugg! Självklart är det jobbigt ibland att plugga men vad ska man göra om man har te.x 40 mattetal, en inlämning och kanske tillockmed ett prov dagen efter ? Vad prioriterar man, provet eller de andra? Det hoppas jag ni kan svaret på. Men självklart ska man också försöka hinna med allt.

Men nu måste jag väl gå och fixa mig!

Vi hörs!

direkt från sängen.

Det är väldigt skönt att ha två datorer!  Den stora har jag på dagarna och den här lilla har jag nu tex när jag vill ha en lätt dator i sängen så det inte blir jättevarmt.

På onsdag blir detta min skoldator igen, men den kommer också vara min bloggdator! Det är så smidigt att ha en liten dator med sig jämt.
Men imorgon då? Då ska jag nog klippa mig eller vad tycker ni ? Då kan jag få skjuts till min frisör och slipper fixa håret på morgonen för då är det ju fixat hos frisören sen när man är klar. Smart va? Får se hur jag gör.

Imorgon är jullovets sista dag.. inte så jättekul men och andra sidan, det innebär bara att det är kort tid kvar tills man börjar gymnasiet!


Nu ska jag sova, men sov gott allesammans så hörs vi imorgon

ojoj

Nu när man väntar på att huvudrätten ska komma på bordet passade jag på att kolla igenom lite kommentarer och gissa vad man hittade? Man hittade att matilda hade dragit mig som dagens blogg! Kuligt värre. Igår månadens blogg hos Anki idag dagens blogg! Great start på det nya blogg året. PS.
stockholmskillen.se det är samma som oskhar.blogg.se bara att det är en annan domän!

Klicka på bilden ovan för att tävla om att bli dagens blogg!svar på frågestunden.

 1.  Sofia Werlin frågar :

  När och varför började du blogga?

  Jag svarar:
  Jag började blogg för ett år sen tror jag. Varför jag började blogga, hm tror det var för jag läste någon väns blogg och blev intresserad.
 2. MiillaaN frågar:
  Åååh, blädrade lite snabbt igenom din blogg och såg att du har en kamera Canon EOS 1000D? är den bra och skullde du rekomendera o köpa den? Jag är ska köpa en system och funderar nämligen på en 1000D =)

  Jag svarar:
  Ja, den är jättebra faktiskt! Köp den och du får en bra kamera:)!

 3. Ines frågar
  hur länge har du haft din blogg? :)
  hur gammal är du? :)

  Jag svarar:
  Jag är 15 år ska fylla 16 snart!
 4. stina frågar:
  är det något speciellt man ska göra för att bli månadens blogg?

  Jag svarar:
  Ja det kan man säga. Man måste väl hålla koll på mig! Datum att kolla bloggen extra noga är mellan den 17 - 23 varje månad då kommer jag skriva ett inlägg vilka vill bli månadens blogg, och sen alla som vill vara med och tävla deras bloggar tittar jag igenom, inga omröstningar utan det är jag som bestämmer.
  Lägg gärna till mig på bloglovin för att det ska bli enklare!
 5. Eleni frågar
  Hur ska du få MVG i ALLA ämnen tills du går ut?

  Jag svarar:
  Oj det kommer jag inte få! Jag är nöjd med mina betyg som jag har just nu. Och kommer komma in på den linje jag vill. Så det känns onödigt att satsa för mycket!

 6. anki frågar
  hur ser drömtjejen ut?

  Jag svarar:
  Oj, det var en bra fråga. Vet faktiskt inte men kanske snäll rolig, inte ego tror jag!

dagens fråga

Dagens fråga:

Vad är ditt mål med 2009?
Bästa mål vinner länk awsome!

(missa inte frågestunden nedan, läser igenom vid 15.00)


Oskar Svarar - PÅ ALLT


Jag gör som min vän Anki och har en frågestund här tills imorgon men till 15.00 den ni!
(endast frågor får skrivas och besvarar och accepterar imorgon!)

ALLA FRÅGOR BESVARAS DEN NI!

ca 60 barn döda?!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4117877.ab

11-årige Baha' Mohammad Defallah är ett av alla barn som ska
själv tycker jag att det är fel att döda oskyldiga barn.


Aja nu kommer något possetivt. En ganska cool film är kommer länken.

Miztas blogg

dagens fråga

Hur är din syn på pengar?


designade åt eleniSå blev Elenis design! klicka för att komma dit:).

