Nyårskrönika


Jag väljer att skriva om vänner i årets krönika här på oskhar.blogg.se.

Vad är vänner? Många undrar, även jag undrar stundvis vad en äkta vän är, själv har jag blivit sviken många gånger om iår, har även svikigt själv. Men en vän, är det en som alltid ställer upp minsta lilla? Som aldrig sviker, som aldrig gör något du ogillar? Nej det är det verkligen inte. Visst skulle det vara skönt med sånna vänner med. Men när man tänker efter så skulle iallafall jag känna att de va lite misstänksamt. För alla bråkar, alla sviker. Men en vän för mig tar kanske upp konflikten och kanske man bråkar ibland, men man hittar alltid en lösning på problemen. Alltså mitt tips är att man borde bråka lite oftare med sina vänner, för att stärka vänskapen. Men att bråka hela tiden är inte bra för någon. Men somsagt någon gång ibland så. Sen har man ju massa falska vänner som egentligen bara vill förstöra, sånna har jag mött jätteofta. Men att känna igen dom, jha man kan inte det. Alla är dock olika. Sen har man dom mittimellan som gör misstag sen så kanske man smsar förlåt och tror allt ska lösa sig igen? Kanske det gör ibland, men kom ihåg, när samma misstag upprepas och det kommer nästan likadana förlåtsms kanske man ska tänka om lite på vänskapen.

Det var min nyårs krönika!

Oskar


Nyårslöften


Jag ska plugga mer.

Jag ska skaffa egen webbsida.

Åka till Egypten.

 Utvekla min fotograf dröm mer.

 Välja rätt gymnasium.

 Vara mer på landet.

 Spendera mer tid med vänner.

 Inte lita på så många personer.

 Som sagt bli en bättre människa!

året 2008

Mitt år 2008 har verkligen varit både bra och dåligt. Bra eftersom jag har förändrats till något possetivt (en bättre människa). Jag har blivit inte stor, men ministor inom bloggvärlden, de senaste månaderna. Det är väldigt kul för att jag älskar bloggen, och jag vet inte vad man skulle göra utan den. Att lämna 2008 känns väldigt bra, och jag satsar på ett bättre år 2009, eftersom det är gymnasieval snart. Då när jag börjar i gymnasiumet kommer jag förändras så himla mycket, och kommer slippa människor som jag verkligen inte vill träffa mer.

Bästa 2008

September :
Började hos sjukgymnasten. Det är bra eftersom att jag har verkligen problem med knä och rygg. Stort tack för att jag fick komma till en bra sjukgymnast! 
Oktober: 
Obama vann USA presidentvalet, var inte det hur bra som helst? 
November:
Julen började med 1:a advent, riktigt mysigt faktiskt. Första snön kom. Fick mitt första IG. 
December:
 Nu sitter jag här och skriver detta inlägg, när jag blickar tillbaka så har December bjudit på massa saker. En del negativt, jag kommer säga upp många bekantskaper tack vare vissa händelser under december, jag kan erkänna att jag har varit delaktig i saker som har gjort att det har blivit som det har blivit. Men och andra sidan så har det hänt massor av bra saker i december. Såsom, jag började tjäna pengar på bloggen, vilket är alltid trevligt. Min blogg toppade statistiken med 234 unika besökare sen var de 200 unika per dag. Jag köpte en till kamera, jag älskar verkligen att fota och nu när jag har en bra kamera så kommer jag ju ta bättre kort. Ska bli bättre på att lägga upp bilder verkligen. Men det går så himla segt att ladda upp bilder så de är inte värt tiden, eller man har inte tid känns det som.


vilken B film

Filmen var ganska dålig, men visst, den var ganska så rolig stundvis också. Just nu ska jag se slutet på Gustaf, sen ska jag nog se hela senare ikväll den sänds just nu på TV3, och min morbor har den. Hoppas Tobbe har massa andra filmer också eftersom jag älskar att se på sånna filmer, kanske är jag barnslig men alla har väl sina stunder. Och jag är hellre barnslig när det gäller filmsmak än när det gäller betende.

Vi ska äta Italienskbuffé ikväll, det låter och ser riktigt gott ut!

Nu ska vi strax hälla upp champangen och det är ju aldrig fel eller hur ? Det innebär ju att det snart är ett nytt år framför oss, och enligt Söndag ska vädurens år bli framgångsrikt och stora förändringar. Bra va? Det stod även något om att ekonomin kommer bli bättre, inte för att det är så dålig ekonomi just nu men men, bättre skadar väl inte?Oskar

Dum och ännu dummare - När Harry mötte Lloyd

 Dum och ännu dummare - när Harry mötte Lloyd
Nu ska jag och min morbror Tobbe se en film, som ni kanske förstår är det dum och ännu dummare! Den är nog riktigt skojig! Vi får hoppas på det, Den börjar 15.30, och slutar 17.05 perfekt! Då hinner jag fixa mig inför nyårskvällen! Min syster har nu köpt mig en Canada Goose jacka. Hoppas den är fin! Nu börjar filmen snart, så jag ska nog stänga av datorn och vara lite socialare med moster, morbror, pappa, mamma och katterna. Min katt Wilma är lite asocial faktiskt, kanske kan det bero på att hon inte vill komma hem till oss, haha men men. Jag fick iallafall klappa henne sen såg hon pappa och sprang in i garderoben, Wilma och pappa har fått en ganska dålig tid med varandra, men men. Ha en toppen nyårsafton nu! För det tänker jag ha! 
Oskar


Resan till Bollnäs

Vi åkte ungefär vid nio hemifrån, resan gick jättebra! Jag gjorde detta i bilen:

 • Planerade några datum in i min skoldator (kan inte klara mig utan den)

 • Jag spelade massa spel i mobilen också! Hade ingenting att göra.

Men är det inte sjukt egentligen? Jag och min pappa var ute och åkte igår, skulle sälja min kamera. Men när vi åker förbi ett systembolaget, då ser man massa folk som springer in till systembolaget, helt sjukt att man är så himla oplanerad att handla dagen innan lixom. Stressigt måste det verkligen vara eller hur ? Hur firar du nyår? 

Oskar


Avis

Jag är sjukt avis på min syster, hon är i Peking just nu och verkar ha det jättebra! Iallafall på dom bilderna vi sett! Men det är endast 95 snart 94 dagar kvar tills jag åker till egypten!


Här kommer jag bo, (det är en 3D ritad bild.. )

Lobbyn


Jag kommer ha det jättebra där nere! Men nu åker jag imorgon, kommer ha med mig mina datorer och tror jag kommer blogga! Annars får ni ha det jättebäst!


oskar

Kissie eller bella


1 Motivera varför du tycker Bella / Kissie är bäst. Ha en bra motivation!
2 Skriv din mail adress så jag kan skicka pris till vinnaren

GLÖM EJ FRÅGESTUNDEN NEDAN

FRÅGESTUND

Medans jag är borta kan vi ha en frågestund så jag har något kul att läsa och svara på när jag kommer hem igen!
Frågestunden avslutas 18.00!


