sjukgymnasten och jag tränade

tränade bland annat
 
tror dem såg ut sådär
och massa annat hos sjukgymnasten. Riktigt kul faktiskt.

Annars har man bara varit i skolan och pluggat.

O

såja, update måndag

Igår så satte man upp lappar till nästa möte, och hade väl en helt vanlig skoldag. Efter idrotten gick ja till bussen och vänta å vänta å vänta. Men direkt när ja klivit på och bussen börja köra så smsa linnea mej, å undra om ja ville fika. Å klart man ville lixom, direkt på stannaknappen xD, alla trodde säkert att man var lat eftersom man åkte en station... Men ja bryr mej inte så mycket faktiskt. Eftersom jag gick ju endå tebaka och de tog typ 10 min så..

Satt i vällingehus i typ 2 å en halv timme, hade trevlit me yrsa linnea, sen kom henke och joinade ett tag. Efter han gått ganska direkt så kom Jonny... Men han skulle träffa sina kompisar som också satt där.

När jag åkte hem kände jag mej verkligen trött på allt, så på kvällen gick ja ut och gick och ringde upp malin så vi snackade ett tag. Trevligt.

frös lite när jag kom hem så ja satte mej vid datorn lite sen la jag mej.

ska strax åka iväg..

till mina kusiner, pilif har fyllt år så det är dags att fira honom! Egentligen skulle jag varit i kyrkan på nått konfsak, men jag valde att följa med till kusinerna istället : ).

Har jobbat med min soinlämning den här veckan, jag och malin har utrikes tills onsdag har hittat 3 bra nyheter, vi ska ha två var, men jag ska försöka hitta många mer än tre. För i slutet om man lämnar in fler påverkar det betyget. Och det är lättare att ta den bästa nyheten då! sen är jag osäker om malin har gjort nått än:), just därför är det ju bra att ha flera utifallatt hon glömt.
Jag är sjukt trött verkligen men jag var uppe till två igår så det kan ju förklara saken lite. Men foten är inte på det värsta viset faktiskt, eller de gör ju lite ont åså, men har haft värre smärta xD. Solen lyser, men gör den det ikväll? osäker man får väl ha med sej lite varmt också.

Dagen/kvällens outfit

Skjorta rutig
emilio jeans
strumpor från mq
jacka(kanske)
Halsduk(kanske)bjuder på en bild(a)

oskar

-

Din skärmupplösning är

halsduken jag köpte igår!

halsduken jag snackar om!

foto: Oskar Frykberg Nordén©

Jag gillar den iallafall

Förlåt

att jag inte har skrivit på några dar. Iallafall en. Har inte haft så mycket tid, eftersom jag har en annan blogg också som jag ska använda för skolarbete hemifrån! Men idag har jag gått och ska spela tennis idag:).

Men igår köpte jag en beige halsduk skiitfin verkligen, och the köpte jag också! Som jag drukit idag. (bilder kommer snarast). Nu ska jag nog fixa mig.


Ha en bra dag skriver mera senare!


Oskar

dagen i korta drag

Sov till elva, och gjorde frukost ungefär, vid tolv fick jag lite tidstress, hade ju sjukgymnasten snart! Inte gott om tid direkt, slängde mig i dushen och sprang till bussen nästan. Sen fick jag ungefär en tjugo minuters vila på bussen, och gick lungt till sjukgymnasten. Efter så gick jag lite i centrum och kollade på jackor, hittade inga på hm, inga på jc, men på MQ fick jag två expediter som gudiade mig runt hela MQ för att hitta en jacka, hittade massor av jackor, men ingen jag direkt vill ha nu. Tack för hjälpen! Åkte väl hem och satte mig vid datorn, efter de har dagen bara rullat iväg!
Men jag har hunnit med mycket! Se nedanför vad jag köpt idag!

lite shopping hann jag med ikväll och ska kolla på halsdukar imorgon!