5 kändisbloggar Oskar kritiserar

 1. Kenzas
  Den är ganska tråkig, knappt bilder förutom då hon gjorde årsresumé. Nej hon borde inte ha vunnit 2008!
 2. Blondinbella
  Att hon har fått ett eget 3minutersprogram är bara för mycket. Sen att hon ens ska vara med i Lets Dance säger ganska mycket om tv4. Dom vill bara ha tittare, och aldrig att hon så åker ut om ingen röstar på henne. För hon kommer locka tvtittare. Hennes blogg är ganska bra, hon skriver om bra saker.
 3. Grymtroligperson
  Ursäkta men, jag har slutat läsa hans blogg. Nej ush den är så himla konstig. Han sitter och nästan rekomenderar hur lätt det är att planka på bussen. Är det så sverige vill att kändisar ska skriva? Nej, men och andra sidan är han väl bara en C-kändis.
 4. Kissie
  Hon har en sjukt bra blogg! Visst den har sina nackdelar, men fler fördelar. Hon ger bra tips! Sen kanske det inte är så himla smart om en 12 åring läser hur hon festar och dricker. Men hon ger ju också tips på hur man får en bra dagenefter. Kissie hon är en av de bättre bloggarna anser jag!
 5. Nevnarien
  Hon har en sjukt bra blogg. Tar jättebra bilder! Hon har fått mig att förstå va kul foto är ! Sjukt bra.

Snillet Oskar Spekulerar...

jag har alltid undrat varför himlen är rosa eller nästan röd ibland! Kanske är det något man lär sig i sjuan? Men isånnafall missade jag väl hela de arbetet för jag kan nästan ingenting om NO! Jag måste verkligen fråga Anders (min no-lärare) det, vore ganska kul att veta! Men iallafall jag åt vaniljyougurth men vänta, det stod hallon på vaniljen?! Helt sjukt. Att dom var osmarta här uppe det har man väl fattat men när dom trycker fel på förpackningen haha? Då är det väl något stort fel!

Eller så är det bara jag som är osmart och missförstår förpackningen! Men anyway, hallon youghurten var iallafall god, drack en kopp kaffe sen inget mer.


Nu ska jag väl packa ner allt, systemkamera, sladdar, parfym, vax hela kitet!

Min moster berättade igår att jag är inbjuden till skomodemässan! En helt egen inbjudan, det är ju alltid trevligt. Men får se om jag går men det är väl klart att man går och tittar lixom? Eller hur skulle du gjort det?

Oskar

hemfärd snart

Snart åker jag hem till stocholm igen! Skönt ska de bli, för man har inte så mycket plats här i lägenheten hos moster direkt. Sen ska det absolut bli tråkigt och lämna snön och allt men skönt att komma hem! Det tar ca 3 timmar för oss hem, och jag fattar inte varför vi inte åker tåg men men I bilen har jag inge jobb tror jag, det hade jag ju när jag åkte upp. Eftersom mitt vax är slut så måste jag väll köpa vax idag! Nu ska jag äta lite frukost.

men ni får ha det så bra!
Oskar

kvällen/eftermiddag

Vi åkte i kanske en kvart med bilen, tills min moster kom på att hon glömde att betala för hästarna. I stockholm kan man ringa när man är på semester, men här var vi tvugna att åka tillbaka! Men det gjorde inte så mycket. Vi åkte till ruth och thore blev bjuden på tårta och kakor. Gott var det! Där var vi kanske i två timmar sen åkte vi till greta och alf, blev bjudna på först minijulbord, sen fick vi älgstek det är verkligen jättegott, sen fick vi en jättegod efterrätt risalamalta ! Gott.
Och nu är jag hemma i lägenheten. Är sjukt trött så här kommer bilder:


Jag utanför lägenhetsområdet där moster bor
outfit:
Skjorta mq 600:-
Cardigan hm 495:-
Jeans jc 1299:-tårtan thore hade bakat

alltid lika bra julstämning hos greta och alf!

Imorgon kommer oskar hem!


stressig dag!