 

godmorgon!

Nu har jag försovigt mig som vanligt. Kanske kan man tro eftersom jag bara är 15 år att jag inte kan ha sådär jättemånga tider att passa. Men det har jag! Idag ska jag sälja min kamera och ska vara på andra sidan stan (trorjag) om en timme. Kul! Jag får slänga i mig frukost och jag som hade tänkt att skriva packlista nu.. Men det skriver jag väl när jag kommer hem! Jag ska lägga ut dagens outfit också! Men ni får ha en toppendag tills jag kommer tillbaka!


O

dagens inne/ute lista


Bra filmer!

Skuldkänslor!

Peking, Shanghai, Kamera


Nu har vi lämnat syster, hon åker först till Peking och nästa måndag, alltså om 8 dagar befinner hon sig i shanghai. Trevligt för henne! Men det kommer absolut kännas tomt nu när hon är borta. Men jag har fått ett svar av en Sam på min kamera annons, han får den eftersom jag tycker att det är rimligt att låta han köpa den. Men dock jobbar han mellan 9 - 19 varje dag... I skanstull också. Först, var ligger "skanstull". Okej, jag sökte upp det på internett, men det ligger på söder tror jag, och varför ska jag åka ut dit för att få 1500:-? Helt sjukt och jag kommer deffenetivt inte att ha tid med det. Om inte far min kan skjutsa mig dit, eller om han sköter mina affärer. Jag tänkte göra 1 inne och 1 ute lista idag. Men jag orkar verkligen inte, jag vet att jag måste vara mer aktiv i bloggen, men tiden verkligen drar iväg.

24 frågor om bloggandet

1 - Hur länge har du bloggat?
I ett år, men har tagit bort bloggen efter ett tag så det finns bara några få månader kvar i arkivet.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Jag tror inte att jag visste vad det var..

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? 
Haha, jag brukar inte förälska mig i en blogg. Men jag har några favoritbloggar! 

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? 
haha.. inga kommentarer 

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag läser ett tiotal bloggar varje dag.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? 
Oj, tror ungefär att 95%  är modebloggar.

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Det finns ju många så..

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Tobias skriver också om mode, vi är nog ganska lika varandra.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? 

Jättemånga i min vänskapskrets bloggar och det är inget märkvärdigt!

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Dom har inte sagt någonting annat i alla fall.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag vet vad som är bäst för mig men självklart kan den gränsen förändras med tiden.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag väljer att inte blogga om massa saker, eftersom vissa saker är inte nått man vill läsa om!

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Oj det vet jag inte.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Absolut! Är personen i fråga sig själv är allt möjligt.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja det har jag!

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? 
Ja absolut, men det beror väldigt mycket på vad man skriver om och framförallt hur man skriver saker i sin blogg.  

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Vissa kommentarer är extremt taskiga! Förut tog man åt sig ja. Men nu skrattar man lite och raderar kommentaren. Tar inte åt mig.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar
Nej, jag har inte ångrat någonting. Jag tänker igenom inlägget innan jag publicerar det.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Bloggandet tar tid vilket påverkar studierna.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Ja det tror jag nog att jag kommer göra. Klart att mitt bloggande kommer förändras, för 2 år är en ganska lång tid och man förändras själv.

21 - Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Media skriver om oss bloggare vilket påverkar den övriga befolkningen.

22 - Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
På ett viss sätt har det förändrat mitt liv positivt. Jag får feedback på det jag gör och jag har även fått ett bättre självförtroende.

23 - Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Jag har fått mycket mer inspiration än vad jag hade innan. Jag har även blivit mer intresserad inom modet.

24 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Alla som vill! Skriv gärna i fall ni gör denna enkät.

Dagens

Dagens humör: Glad
Dagens borde: Städa, gå igenom posten från skolan.
Dagens frisyr: öh.. ofixad.
Dagens klädsel: Jeans och north face tröja
Dagens planer: Oj, gå igenom post, städa, åka till arlanda
Dagens materiella vill ha: vad är det ens?
Dagens längtan: Åka till Wilma! (min katt i norrland)
Dagens fundering: Hur långt kan man räkna egentligen?
Dagens beroende: Te
Dagens tråkigaste: Fryser
Dagens person: Viktoria
Dagens roliga: Åka till Arlanda, packa.
Dagens låt: Fall for Anything - The Script

igårkväll

Igår var det Harry Potter på tv, flammande bägaren hette filmen tror jag. Den såg jag med min syster Viktoria, jag gillar kanske inte dom filmerna sådär jättemycket men dom duger! Vid middagen då åt vi julbord (igen..), och det fanns ål, min syster frågade varför man hade en utrotningshotad art på julbordet, och pappa svarade : "Minst en utrotningshotad art på varje julbord, annars är det inget riktigt julbord". Jag kom på ett motsvar på en gång, de blev ganska bra. Jag svarade iallafall: "Aha ska vi lägga dig på julbordet nästa år då?". Det var ganska kul faktiskt! Men efter filmen så la jag mig, den slutade tio tror jag, då gick jag upp till köket och gjorde iordning en kopp te. Jag brukar ibland göra så eftersom det är ganska trevligt att lägga sig med en kopp te i handen och dricka.

Här till vänster har ni bilden!

Copyright lagen är en lag som skyddar mina bilder från att bli stulna. Tar man mina foton utan tillåtelse är det desamma som stöld. Fråga först innan ni tar bilder! 


Hot Fuzz

Först måste jag nog säga att den här filmen var väldigt bra. Den handlade om en inspektör som blev förflyttad från london till landet. Nicholas som han heter i filmen (inspektören), hade inte mycket och välja på när han blev förflyttad till Sandford. Dirket när han kommer till staden märker han att ingenting är som det ska. Redan första kvällen innan han skulle börja jobba, så grep han 20 tals ungdomar för att dom drack. Men det var verkligen inte det stora problemet i den här filmen! Mer kan jag nog inte säga. Men för att ge filmen en bedömning, så ger jag nog den 4 av 5 Oskars!

imorgon blir det Kina

Imorgon 21.00 lyfter planet till Peking. Det ska bli jättespännande enligt min syster, för att det är hon som åker! Nyår för oskar, hm kanske blir det norrland hos moster. Min moster snackade om att vi skulle beställa Italiensk buffé låter inte det jättegott? Vi hade det på min konfirmation, men det är nog inte samma! Hur ser dagens planer ut?  Alla springer runt hemma och dom ska paka systers väska, så allt handlar om henne idag i guess. Kanske inte jättekul att hamna utanför, men i övermorgon så har jag väl all uppmärksamhet. Men nu ska jag se på en film. Hot Fuz som pappa min fick i julklapp. Den handlar om 2 poliser tror jag som är i en stad där det händer massa saker. Vet inte rikigt men jag ska kritisera den efter!
Oskar