Ha en trevlig kväll allesammans!:)


OSKAR

N I H A R M Ä R K T A T T . . .

jag inte uppdaterar lika ofta som förr? Kanske det är enklare att lägga till mig i bloggkoll, för att kunna hålla reda på exakt när jag bloggar, men vill ni läsa hela tiden istället är de helt okej!


Sjukgymnasten hade jag vid kvart i åtta idag, gick bra faktiskt, ska dit imorn igen och på tisdag, och sen ska vi boka in fler tider, nått fel är de på högerryggbensida... Inte så bra, men förhoppningsvis går allt bra! Fick en jättebra sjukgymnast och jag tror att han är bra iallafall. När jag var klar där fick jag allt gå en halvtimme tidigare till skolan, och satt i korrdåren, sen efter ett tag kom salem, och vi körde tennis med våra mobiler, jag vann 2/3 set! woho, haha. fett kul faktiskt. Direkt efter det hade jag matteprov, som jag tror gick bra, kanske inte får vg, men hoppas på G. men B-delen var sjuuuuuuuuuuukt svår kunde bara 4 - 5 tal där. (SÄMSTA!) men men. Hade bara svenska sen och det gick ju bra hade bara missuppfattat allt allt allt allt allt allt allt allt och allt! Men men har en månad ¨på mig att reda ut allt allt allt och alla fel! Haha, Sen var det styrelsemöte där vi snackade bland annat om, tex. miljön i uppan, (varje möte att man inte kan fatta att man inte skräpar ner?!) Hur vi ska göra med massor av saker, kan dock inte säga vad vi exakt snackade om.

So provet då
De gick nog jättebra, eller jag svarade på allt iallafall, alltid något! Men där hoppas jag på max G, ingenting mer iallafall. Det får bli som det blir,

Direkt till knattarna!!!!!
Gick upp och kollade på jackan som inte alls passade iallafall inte nu.

Gick upp en sväng till jonna och snackade om massa saker, senare kom Jeanette och sällskapade, och äåven erica kom! Trevligt, vid halv fem började knattarna, och vi lekte massa lekar, eller jag var dock inte med för jag fotade till nått blad som ska skickas ut! Fick även fota profilbilder på alla, hoppas alla blev nöjda med bilderna!! Sen det var dags för mässa! Vi satt där en halvtimme, och efter en kvart började jag känna mig hungrig, och minutrerna gick så långsamt, men sen gick jag och paul till donken med linnea micha, linda och jonny!
Jonny spelade på sin gitarr, och personalen bad han sluta, och om han inte gjorde de skulle de ringa på vakterna! FÖR TÄNK OM DET SKULLE KOMMA IN 10 PERS MED GITARRER LIXOM!!! Men då påpekade vi att de kunde stänga av musiken för tänk om 20 pers skulle komma in och spela musik vad skulle de andra tycka då lixom?
Haha, kul faktiskt,
Har även träffat bland annat
linnea, yrsa, björn, benke, malin, cornelia, massor fler men minns inte namnet på dem bara!:).

Nu måste jag sova är sjuuuukt trött hah, skriver mer imorgon, ska till sjukgymnasten 13.45

the day tisdag

skolan började med en härlig matte lektion, läraren var sen, men hon ansåg att fem minuter gjorde ingenting! Rektor kom in och berättade att vi har sovmorgon imorgon från engelskan! Asbra verkligen tänkte jag, på rasten bestämde jag/sofia/astrid ett styrelsemöte, och astrid kopierade 25 papper till mig, mycket skönt att slippa göra saker verkligen men jag fick signera dem att de var från mig, men så jobbigt var det inte! 
på lunchen ringde min mamma och frågade vad jag hade för första timme imorgon, jag svarade glatt att ja har engelska men jag har... sen avbröt hon och sa, vad bra du ska till sjukgymnast imrogon 07.45 där sprack min sovmorgon! Lite mindre trevligt, men det är endå skönt att slippa missa för många lektioner! Spännande och se hur det går imorgon, det är ju första gången.