Jag har en ganska stressig, eller iallafall uppbokad dag idag! Jag ska klockan två åka till mitt landställe (stugan) och hälsa på moster ruth och thore, där ska vi väl fika sen ska vi åka till moster 2 greta och alf, på middag. Kanske inte mycket kan ni tycka, men jag kommer nog hem ganska sent ikväll! Ikväll ska jag ha på mig :

 • Ljusblå skjorta
 • Mina nya jeans från JC
 • Kofta - har ej bestämt vilken än.
 • Jacka vet jag inte än
 • Min pälsmössa!

Men just nu ser jag ut såhär:Svart kofta Brothers eller hur det stavas.
Blå V-ringad tröja från HM
Emilio Jeans från MQ


igår

Igår fick jag sällskap när jag skulle lägga mig av mina katter, det va trevligt! Men när man gosar med en så blir den andra avundsjuk!Alice, hon blev avundsjuk eftersom...

Jag lekte och mös med Wilma!

Men efter ett tag blev det bråk mellan dom och dom lekte med varandra så då fick jag lägga mig! Man vill ju inte ta bort katterna från sängen, även när man är så trött att man knappt kan prata. Eftersom jag aldrig träffar dom, när de bor så långt bort!

godmorgon

Har fått några roliga kommentarer faktiskt, en skrev du är vårat ilandsproblem, vilket var ganska kul. Men vet ni att man får era IP adresser? Dom kommer jag kolla upp eftersom det var en del hot i era kommentarer.  Men det är kul att ni gillar bloggen.

Nu sitter jag med en kopp te och tittar på tv i soffan. Strax ska jag ställa mig i dushen. Jag hade en sjukt konstig dröm inatt. Jag drömde att jag klev upp gjorde te bredde mackan sen så kommer mamma och pratar med mig, då vaknar jag och mamma pratar med mig, men jag ligger i sängen! Svårt att förklara men det var sjukt konstig dröm!
 • Bra morgonstart
 • Solen skiner
 • Konstiga kommentarer
 • Att vi ska åka hem imorgon


Oskar


trött

Nu är jag verkligen trött. Såg säg att du älskar mig alldeles nyss, min morbror hade den så varför inte titta.
Den var kanske inte den bästa men inte den sämsta heller. Det som var dåligt var att man knappt hörde något och man var tvungen att höja nä volymenr de skulle prata, och sänka när det var musik. Och musik var det hela tiden. Jag tror nog att det som hände i filmen händer på många ställen i sverige, och i hela världen. Och att man är rädd för att gå till polisen för man inte tror de ska ta en på allvar, det kan jag förstå. Nu eller, snart ska klockan bli 18.15 då kommer moster hem och det är mat. Min mamma lagar mat nu när vi är här och moster slutar jobba sex. Det blir fläskfilé och ris. Min syster är nog inte så glad i ris när hon kommer hem från kina i guess! Det är någon B-film på 2an, som morbror tittar på! Men jag tycker att det enda man gör här uppe är : 

titta på tv är nått alla gör här

 man gillar att gå i mataffären och snacka skit

Fika, det är det största av allt. Massa fikabröd hela tiden.
Det var 3 punkter från norrlands guiden!Oskar


hemma från shopping

Vi började på JC och där hittade jag ett par jeans. Dom är jättesnygga!1299:- på jc.

Sen gick jag och mamma till Roma, en italiensk resturang här i stan . Jag bjöd mamma på lunch, hon toh nachomat. Själv tog jag en Hawaii, jag tänkte, det är ju en italiensk resturang så då måste det vara goda pizzor!
Men hade jag rätt tror ni eller?

Ja ! Det hade jag, det var verkligen sjukt gott. Sen åkte vi runt på massa ställen och tittade, nu sitter jag här och dricker en kopp choklad, överaskad? Hoppas inte, jag dricker det sjukt mycket nu. Men på onsdag när skolan börjar och all stress är igång, då blir det 34 koppar kaffe om dagen!

Oskar

tack läsare!

Nu vill jag tacka er alla. Nu blir det en tävling.

Bästa årslöftet iår vinner stort pris!15 placering på mode bloggar
30 placering på famebloggers!

stort tack!
Jag ger ju tillbaka ett pris:D

godmorgon


Godmorgon!

Nu sitter jag i vardagsrummet med en macka och en kopp varm choklad! Riktigt gott och mysigt. Tittar ut över vattnet och ser fåglar som letar mat. Här är det ganska kallt. Det är -17 !! Jag skulle ha tagit med mig varma kläder, men man blir väl varm av att gå i affärer tror jag. Jag ska leta efter jeans och överdelar (skjortor, tröjor och lite sånt). Ska bjuda mamma på lunch ute på stan! Hoppas det blir trevligt. Nu ska jag nog äta klart frukosten, men vi ses ju sen!