Annandag jul

Ja tänk vad tiden går fort. På söndag blir det av till Kina för min syster, då hoppas vi hon får det bra där!
Förlåt för dålig uppdatering idag. Men det är ju jullov och man vill helst inte sitta inne hela tiden, som ni kanske kan förstå så tar bloggen massor av tid. Och på ett lov har man så himla mycket att göra. Men när jag tänker efter har jag inte gjort så jätte mycket, har/håller på och göra hallonchokladtryfflar, låter inte det megamums? Jag ska lägga upp foton senare när dom är klara. Jag började vid tre och nu är klockan nästan sex, och dom har inte svalnat. Därför kan jag inte ens forma dem. Men jag har ju inte bara gjort tryffelsmet idag inte! Jag har gjort en ny blogg! En fotoblogg, som heter oskarfotar.blogg.se klicka för att komma in till den bloggen. Där kommer jag lägga upp dom flesta bilderna jag tar! Min kamera funkar utmärkt och den andra är nog nästan såld för 1900:- skitbra måste jag säga. Jag ville ha 2000:- men 1900:- är jättebra faktiskt! Att fota är mitt största intresse, jag skulle nästan kunna klara mig en hel dag utan något annat om jag fick åka till kanske en spännande skog med massor av djur, eller på en kulle där man ser massa olika saker, bara för att fota! Kanske tycker man att det är konstigt, men vi som kan fota och fotar hyfsat bra bilder förstår hela grejen! Min pappa har lånat mig ett enbensstativ som är sjukt bra, och en blixt som gör att jag kan ta väldigt bra bilder när det är mörkt och även inne. Men det är för kompliserat för mig att förstå så jag kan inte förklara heller.
Sen fick man med ett bra objektiv till kameran när man köpte den. Men ska köpa ett teleobjektiv så jag kan stå kanske 400 meter ifrån och få en bild som att jag stod 5 meter ifrån! Ballt va?


(här nedan är objektivet jag vill ha)

bilder

Min första bild med min nya Canon EOS1000D


mobilen

godiis, nej nu kommer syrran hem, ska har julmiddag nu.


Oskar

copyright


utsikten


Foto: Jag

Copyright


tack alla!

Jag har inte kommit långt med fotandet av julklapparna så jag tar och skriver ner alla istället.

 1. Extern hårddisk på 500 GB -  blev jätteglad, tack kusinerna
 2. Parfym från  Bruno Banani - Tack!
 3. En bok, Hur får du ett extremt roligt liv - tack moster och hennes man
 4. Choklad ask  - Tack mina katter, (det var en present från alice och wilma mosters katter)
 5. Sugrör - haha, tack sara:) som kom från jobbet och gav alla varsit sugrör!
 6. Skjorta från HM - tack den kommer användas!
 7. Tröja från HM tror jag,  - den är så skön!
 8. Hörlurar - Det behövdes
 9. The Scripts nya skiva - den spelas just nu
 10. Ny stor resväska - den kommer användas i Januari då jag åker bort på ledarutbildning.
 11. Samsonite kit, lås, pengafack, bricka där man skriver namn - Stort tack!
 12. Systemkamera canon eos 1000D - Shit jag älskar den!
 13. Ska få en goose

Det var nog de tror jag, kanske inte så jättemånga paket men jag fick allt jag ville ha utom en hundvalp.

Oskar


Julafton är över!

Hej!

Nu är årets nästbästa dag över, den bästa dagen är klart födelsedagen! Då firas man som individ och inte med en massa andra som ska öppna paket. Haha är jag egoistisk eller?.. Jag blev jättenöjd med årets julklappar! Eftersom jag fick allt jag ville ha utom hund. Jag ska fota allt för orkar inte skriva ner alla julklappar haha. Men det kan jag göra när min kamera är köpt, som jag ska köpa kanske inom 1 timme, kanske tillochmed kortare? Men jag kommer bli ett fotofreak känner jag på mig. Men det är klart att man blir i början. Minns när jag fick min sony för ett halvår sen, jag var överglad och fotade allt verkligen allt flera gånger om.


Hoppas ni får en fortsatt trevlig juldag!

GOD JUL

God jul allihoppa!

Jag började dagen med att bli väkt av syster. Hon fick en julkram och sen fixade jag mig. Jag klädde mig, hade vax i håret och fixade hyn. Riktigt kul med julafton!!! Jag fick en stor väska (resväska) som är perfekt när jag åker till egypten och massa andra resor som jag gör! Skulle ha fotat men eftersom att den är under försäljning vill jag inte röra den! Ska köpa en Canon nu har jag och pappa bestämt eftersom han har massa canon saker och stativ.
M en nu måste jag klä mig och fixa det sista. Vi ska även skjutsa viktorias (min syster) bästa vän Mickan! Trevligt då får vi säga god jul till henne med!

Det kommer hända stora saker 2009 med mitt liv kan jag lova!
v
God jul önskar Oskar!

hiss och diss


Jag ska köpa en kamera till.
Det är snart julafton!

Utan snö är det ingen riktig jul.
Att alla ensamma känner sig ännu mer ensamma när dom inte har någon att fira jul med!

önskelistan - vad ville oskar ha mest?


Deras nya platta blir nog årets julklapp till oskar. Blir sjukt besviken om jag inte får den asså!
 

Break Even
den bästa låten tycker jag!

Oskar eller som sekreteraren hos sjukis stavar mig : Ozckar

hatar spel


Ja det stämmer, det var ju v75 trav idag! Ush vi hade bara 5 rätt. Vilket inte gav ett enda dugg. Hade vi fått 7 rätt hade vi fått 65.000:- . Aja jag tycker vi ska sluta spela men men. Haha. Massa julgodis har man ätit idag ush, men julkänslan är inte på topp direkt. Kan ni fatta imorn, nej om inte ens 50 minuter är det julafton och tomten ska komma till alla världens barn och dela ut julklappar! Helt sjukt faktiskt! Säljer min gamla kamera på blocket gå in och sök på SONY och den för 2000 den kan ni buda på! Har redan fått in massa bud, riktigt kul för jag behöver pengar till min nya systemkamera! Hoppas jag kan få pengarna innan mellandagsrean haha! jag som hatar rea och brukar skippa sånt. Men iår så ska det bli kul och intressant att se alla springa runt och leta efter den billigaste varan! Idag när jag var på banken så fick jag veta hela saldot jag kan komma åt nu. Det var inte så trevligt för nu vill jag ju bara spendera! Men jag måste ha en kamera innan den 20 januari eftersom den 23 - 25 tror jag, ska jag och massa trevligt folk på ledarutbildning. Det ska bli sjukt kul eftersom man får ju åka med 3 riktigt roliga personer, yrsa, linnea, henke och några till! Trevligt ska de bli. Haha helt sjukt att man är taggad redan 4 veckor innan! Men sån är jag! Eftersom jag antagligen kommer fota mer med min nya kamera så kommer nog bloggen bli roligare att läsa. Jag hatar att läsa långa texter och det blir alltid roligare med bilder!
Pink har spelats ganska mycket idag på youtube!!

Oskar


djävulen eller rektorn eller någon man sett i skogen?


Haha!