Slutade vid ett, då kom JessiKa och mötte mig, så gick vi först till intersport för att kolla på tennisskor, fanns inte! Men han sa att de ska finnas i tennisshoppar, men jag påpekade att de inte fanns några här då tittade han bara på mej, och sa: Men jag bor inte här så jag vet inte. USH dålig service! (men jag provade 3 par). Sen gick jag och jess, till HM och kollade på jacka åt mej, skitsnygg jacka, men dock lite för liten, de kommer in större i veckan sa de, ska upp imorn och kolla, för de kan ju ha kommit in! Hoppas på det. Sen gick vi till coop/hemköp och köpte fika och satte oss i kyrkan och spelade tennis via blåtand på våra mobiler som är syskon, (`samma modell) jag vann!! De tyckte inte jess var så kul.

Jag har två prov imorgon, vilket många kan tycka är jättejobbigt, men jag kan dom. Iallafall när jag blir förhörd av, mentor/pappa och när man pluggar själv. Hoppas dom går bra, och hoppas jag får tillbaka mitt Media prov (!!) som jag också hoppas på gick bra, det kändes som att de gjorde det. Morgondagen har många godingar att bjuda på bland annat:


  1. Sjukgymnast
  2. Matte prov
  3. So prov
  4. Kanske svenskan kommer tillbaka
  5. Kolla om jackan kommit
  6. knattarna, jag har andakten.
  7. ONSDAG ÄR ONSDAG!

/O


hatarhatarhatar

Inga tennisskor
Jag åkte till en skoaffär idag för att kolla på tennisskor, vilket jag trodde en skoaffär hade. Jag frågade snällt om dom hade det, men fick ett svar som löd: Nej vi har inga sportskor, och vi kommer aldrig ha det. Ahapp. Då får man ju leta vidare right? inte så kul, att man ska behöva leta i fem butiker efter ett par tennisskor!? Nu tänker du säkert, att man kan ha vilken sportsko som helst, men nej det ska vara speciella skor för det!  Och tyvärr är dom svåra att få tag på.....
hatar hatar hatar, att man inte kan hitta ett enda par...

plugg plugg plugg plugg plugg mera plugg

Som ni kanske förstår på rubriken så har jag rätt mycke plugg! har matte/so prov nu på onsdag, men matten kan jag jättebra verkligen. Bara Judendommen jag inte kan så bra, aja men man får bara plugga vidare.kyrkan hela dagen (nästan)

Tennisskor är inte i sässong tydligen, dom kommer till våren...

Hur ska jag då göra? Jag behöver ju skor och mina andra är för små och jag spelar ju tennis lixom.
Jag får allt komma på en lösning...

Idag har man gått upp vid halv sju, satt på balkongen och funderade på massa saker från igår och hur jag ska planera veckan som kommer, men prov läxer etc. Sen åt jag frukost och dushade, skulle ha tagit halvtiobussen till vällingby. Men jag tog den till spånga och mötte Micha där, eftersom vi skulle till kyrkan och ha familjegudstjänst. När vi kom var det bara körbarn. Så jag och micha tog en kopp te och satte upp bilderna som miniligan hade gjort. Sen blev klockan kvart över tio, då kom jeanette, och linnea. Halv elva hade vi planeringsmöte hur gudstjänsten skulle bli. Jag fick bära korset, den var inte så tung som jag trodde! Men mötet var till kvart i , och inga knattar hade kommit ... Den blev tio i, fem i, då skulle vi gå till entrén, och jag visste inte hur jag skulle bära korset. Men efter klockrigningen gick vi in, och jag gick tydligen asbra enligt Linnea. Efter mässan så satt jag, linnea, micha, jeanette kvar, Jeanette gick först för hon hade gäster, men vi andra satt kvar. Men typ efter en kvart gick micha också. så då satt jag och linnea kvar med linneas kompis stefan typ? Till kvart i två tror jag det var. Mässan slutade tolv, men tiden gick fort när man hade roligt. Jag gick till stadium och prövade de tennisskorna dom hade kvar. Men ingen passade tyvärr.... Men men. Nu har jag pluggat massvis, och fick en chocklad av mamma, haha de var väldigt gott. Imorgon vet jag inte om jag orkar med skolan. är lite krasslig i halsen och är hängig... Min mobil är sjuukt bra föresten, den har GPS, internett MSN, alla möjliga funktioner köpte den på expert i centrum, och är asnöjd verkligen. Hoppas den håller längreän min förra som höll i hmm... 30 dagar bara efter de har den varit på lagning var tredje vecka och hela sommarn, tills nu! För nu fick jag denna mobil w890i. Jag har ett stort problem hösten är här och behöver en höstjacka, tipsa om affärer och om vilken jacka!/O