Oskar

kanske borde lägga sig?

Borde sova!Dagen idag har varit toppen! Har stigit på Famebloggers till en placering på 31. Vilket är en ganska bra placering. Sen hur min placering är på bloggtoppen vet jag inte. Men nu är det iallafall 430 unika, jag är nöjd. Är du nöjd? sen får vi ju se hur många som kommer tillbaka, men det är nog en del tror jag! Kanske var man här första gången? Jag har fått mycket beröm om  min design, den som har gjort den heter astrid! Klicka här för att komma till hennes blogg. Hon skapar dom mest välarbetade designerna jag sett! Spotlife har sjuuuukt snygga också. Men att få från spotlife de är väl omöjligt. Jag skulle gärna vilja ha en design från dom. Men nu måste jag sova, ska ju spendera vet ni! Jag och Malin har några löften. Hon ska äta minst 10 ben å jerrys innan 31/12 2009 och jag 20... Haha jag vet inte om jag kommer kunna det. Men det är 19 kvar eftersom jag räknar in dagens! Imorgon lägger jag upp bilder på allt jag har shoppat om jag har det alltså. Jag längtar till på tisdag då får jag min Goose jacka!


Sov gott alla läsare!

oskar blev populärare inom bloggvärlden

Tack tack, kul att ni 408 st personer läser min blogg verkligen!
Hoppas ni hade en trevlig lässtund haha!

Nu ska jag packa ner datorn och mysa med katterna!

hej alla 366 läsare

Hej!
maria nila creator
Nu har jag legat i badet, riktigt skönt faktiskt. Jag åt min ben och jerrys när jag låg i badet. När man står i dushen/badet så blir automatiskt lederna (knät och ryggen) bättre. Då gör det inte lika ont efter. Men när man kommer ut i kylan så gör det lite småont. Just nu tittar jag på parlamentet, det är typ 10 år med parlamentet. Det är sjukt kul haha, det går på 4an så titta? Sen är det De halvt dolda på ettan som mamma vill se, så det blir kollektiv bestraffning haha. Jag sover nämligen i vardagsrummet och har ingenstans att vara. Men imorgon är det shopping! Ska nog köpa några jeans, tröjor och kanske wax. Jag vet ej om jag ska köpa wax här eller hos min frisör, jag får väl se hur jag gör. Har nämnligen två frisörer som direkt när jag kommer in kommer dom fram, och då ser jag hur gärna dom vill ha mig som kund. Men jag tog jenny sist, och blev sjukt nöjd. 
Ännu ett ilandsproblem haha! 
 

första dagen iår - kissie

Jag har massa att säga. Idag är jag den första som blir länkad hos Kissies det är ganska ballt faktiskt. Eftersom jag gjorde en bild till henne, ni ser den hos henne. Klart att det är hennes år, hon fyller ju 18 år! Men innan bilden publiserades blev jag smått irriterad eftersom hon enbart har länkat tjejer och lagt upp bilder från tjejer och allt .Men nu när jag kommenterade det la hon upp min bild. Najs najs. Men idag då?

Jag har varti ute på promenad, vi gick igenom centrum här uppe, inte så jättekul när inga affärer öppna. De innebär att jag inte kunde spendera en enda krona, illa för mig. Men jag köpte en Ben jerrys på Ica iallafall. Älskar den glassen, men den köps bara ibland. Nu ikväll ska jag äta fårfiol med potatisgratäng, riktigt gott. Sen till efterrätt är det ju Phis Food!

Nå hur har din första dag år 2009 varit ?

frågestund

Fråga vad ni vill! Massa frågor nu:D!

bilder från igår


Sjukt fina orkideer verkligen

Champangen är ihälld vid  nio tiden, och vid 12 slaget

Samtidigt kom förrätten som var god!

Min outfit 31/12 2oo9

Kanske  23.30 var jag tvungen att få akut massage, ryggen låste sig.
Min morbror har en maskin som är sjukt bra!
Kostar bara 1299:- på apoteket!

Otroligt lite raketer iår här uppe, men och andra sidan så smällde det ganska mycket!

RSS 2.0