Oskar

jag kan inte sluta skratta!

Valet usa han är död.  

Julen, han begravdes i sanden

Eftervalsanalys i usa, vi ska inte prata mer.


Dom är väldigt bra haha!
Oskar

Nu

Nu kom checken! Jag var rädd att posten skulle komma sent idag, men det gjorde den inte! Därför åker jag upp vid två och ska lösa in den, najs najs. Men pengarna kan jag dock inte röra ska ju köpa en ny kamera. Min mamma är lite anti att jag ska köpa en till kamera, eftersom jag köpte en för ungefär ett halvår sen, och den kostade då 3500 :- kan förstå henne. Men nu är det jag som bestämmer över mina pengar så? Jag och pappa har diskuterat att skapa en hemsida, och han blir ju VD tills jag är 18 sen träder jag in som VD om vi skapar ett företag dvs. Aja nu måste jag nog äta lunch och packa in allt i väskan. I min väska hittar vi bland annat:

 • Kryckor (jag kunde knappt gå i torsdags)
 • Svart SDC tröja
 • Svarta shorts från SDC
 • Niké skor (jag hatar Niké för det känns så billigt med de märket men de får funka)
 • Parfym, (polo från USA)
 • Dushsaker, Handuk från Von Dutch
 • Ombyte (skjorta kofta, jeans. )

Sen har jag ett till I-landsproblem, men vilken jacka ska jag ha?  Everest väst, Everest jacka (ska köpa en goose snart), En svart vindjacka? Ni bestämmer. 

Men skorna har jag bestämt mig för, mina bruna vinterskor som är nya! Har inte använt dom alls men idag är det premiär!
Juste, tack för en skit trevlig eftermiddag igår yrsa! Trevligt var det!:)

Oskar


dan före den stora dagen

Hej mina läsare!

Tänkte först skriva godmorgon, för det är det faktiskt för mig, gick upp för kanske 20 minuter sen. Jag måste verkligen sluta sova så här länge! Det är verkligen inte bra, för dagarna åker bort och man kan knappt sova på nätterna. På tal om att sova på nätterna så somnade jag 3.24 igår. Eller det var då jag kollade på klockan innan jag somnade, ingen vet när jag somnade! Hatar när man ligger och vrider och vänder sig. Men idag har jag så himla mycket att göra verkligen. Jag ska göra detta:

 • Åka till centrum.
 • Gå på banken (Nordéa) för att sätta in pengar på mitt konto.
 • Sjukgymnastik 15.15, han sa att han kan ringa om han får avbokningar då får jag en tidigare tid!
 • Ska kanske gå förbi jonna, vi måste ju se dagboken ! Haha. (i mån av tid).
 • Baka julgodis som vi sköt upp igår tills idag.
 • Göra iordning julskinkan.
 • Sen är det nog julmys med familjen! ¨

En jobbig dag eftersom jag vet inte när min check kommer med pengarna som ska in på kontot. Och att sjukgymnasten kan ändra tiden är inte heller så jättetoppen. Men allt beror på om checken kommer i tid! De här är min dag.


Oskar


22 december, bara TVÅ dagar kvar!

Det är inte ens två dagar kvar tills det är julafton och får sina första paket. Städningen gick ganska bra tror jag, lite småstökigt redan, men det är smällar man får ta! När jag hade städat såg jag en film, som handlade om president och secret service saker. Minns dock inte vad den heter men den är sjukt bra. Jag fick ett sms från yrsa som undrade om vi kunde fika, och självklart kunde vi väl det! Jag älskar och fika haha. De var sjukt trevligt, men ingen av oss har någon julkänsla(tror jag). Men vi beslutade oss för att jag ska köpa en systemkamera på mellandagsrean om jag har så mycke pengar, vi delade på en kines meny också gott var det! Men jag tror kinesen bakom kassan förstod att vi skulle dela eller? Efter både fika och middag kollade vi på Åhléns lite sen gick vi till bussen, där stod August! Vi satte oss med han och efter 5 minuter kom en äldre man och bad oss tjocka ihop oss. Han hade en sjukt fin hund och en döv fru som ignorerade honom, när mannen skrek på sin fru att komma närmare, då sa hon nått i stil med: "nej jag går ut vill inte vara här" tror jag. Haha det var dagens roligatimmen. Nu ska jag inte göra så mycket har faktiskt pyamas på mig! Klockan åtta lixom, börjar man bli gammal eller? Nu ska jag nog se en film tror jag och lägga mig! Ska upp tidigt imorgon för att vi ska baka massor av julgodis trevligt va?

Bild av NIKON D40 18-55 SVART
den kostar nu 3.500:- vad tror ni den kostar på mellandags rean? haha!

Oskar

bilder från igår

är det enda jag hinner just nu, ska städa hela rummet alldeles själv . Hur ska de gå?


coca cola och choklad det är gott!

en tomte (vi har två av alla tomtar haha)

jag och syster bestämde att vi skulle ha pepparkakor medans vi klädde granen

kulor

granen 2008


en av kanske 30 tomtar haha

Klockan i vardagsrummet


ojdå!


 MQ - start

Rätt så bra vah? Du kan handla julklappar och få en annan julklapp på köptet? Riktigt bra tycker jag!

enligt min almenacka

så har jag bloggat i 1 år nu. Men kanske ett halvår här! Men har tagit bort min blogg här för en 4 månader kanske, av lite olika anledningar. Men jag kan bara säga GRATTIS BLOGGEN ETT $ÅR!

Årets kortaste dag - vi ska klä granen

Visste ni att idag, den 21 december, 4:e advent 2008, råkar vara årets kortaste dag. Intressant va? Nej det tror jag inte någon tycker, men var tvungen att säga det endå. Tänk er att det är 3 dagar kvar tills julafton, och imorgon är det 2, vilket innebär att imorgon kommer alla panikshoppa nu när lönen har kommit och folk handlar i sista minuten. Och det gör i sin tur att det blir oändligt långa köer i alla butiker folk som har glömt julgransbelysning, julskinkan, köpa äklig dill att ha i potatisen bara för det ska se fint och dyrt ut och kanske har folk glömt att köpa dricka? Årets, glögg tog slut kanske för två veckor sen och det är garanterat försent imorgon, men man hoppas endå på att det finns. Nej var ute i god tid så slipper det bli sån här panik, och det är oftast samma personer som gör samma "misstag" om och om igen. Hur ser julen ut för mig då?

The big day 24 december, julafton :
Då ska jag fira jul med mina kusiner, farbröder, faster, och min familj. Vi ska vara i Tullinge hos mina kusiner, det ska bli kul, men det är synd att man träffar dom så sällan. Det måste vi jobba på! Men iallafall då ska vi på jullunch och sitta och äta i ungefär 2 timmar, hur kan man ens sitta så länge, ja menar julmat är gott men inte så gott. Den dagen jag äter julmat i två timmar, då är det dags att prata pension! Sen vid tre är det kalle anka, samma tråkiga serier som man inte vill se, men man ser dem endå för det är endå rätt mysigt. Efter det kommer förhoppningsvis tomten med paket, iår önskar jag mig inte så jättemycket så är inte så överglad över att det snart är dags att öppna julklapparna. Men att mamma snackar om någon överaskning jag och min syster viktoria ska få, det är lite nervöst eftersom hon säger att vi inte har önskat oss det. Kanske är det en mixer (de fick vi förut för syster hade snackat om hur gott det var med smootie) den användes kanske i 2 veckor sen har jag iallafall inte rört den. Det paketet ska vi få på morgonen, vi får alltid 3 - 4 paket på morgonen, det är mysigt.