i väntan på

att få åka till centrum och köpa nya tennisskor och nya shorts så sitter man och lyssnar igenom min spelningslista på Windows Media Player, har verkligen ingenting att göra, vi ska åka upp och köpa skorna vid elva, men mellan ett till två spelar jag tennis och måste åka hemifrån tjugo i ett. Innan de måste jag ha ätit lunch, alltså 11.40 måste jag senast ha ätit lunch eftersom man ska hinna smälta maten. Eftersom annars blir det bara jobbit att träna. Har inte varit där på tre veckor pga skåne, stellberg, sjuk men nu är jag frisk! Ska bli sjukt kul och spela, men hoppas att det kommer lite nytt folk eftersom den som var lika gammal som mej slutade, och de andra är typ yngre och kanske inte sådär roliga att spela mot... Aja hoppas det blir bra, det finns iallafall en som är helt okej att köra mot, Erik tror jag han heter, men han var inte där den gången jag var där, men men. Det får gå som det går helt enkelt. Imorgon ska jag vara i kyrkan, med mina knattar som ska framföra sång med rörelser tror jag. Det blir säkert jättetrevligt! Aja nu ska jag packa väskan till tennisen, kommer inte ha sådär mycket tid när jag kommer hem, ha en bra dag allesammans,

P.S ni som har 3G-telefoner och har ett internett som funkar, kan gå in på min blogg direkt ifrån mobilen!


/O

bad update

Förlåt att jag inte har uppdaterat så mycket den senaste veckan! Men igår var dan helt jättebäst! Eftersom jag får byta mobil idag, så vid halv fem kanske idag sitter jag och leker med min nya mobil;D. Men ingenting har varit exakt bra i veckan direkt har inte kunnat titta på MTV på högsta volym någon dag denna vecka. Hoppas på en bättre vecka nästa vecka;). Nu ska jag fixa mej, skriver mer senare idag, kanske när jag har min mobil?:).MIN LAYOUT, SNO INTE!

bilder i väntan på att klockan ska bli fyra

scary women, or is she a women huh?

http://saybyebye.blogg.se/2008/february/jag-gillar-dej.html#comment
http://saybyebye.blogg.se/2008/march/ska-snacka-d.html#comment

Paul kolla dom, där är du med på bild, en är väldigt tydlig...


Den här tjejen, verkar vara lite mysko, hon lägger upp bilder på min kompis paul och skriver massa texter.
Får man göra det? Nej, det kallas olovlig fotografering, idag när vi åt middag med linnea, micha, sara, jeanette, linda, paul och jag kom denna blogg upp. Vi snackade om varför hon gör detta? Kanske är hon besatt? Scary, väldigt scary.

aja, kolla in och kom ihåg, hon har aldrig snackat med paul. Scary att man lägger upp bilder på en man aldrig snackat med? Det är en närbild med!