Idag ska vi klä julgranen, det är lite sent tycker jag men samtidit så är det lagom nu att klä den och allt. Jag gillar inte att klä julgranen eftersom alltid har det jag plaserat ut flyttats. Samma är det med bakning, allt jag gör är fel, eller det känns som det. Jag ska ta foton på våran julgran för den är alltid så fin !

Haha ett klipp från morgonsoffan om julen !
 
sjukt kul film.
"Dom gräver ner barnet i sanden, så barnet är dött"


Oskar

dagens fråga

Vad önskar du dig mest i julklapp av tomten iår då?

Kväll!

Jag och viktoria tittade nyss på indana jones (stavning?) och pappa lagar mat. Pappa får inte laga mat så ofta, men när han väl lagar så blir det wook! De är sjukt gott verkligen!


Ska lägga upp dagens fråga efter middagen!

Oskar

Dagen är nästan slut

Ja, det är den verkligen, klockan är kvart i tre. Har inte gjort nått mer än att ha spelat tennis och kommit hem. Men när jag åkte hem hade jag tappat bort mitt headset så kunde inte lyssna på musik, det var väldigt jobbigt för det var en barnfamilj på tunnelbanan och deras barn dom skrek ganska högt. Jag missade såklart bussen, den åkte när jag såg den tyvärr, men då fick jag vänta i tjugo minuter, och vad gjorde jag då tror ni? Jo jag köpte en Ben Jerrys glass eftersom erica och jonna åt en igår som såg sjukt god ut, och samma glass (Fish Food) var med i jättemånga bloggar jag läste igår, därav Kimza s blogg! jag blir lite irriterad när man kommer till coop, långa köer och otrevlig personal. Inte för dom är otrevliga i sättet dom snackar eller frågar på utan att dom är över trevliga och frågar varje gång man ska dra streckkoden själv i gördetsjälv kassan, så frågar de: Kan du det här ? Fast man vet att dom vet att jag kan det, men och andra sidan så är det trevligt med service. Men coop har jag väldigt svårt för. Nu kommer lite youtubeklipp

Djungelboken - Gymnasieval


Djungelboken ur riksdagens perspektiv
Oskar

svar till adam

Jag kan spela tennis, bara det att jag får sjukt ont efter, men de är det värt! Sen har mitt knä blivit bättre så jag behöver inte ha kryckor. Men min sjukgymnast gillar nog inte att jag spelade idag, men det var sista träningen så.. haha.


oskar

tennis

Nu ska jag strax åka och spela tennis i salkhallen, sista träningen innan jul. Har spelat i salk i ungefär en månad lite mer kanske. Men under den tiden har jag utvecklats enormt! Måste ta tio i tio bussen hemifrån så borde packa min väska med:

+

+

+

= Tennisklar!

Oskar

stockholm är inte mitt hem

Nej, jag ser norrland som mitt hem, fast jag bor här i stockholm  för där känner man sig trygg och det är trevligt där.

Körslaget börjar annan dag jul Bollnäs, den lilla stad som mitt landställe ligger i ska vara med! Grymt vah, det är hanna som leder kören.

dagens fråga

Vad har varit viktigast för dig iår?
(svarar själv senare om ni kommenterar NU)


när jag kom hem såg det ut såhär

i mitt rum

gud vad skönt med jullov

Ja de är det verkligen! Åkte till kyrkan vid 8 tiden eftersom jag skulle vara med på genrepet vid kvart över åtta, men jag drog till jonna en stund och kom senare vid halv nio haha. Men mina två tal gick jättebra, fick prata i en mygga vilket var väldigt kul. Dagen har varit en stressfull dag på gott och ont. Jag köpte Sushi till lunch idag, den var god har inte ätit det på ett tag. Jag postade även iväg paketet till Na. en vax produkt från maria nila värde 200:- . Och nu sitter jag här och ska nog titta på en film, eller?. Jag vet inte, men nu är det inte långt kvar tills jul inte! 5 få dagar kvar.

Ikväll ska jag vara hemma är sjukt trött eftersom jag gick upp sex imorse. Ha en toppen fredag allesammans

oskar

frågor svar

bob frågade:
har du en aning om varför ditt knä är överbelastat?

Svar: Ja det har jag. Har ett medfött fel i knät, och kanske ska bli opererad.

Linnea frågade:
När fyller du år? xD

Svar: Jag fyller år den 22 mars, och föddes 1993


anonyma frågor:

Hej, jag läser din blogg varje dag, men vad får dig att vara så aktiv inom bloggvärlden?

Svar: Jag gillar att skriva i bloggen, eftersom det är så kul nu när man har så många besökare.

Vart bor du?

Svar: I stockholm

Har du djur?

Svar: Jag hade en katt, men hon (Wilma) flyttade upp till norrland där hennes barn bor hos min moster.

Vad får du i månaden i pengar?

Svar: Vad jag får är inte viktigt och tänker inte ens svara på den frågan.

Hur mår du?

Svar: Jo nu mår jag bra, har nämnligen blivit bättre i knät.

Trevligt med frågestund, men liiiite få frågor men men.
Oskar

Frågestund


Nu har jag en frågestund, ställ vad som helst.

dagens fråga

dagens fråga :
Hur tycker du man ska förändra skillnaden mellan samhällsklasserna?

kryckorna här är jag

Ja, som rubriken heter så har jag fått kryckor.

Men iallafall, avslutningen med elevrådet gick jättebra faktiskt, de fick mat, sen gick de tillbaka till lektion. Vi i styrelsen gav Carina 500:- på day body spa i vällingby, en bok som heter en stressig dag, och även en chokladask Merci. Jättekul att du blev glad Carina!


Sen efter man hade städat och allt då var de så att  jag och robin (vice ordförande) ville bjuda kören på fika eftersom vi har rätt mycket pengar över, de blev glada tror jag.  Sen gick jag till sjukgymnasten, här kommer den dåliga biten iallt. Kunde gå, men haltade. Har nämnligen ett fel i knät, mitt högra knä. Han undersökte det, och sa att jag måste ha kryckor tills tisdag för att han tror jag har överbelastat knät. Inte bra alls inte.
Jag gick till bussen, vilket var jobbigt eftersom de är jobbigt med kryckor, sen när jag skulle av, hade jag smsat min syster som mötte mig vid stationen och tog min tunga väska ajajaj, de gör jätteont verkligen! Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och öva på talen imorgon.
Jag ska nämnligen hålla tal imorgon för 6orna och 7-9 skojigt men är lite nervös.

Mina är grååa inte bruna!

oskar

godmorgon

Hej!

Jag har en rolig sak att berätta och en mindre rolig. Jag börjar med den tråkiga så ni har något kul att vänta er!

Mitt högra knä är jättekonstigt, det är något fel på den eftersom något har vuxit snett. Men ingen vet vad. Jag ska kanske kanske till en doktor för en annan bedömning, eftersom att min sjukgymnast tycker det. Sen kan jag knappt gå, eller gå kan jag ju. Men det gör ont i knät och haltar rätt mycket! Så tur att man sitter så ofta ! Haha! Eftersom jag ska till sjukgymnasten idag så får han jobba lite, för kan jag knappt gå hur ska jag då kunna göra mina träningssaker där?

Den roliga saken är.

Att reklamen har kommit in på bloggen! , grymt va?

Jag ska åka klockan 9.00 så jag måste nog gå fem i eftersom knät sviker. Sen ska jag inte till skolan idag, inte vad jag vet iallafall, eftersom jag har avslutning i kyrkan med elevrådet. Det ska bli riktigt kul faktiskt.

Vad finns i oskars skolväska idag då?

Lilla datorn

Utvärderingspapper som elevrådet ska fylla i.

Sjukgymnastikkläder


Tjock väska idag alltså!

Men ha en toppendag alla läsare. Glöm inte att kika in dianasblogg i inlägget nedan!

Oskar

Diana skrev:

 
  Jag blir jätteglad nu när man fick ett inlägg på playahead där det stod:
.. men det är ju DU! Jag följer din blogg, riktigt bra! stilren & skön!

Tack för att du skrev det, det är alltid kul att höra att ens blogg är bra och skön haha! Men jag tycker alla här ska gå in och kolla på hennes blogg NU!För att komma till hennes blogg klicka på bilden bara! Enkelt va?


Playahead

Jag lottar ut två måndaders vip platina värde 100:-.Allt du ska göra är att :

1. Motviera varför du ska vinna
2. Kommentera hur mycket som helst
3. Glöm ej att skriva ditt playaheadnamn.

Enkelt va?

avslutas 23.00

H&M Oskar Rekomenderar!

Jag rekomenderar detta

Skitsnygg skjorta, kan användas till vardags och till fint 
 Endast 249:-


Snygg cardigan!  Kanske ingen man har till fint, men till vardags så!
 Endast 298:- !

Ny framgång ett nytt liv

Nja inte än iallafall, men som ni kanske kommer märka är att jag kommer ha reklam på bloggen, vilket jag har nu men de tar nog litet tag kanske nån timme till reklamen är upplagd! Astrevligt ju. Hur ska man marknadsföra sin blogg ? Är nån av mina läsare duktig på det? Jag menar ni är 134 st som läser min blogg så kom igen nu. Haha. Dagen bestod av att jag eller min skola hade temadag, kul var det faktiskt. Det kom en som hade suttit i konsentrationsläger under hitlertiden (stavning). Han hade mycket att berätta om verkligen! Sen senare gick jag till jonna och erica och hade astrevligt verkligen, passade då på att kolla lite om vilka som jobbar imorgon. Har nämnligen bokat lokalen tills imorn kan då vara bra att veta vem som kommer att släppa in oss! Jag är otroligt godissugen verkligen. Men det är sjukt onödigt men imorgon kommer jag nog äta onyttigmat det kan jag lova!

oskar

(missa inte reklamen)

dagens fråga

Hur tycker du man ska reagera mot de som har äkta päls, när de pälsdjur de har är utrotningshotat?

godnatt för bloggen

Ska stänga av datorn snart och titta på tv och somna sen. Ska nu byta om till pyjamas och göra en kopp te och läsa lite, så trevligt egentligen! Godnatt och vi ses imorgon!

kan inte ta det här längre

Allt
går emot mig just nu, mitt noprov gick tydligen inte bra eftersom han tror jag inte pluggat alls, och presterade dåligt. Han tror även att jag lägger mer tid på att vara ordförande och sitta i möten. Nej de gör jag inte, men om han säger att provet ska vara klockan 15.00 och sen halv två ändrar de till två, kan han inte vänta sig att jag har mycket tid. Jag gjorde provet inte de, men jag hade en halvtimme på mig, eftersom jag hade bokat in mig på ett styrelsemöte klockan 14.00. Eftersom mötet skulle varit 30 minuter långt max, skulle jag ha haft en halvtimme på mig att plugga! Men de hade jag ju inte nu när han ändrade tiden. Jag stör mig på sånna som inte håller va dom säger, speciellt när det handlar om prov som är så viktigt. Det som gjort mig glad idag är att jag får VG i bild (tror jag men min lärare sa att jag förtjänade ett). Pepparkakor och julmust, de gjorde min dag verkligen, men jag tror inte det blir något bättre alls, jag tror nog det blir sämre eller oförändrat ikväll. Ikväll vad går på tv som är bra? LasVegas som jag tittar på nu, sen kan nog csi 21.00 vara bra, men efter det ska jag sova. Orkar inte vara uppe så länge för man är så trött dagen efter.


Oskar

godmorgon

 idag är det söndag igen. Den kommer varje vecka! Och de innebär att varje vecka är det magsår på söndagen, inte för att de är jobbigt med söndagar utan, att morgondagen bjuder på mer plugg och massa massa lektioner. Idag är det inte mycket som händer, eller det beror lite på faktiskt. Borde plugga, men orkar inte plugga!  Men nästa vecka ser ut såhär

Måndag - Vanlig dag
Tisdag - Vanlig dag
Onsdag - Temadag, judeman kommer
Torsdag - Avslutning med elevrådet är ledig hela dan
Fredag - Julavslutning med skolan

Inte en såjobbig vecka mer än att på måndag har jag två prov! No-omprov och Engelskabokprov, inte så taggad men aja. Nu ska jag nog titta lite på tv eller plugga.


så mycket plugg så lite tid

Jag har läst min engelskabok som ska vara klar på måndag. Inte för att jag är klar än på långa vägar, men jag har kommit en bit. Helt sjukt fick 9/15 och 10 var godkännt fick därför läsa om boken . På noprovet fick man IG , men de var väntat hade inte pluggat alls och svarade på få frågor, men nu har jag lärt mig del 1 som är godkänd delen. Ikväll måste jag nog antagligen plugga utifall att jag ska träffa mina sysslingar imorgon med syster, då kan man ju inte läsa bok direkt. Idag har jag hittat eller, hm.. iallafall jag hittade några nya inställningar i min kamera som gör att jag tar verkligen bra bilder! Inga dåliga, fast det beror på vad man jämför med! Lucia fika idag har vi haft, med äkliga lussebullar från hemköp och gott kaffe. Jag kan inte fatta att de är Lucia idag! Men igår firade vi i skolan, årets lucia i min skola var Astrid som går i min klass, sjukt bra hon sjöng! En sak jag inte visste om henne var att hon kunde sjunga, men de är kanske därför hon går i kören haha. Nu kommer dagens bild som jag var mest nöjd med.Jag använder en kamera som är rätt enkel eller njae de är en bättre än en kompaktkamera men ingen systemkamera. Jag ska köpa mig en systemkamera någon gång! Nikon D90 är jag småsugen på, men den kostar mellan 6.000 - 17.000 lite mycke pengar egentligen!


oskar

TÄVLING NA. VAR ÄRDU!