Kika in

godmorgon!:)

Nu sitter jag här, färdig fixad för dagen, allt är perfekt! Idag ska jag ha knattarna och  kommer då inte kunna blogga nått idag, (mer än detta då). just nu sitter jag med MTV på och en av kents låtar spelar. Den är rätt bra faktiskt. Samtidit som jag lyssnar på musik, är allmänt glad, och tittar ut, så smsar jag med Paul:). Idag är min första dag som ordförande och jag tror ingenting kan göra mej på dåligt humör idag! Min första lektion är engelska, har dock inte pluggat till läxan... men de borde nog inte göra nått:) får kolla på johanna helt enkelt hon skriver alltid rätt på lexförhören!  men nu måste jag verkligen rusa till badrummet och borsta tänderna, och sen kolla mej i spegeln (igen) jag gör alltid det på morgonen!


/O

cornelia är smart!

Cornelia om argt inlägg!:
Bloggkoll använder man för att se när folk uppdaterar, därför är det smidigast att ha det med folk som inte uppdaterar så ofta så att man inte behöver hålla på att klicka in sig på deras bloggar i "onödan" hela tiden...
Men om man loggar in på bloggkoll och ser att man har tusen inlägg orkar man ändå inte läsa alla. Alltså - bloggar som uppdaterar ofta går man bara in och läser istället eftersom det går mycket snabbare och vi lever i ett stressigt samhälle.

Hon är otroligt smart faktiskt!:D <3


jag är inte arg längre:D ni tkr om mej fast ja uppdaterar

/O

argt inlägg!

Tack alla som tar bort mej från bloggkoll. Sist jag frågade mina kära vänner varför de gjorde det, svarade dem, men du uppdaterar så ofta och det är jobbit, men hallå? ska jag ta bort er för ni är dåliga uppdaterare? Ursäkta, men jag är så otroligt trött på era bortförklaringar.
aja nu ska jag välja kläder tills imorn och ladda min kamera!


/O

skriven av Jenny elofsson

Befrielsen

av jenny elofssonKlockan är kvart i tolv på natten. Ida ligger och zappar mellan kanalerna på teven. Alla i familjen har gått och lagt sig. Popcornskålen är tom och läskflaskan urdrucken.

Plötsligt hör hon en kraftig duns från övervåningen. Ida hoppar till och tittar upp mot taket. Sedan rycker hon på axlarna och vänder blicken mot teven igen. Det kan ju faktiskt vara dem över som har fest.
Lite senare hörs samma duns, fast kraftigare från samma plats. Ida hoppar till igen och tittar upp mot taket, sänker ljudet på teven och lyssnar efter ytterligare ljud. Men inget hörs. Det är då hon kommer på att det faktiskt inte finns någon våning över hennes. Bara en igenbommad vind.
Hon ryser lite vid tanken, men försöker övertala sig själv att ljudet antagligen kommer från undervåningen.
Men så kommer en duns som gör så att kristallkronan i taket skallrar.
Ida tassar in till mamma och pappa och rycker bort deras täcken.
"Det är någon på övervåningen" väser hon. "Det smäller och dunkar i taket med jämna mellanrum, hör ni inte det?"
Men pappa skakar bara irriterat på huvudet och rycker tillbaks sitt täcke, och mamma vaknar inte ens.

Ida går ut och sätter sig i soffan igen. Hon håller händerna för öronen och gömmer sig under en filt. Hon vet inte vad det är som låter, men läskigt är det. En minut över tolv upphör ljuden och Ida stänger av teven och går och lägger sig. Hon kan nästan svära på att hon såg något utanför vardagsrumsfönstret.

Nästa dag vid frukostbordet är allt som vanligt, och för en sekund kan hon nästan glömma natten. Men plötsligt undrar mamma vad det var hon tjafsade om.
"Det hördes dunsar och smällar från vinden mellan kvart i tolv och en minut över" svarar Ida och antar att dem inte skulle bry sig.
Men mamma ser bekymrad ut och lutar sig fram samtidigt som hon vilar hakan i händerna. "Vad menar du?" frågar hon och nu tittar även pappa upp från tidningen.
"Ja, det lät som om något föll i golvet med jämna mellanrum under en kvart ungefär" förklarar Ida.
Mamma skakar på huvudet. "Ja, det var då konstigt" svarar hon och kliar sig lite i huvudet. "Men det kanske var en råttfamilj som flyttat in, bäst att ringa Anticimex"
"Nej!" säger Ida hetsigt. "Det var något mycket tyngre än det. Ungefär som om man släpper ett kylskåp i golvet trettio gånger, eller något annat tungt"
Pappa fnyser. "Så ni inbillar er att det bor råttor där uppe som släpper kylskåp i golvet?" Sedan skrattar han åt sitt eget, dåliga skämt.
Mamma och Ida himlar med ögonen och fortsätter sitt samtal.
"Tror du man kan ta sig in där uppe?" frågar Ida.
Mamma tänker efter. "Visst, om man bryter sig in vill säga, och det tänker jag då inte göra!"
Ida suckar och tuggar i sig resten av mackan.