Dålig update igen, men igår så slutade jag 10 ungefär va hos erica och hjälpte henne lite, sen var jag sjukt trött och orkade inte blogga.


Men iallafall idag har jag spelat tennis, de gick väl helt okej.
Har inte så mycket att skriva om mer än att na. måste kontakta mig på oskarfrykberg@hotmail.com för att få ditt pris! Ny tävling,


vinn ett presentkort på H&M värde 500:-
skriv bara varför du ska vinna och lägg in min länk i ett blogginlägg i din blogg.
Lätt vah?

Men skriv mailen i motivationen inte i epost fältet!

hej igen läsare

Hej!

Förlåt för dålig update här!
Men de senaste dygnet har gått jättefort verkligen, var ju på begravning för Ellen igår som ni vet. Begravningen var en fin begravning, Ellen begravdes i Bromma K:a en väldigt fin kyrka, många bilder och lite gammaldags, de är så en kyrka ska vara tycker jag. Det var kul att träffa sysslingarna Hanna och Ida, hoppas vi hittar på något på söndag! Det vore mysigt. Men iallafall, direkt efter allt med begravning och begrv. kaffe då åkte vi hem, och klockan var kanske två, men jag hade väldigt bråttom eftersom jag trodde vi hade knattarna 16.00 och skulle ta 14.45 bussen, men jag hade lite fel med tiden. På bussen (som jag sprang till) träffade jag Astrid som är på besök i sverige från turkiet. Trevligt, var den första svensken utöver hennes bror som träffade henne, hon ville egentligen inte att någon skulle träffa henne innan kvällen (tror jag) men de gjorde jag haha. Efter luciatåget så var de julbord med massa folk, det var riktigt gott! Jag har inte riktigt fattat att de är jul snart ?! Men igår så fick jag en liten försmak av julen eller va man säger haha. Vi ledare (konfledare och juniorledare) fick julklapp igår av kyrkan också, det var riktigt bussigt! Hade inte förväntat mig något eftersom man hade anmält sig till ledare frivilligt! Vi fick en bok "Boken om Pi" som jag började läsa igår, riktigt bra eller jag minns inte.. haha. Sen fick jag 400 :- i riks kuponger riktigt najs faktiskt!

Idag då.

Idag var det en lång dag. Jag började med att dusha och göra mig iordning. Hann faktiskt i tid! Wiho! Sen gick man till svenskan, men där var det håltimme, de är lite synd för då hade man kunnat sovit en timme längre aja.  Sen på lunchen gick jag och Robin och handlade inför avslutningen nästa vecka, de va kul. Skolan betalade även våran lunch, jag åt en Vesuvio, de gjorde robin med. Aja dagen har varit en bra dag och ikväll ska jag på twilight, de kan bli kul. Men jag tror jag gör de för att jag vill spendera lite tid med syster !

Men vi hörs

Oskar


recept


Chokladkolapaj med lingon

För att komma till länken för recept klicka här!


styling hos jenny på hårskulptörerna

måste bara säga att jag har klippt mig och är väldigt nöjd! Blev sen stylad av jenny på hårskulptörerna! Jättenöjd verkligen!

Oskar

styling hos jenny på hårskulptörerna

måste bara säga att jag har klippt mig och är väldigt nöjd! Blev sen stylad av jenny på hårskulptörerna! Jättenöjd verkligen!

Oskar

fest fest - nej, men gäster iallafall

Nu kommer mina gäster snart, har fixat mig och allt. Ska dra en kortis om dagen och morgondagen
 • Skolan 8.00
 • bio
 • klippning
 • skola
 • hem
 • till kyrkan för att umgås med mickan å emma
 • vi körde spel haha
 • Var med moster och Greta när de shoppade
 • Nu är jag hemma 18.23

IMORGON 

 •  8.00 - gå upp fixa mig till...
 • begravning åker 10.10 hemifrån har 2 timmar på mig att fixa mig (panik)
 • där till kanske 16.00 senast?
 • 19.00 mässa
 • Julbord med bästa folket
 • hem sova  kanske 23.30 ?

 Som ni ser kanske jag inte hinner blogga mer idag, och kanske inte alls imorn (kanske om jag är klar innan 10, ska också fota mig så får ni se mig i kavaj och skit!) Haha imorn kanske de kan vara bra och läsa min blogg


Oskar


natt natt - om jag får en hund ska den heta Gangster

imorn kommer moster, mammas moster 1 med man 1, mammas moster 2 med man 2. Kul kul, huset fullt!

bild från landet

ush nej fyx v

 Nu gör jag en sån där "typiskbloggareinlägg". Har hur mycket som helst att göra hur mycket plugg som helst, men endå gör jag det inte! Nej, jag skriver om hur stressad jag är därför att jag har sjukt mycket plugg och att jag borde städa rummet! Anyway, idag va man i skolan som vanligt, på morgonen fick jag pengarna från föräldrarföreningen, trevligt, men kom dock sent. Sen va de svenska där vi hängde gubbe för vi hade vikarie, haha att ha vikarie är som att ha en doktor som opererar via sms! Så sant. På engelskan blev jag riktigt sur, hade 9 / 15 mer är ju mer än hälften, 10 poäng var godkännt. Vilket gjorde att jag får nu läsa om HELA boken och klarar jag mig inte får jag IG till jul fast jag har klarat alla prov, skum lärare ingen gillar henne. På lunchen var jag med Julle på donken riktigt kul haha, vi konstaterade att hon känner min mentors barn. Sen hade vi bara so sen så gympa.

Idag var det knatteavslutning, vi hade värsta festen! Nästan iallafall, men det var verkligen trevligt och skojigt. Jag och micha åkte bussen hem, haha vi eller snarare jag har en konstig humor! Nu ska jag plugga, eller? Nej jag kommer inte kunna plugga, men har matte prov imorn för är ledig på onsdag, får då göra de tidigare, de är ju bra!

¨Oskar


update

Min dator har inte gått sönder, men fläkten slutade funka, sen funkade den igen. aja huvudsaken är att den funkar nu! I helgen har jag inte gjort så jättemycket, spelat tennis och pluggat.
Imorgon är det knatteavslutning med mini, de ska bli skojigt. Men imorgon är det också en jobbig dag (måndag). Hur mår alla idag? Jag mår bra, lite seg. Nu måste jag instalera en sak till datorn och ska jobba på med skärmsläckare.

Oskar


dagens tipsna vann

grattis kontaktar dig senare i veckan!

Nu måste jag lämna in min dator! :O Den är jättekonstig, men har lilla datorn som jag kommer att blogga ifrån, men vi ses:)


oskar

skärmsläckare

Idag har jag lärt mig hur man gör 3Dskärmsläckare, så dagens utlottning blir :
Valfri skärmsläckare
det kan stå allt möjligt på den, den kan snurra stå still, massor av skoj!


Oskar

FINALISTER

Av 4 som kom vidare till minifinalen är det nu 2 kvar. Vilka två? Jo.
Belinda och Na.

För att de ska vinna, ska du rösta på den du tycker ska vinna! OBS! en gång (jag ser ip adressen). I detta inlägg!

Rösta på, vem ska vinna?
MOTIVERA VARFÖR DU RÖSTAR PÅ na/belina!!Oskar

Godmorgon mina läsare!

Nu är det inte långt kvar tills vinnaren dras, det är heller inte långt kvar till den nya tävlingen ska börja, har ej bestämt mig än vad man ska kunna vinna. Men jag vill fortfarande ha in mer röster! Annars vinner ni inte. Tills imorn ska jag få minst 15 kommentarer okej? Då säger vi så. 
Nu ska jag snart gå till bussen för att åka till skolan och ha 2 timmarslektioner. De är lite småonödigt att man måste till skolan för två lektioner! Ha det bra mina läsare.


Massa jobb idag, ska nog stanna i skolan och jobba?

på lilla datorn

Kände för att blogga mitt första inlägg härifrån! Nu sitter jag och undrar om jag ska videoblogga eller inte? vad tycker du? Kanske ett i veckan lixom.Sitter jag och funderar...


Oskar

dubbel omsättning!

Yes, har dubbelt så många besökare idag än igår, alltså en ökning med 100% ! Skitbra hörrni! Fortsätt så.

'

fler kommentarer!

Behöver fler kommentarer till tävlingen, vem ska vinna?

Iallafall jag mötte upp B2 på bussen (jag är B1) (de är lite internt), men iallafall vi gick tillsammans till skolan från bussen, inte så långt men iallafall. Sen hade jag sjukgymnast på no och lunchen, sprang och hade massa andra träningssaker. Det är riktigt kul att träna ! Tycker inte du de? Jag har nog inte varit den mest tränade typen direkt, men de tar jag väl igen nu. Nu kommer b2 på bild!Oskar

INLÄGGET NEDAN

ser du vilka som kan vinna!

Vem ska vinna? Det bestämmer du, rösta rösta, den med flest röster den vinner, 6 december 23.00 dras en av de fyra tävlande!

Var inte ledsna den 7 drar jag igång med en ny tävling den ni!


VINNARE!!

             
Belinda :
jag tkr att jag ska vinna för att jag skull behöva ett sån presentbox! Plus e jag asiat och det e tydligen producterna med så det blir en bra kombination i badkaret ;D
Min raggningsreplik: Jag har tappat bort mitt nummer.. :/ kan jag få ditt? xDna.  :
Jag skulle vilja vinna en killprodukt som jag vill ge till min kille :)! Han är världens bästa kille på alla sätt och vis. Håller tummarna här kommer min replik:
-Trosor är röda, Kalsonger är blå, äh skitsamma, dom ska ju av ändå!


isabella  :
hej jag vill helt enkelt vinna för att jag skulle bli överlycklig om jag vann!


replik:
I'm feeling a little off today. Would you like to turn me on?
Kristin  om Tävling:
Tjenare kexet, står du här och smular? ;) 


(Jag ska vinna för att jag helt enkelt måste ha detta, big need!)
Ni har alla blivit mailade om instruktioner!

oskar

Hund!?


En sån vill jag ha!, men ska bara få mamma och pappa att gå med på de. Efter en diskution med Piakonen, min favorit präst, och massa till har vi lagt upp en plan hur jag ska få en hund. (jag hoppas).

Oskar

Pepparkakor och kaffe

För att göra en lång dag kort.
Jag älskar pepparkakor och kaffe. Idag har jag druckit mycket kaffe, vilket är dumt för nu är jag överpigg!  Direkt när jag slutade skolan mötte jag micha på bussen, vi skulle äta en tidig middag eftersom vi hade knattarna. med knattarna bakade vi pepparkakor, trevligt! Sen var de mässa, de va nog en av de bättre predikorna jag hört, de va praktikant rebecca (?) som läste den. Riktigt bra! Sen kom paul senare, de va skojs. fick massage av sara:), tack tack! nu är jag hemma och är väldigt trött.
GLÖM INTE TÄVLINGEN! TÄVLA DU MED!
Godnatt

vilken klocka?

BLACK DICE 'HUSTLE' ANALOGUE WATCH

853:-

BLACK DICE 'ENTOURAGE' TRIPLE TIME ZONE WATCH
1545:-

BLACK DICE 'CONSORTIUM' ANALOGUE WATCH
1050:-


Vilken ska jag önska mig i julklapp?

Jag är kräsen!

Jag äter inte korv, fisk, köttbullar, men, jag äter de om jag måste. Som fisk de åt jag när jag praoade på dagis eftersom jag kände att man måste haha. Men ikväll serveras de korvstroganoff(staavning?) och de är inte okej. Så jag gick upp till mamma och bad om något annat, men de fick jag inte såklart. Jag gick då ner till frysen så smart jag är (A) och kollade om vi hade något jag kunde äta, de hade vi! Kyckling så nu ska min kyckling tillagas, haha.

kortis innan jag somnar

Massor jag menar verkligen massor av pepparkakor idag, mer imorgon?, lussebulle haha, och mycket skratt. Bara så ni vet så ska jag sova nu. Om jag får skjuts imorn åker jag halv åtta måste endå gå till bussen då. Vilket innebär att jag måste upp klockan  6 imorn. Har köpt ny vax idag, spännande å se om man blev lurad igen (blev de sist på vax haha) kanske borde byta frisör:)..

imorn har jag massa och göra, skola, möten, sjukgymnast, plugg och massor,

Hon blev usas utrikesminister, riktigt kul:).
Ska ni åka limo? Åk en sån, riktigt sköna och åka i!
Oskar


Det är svårt att inte göra fel

Hej!
Som min rubrik heter, det är svårt att inte göra fel, eftersom hur jag än gör så gör jag fel. Idag har det varit en vanlig måndag. Jag köpte vax idag har inte orkat köpa de förra veckan, så jag har använt hårsprey. Men sen träffa man på sin frisör och då sa han att de hade någon ny produkt, men jag köpte inte den nya utan den gamla vanliga maria nila mud wax. Sen gick jag och simmade, de var trevligt men de var en skolklass där så de störde min simträning rätt mycket men de gick ju helt okej. Jag är sjukt godissugen, kanske ska ta en pepparkaka(?) men har ni missat min namnsdag? Nästan inga har gjort de! Haha, i namnsdagspresent fick jag en 100lapp för de hade inte hunnit köpa något. Nu har jag inte så mycket att skriva, men jag skriver mer imorgon eller senare ikväll.

älskar lussebullar,
Oskar Frykberg Nordén


RSS 2.0