I flera dagar hörs ljuden på vinden mellan kvart i tolv och strax över. Nu kan även mamma och pappa höra dem. Till slut ringer dem husvärden, som ska kolla upp om det är tillåtet att ta sig in på vinden.

Eftersom det var okej, är pappa, Ida och husvärden på väg upp för den skrangliga trappan redan någon dag senare. Husvärden har med sig en kofot, och efter några knackningar och drag är alla plankor borta.
Dörren glider upp, och ett dammoln letar sig ut och orsakar en hostattack hos alla tre. Husvärden tar ett steg över karmen och fortsätter hukande in på vinden.
"Ungefär här bor ni" sa han och stampade lite i golvet med de grova kängorna. "Och ser ni här, skarpa märken, som gjorda av något tungt föremål"
Pappa böjer sig ner, tittar på märkena och nickar. "Så det är sant som vi har trott, något tungt har släppts i golvet"
Ida hukar sig bakom pappa och drar med fingrarna över märkena. "Dem är alldeles lena, nästan... slipade" säger hon.
Både pappa och husvärden nickar lite och drar handen över skäggstubbet.
"Jag har en idé!" säger Ida plötsligt när de stått tysta och tittat på märkena en stund. "Någon eller några sover här i natt och ser vad som pågår"
Pappa fingrar nervöst på glasögonen och harklar sig. "Det är nog... för kallt"
Ida suckar och tittar på honom med bedjande ögon. Till slut ger han med sig.

Så när kvällen kommer är det pappa och husvärden som har bäddat för sig uppe på vinden. Ida vankar av och an i vardagsrummet och mamma står i köket och gör ordning lite kaffe åt herrarna. Klockan halv tolv ska dem lämnas ensamma där uppe, och de får komma ner först halv ett.
Fem i halv springer Ida upp med kopparna, pussar på pappa och vinkar åt husvärden. Sedan springer hon kvickt ner igen och sätter sig i soffan i vardagsrummet.
Klockan blir kvart i tolv, tio i, fem i och - hel, utan ett enda ljud.
Man hör hur det reser sig där uppe och kvart över är dem nere, tidigare än lovat.

"Det finns inget där uppe" säger husvärden bestämt. "Antingen inbillar ni er, eller så kom dem där märkena av en tidigare händelse"
Ida tänker precis protestera när mamma knuffar till henne.
Husvärden tackar för sig och går därifrån.
"Vad snackar han om mamma?!" utbrister Ida argt. "Jag hörde det, du hörde det, pappa hörde det!"
Mamma försöker lugna henne med att nu hade ju pappa varit där uppe och då var det ingen fara och bla bla bla...
Pappa och mamma går och lägger sig och Ida blir ensam med sin vrede. Plötsligt kan hon skymta något ute på balkongen.
Hon reser sig sakta upp och tassar fram mot balkongdörren. Det är nästan kolsvart ute, men det sitter någon längst bort i hörnet av balkongen.
Ida knuffar upp dörren och kikar ut genom en liten springa.
Flickan sitter med huvudet vilandes på knäna och blicken nedåt. Hon sitter alldeles stilla, det syns knappt att hon andas.
Ida sparkar lite på en påse med tomburkar, flickan skakar till och tittar upp.

Det svarta, tunna håret hänger längs med axlarna ner till midjan. Kläderna är gamla och trasiga, och hela hon är smutsig.
Ida blir inte rädd. Hon är så liten. Ida hör något inne från lägenheten och vrider på huvudet. Inget där. Men när hon tittar tillbaka mot flickans hörn finns hon inte längre kvar. Hon blundar och tittar igen, men ute på balkongen är det fortfarande tomt.
Sedan stänger hon försiktigt balkongdörren, kastar en hastig blick mot klockan och upptäcker att den snart är två. Hon släcker i köket och vardagsrummet och går och lägger sig.
Men det dröjer länge innan hon somnar. Hon tänker på den lilla, sorgsna flickan. Vad gjorde hon på deras balkong? Vad ville hon säga? Ida smyger tyst tillbaka till balkongen och tittar ut, men det är såklart tomt. Sen ger hon upp och går till sängs igen.


Hon berättar inget för sina föräldrar dagen efter, och de verkar inte ha märkt något. Efter frukosten ringer hon till Gerd. Gerd är en vis tant som bor i utkanten av stan, dit Ida brukar komma när hon har några komplicerade tankar som kretsar i huvudet.
De bestämmer att hon ska komma dit direkt. Gerd bor i en gammal, röd och liten villa med stor trädgård. Hon har en katt som heter Mistel, men den sover oftast i sin bädd i köket.

Gerd kokar kaffe och ställer fram en liten korg med bullar. Sedan ber hon Ida att berätta. Ida berättar om allt hon sett och hört, när husvärden och pappa sov på loftet och den lilla flickan på balkongen.
"Det där påminner mig om något" säger Gerd och reser sig upp och går fram till bokhyllan. Hon rotar fram en gammal bok och bläddrar länge i den.
"Jo, här!" säger hon och håller upp boken framför Idas näsa. "En liten flicka blev hängd precis på det stället där du bor. Det som låter på nätterna, är trädlådan som sparkades under hennes fötter vid hängningen"
Ida tänker efter lite. "Ja, så kan det nog ha varit..." säger hon och läser lite noggrannare ur den lilla boken. "Hon känner sig instängd efter att husvärden bommade igen vinden, och om jag öppnar, kan hon ta sig där ifrån"
Gerd harklar sig. "Det finns bara en hake med det här. Och det kommer flickan förklara för dig när det blir dags"

Då Ida sedan åker hem är hon övertygad om att den lilla flickan ska få ro vad hon än måste utsättas för.

  

Hon berättar inget för mamma och pappa, utan väntar på att de ska gå och lägga sig så att flickan på balkongen visar sig.

Och det gör hon.


Längst bort i samma hörn sitter hon med hakan vilandes i händerna. Och håret hänger lika otvättat och stripigt över hennes axlar och rygg. Här och var har hon små skärsår och fötterna har blåsor.

"Du måste berätta var snaran finns någonstans" säger Ida och flickan tittar upp och möter hennes blick.

"Den hänger bakom en träbjälke på vinden" svarar flickan tyst och hest.

"Vänta här då" säger Ida och lämnar henne.

Hon skyndar sig upp för vinden och letar bakom träbjälken vid märkena i golvet. Hon hittar den nästan direkt. Det är en sliten snara, i perfekt storlek för att passa flickans hals.

Hon springer ner till flickan på balkongen och frågar vad hon ska göra med den.
"Problemet är, säger flickan. Att du måste ge upp din allra högsta önskan för att snaran ska brinna upp och jag ska bli fri från förbannelsen"
Ida tänker tillbaka så långt hon kan och träffar på sin högsta önskan. Det är att mormor ska bli fri från cancern och leva länge till. Hon vill ju inte ge upp den drömmen! Hon vill att mormor ska klara sig!
"Vad är din högsta önskan Ida?" frågar flickan och tittar henne djupt i ögonen.
Ida kramar snaran i sin hand och viskar: "Att mormor ska bli frisk"
Med ens när hon har sagt det, blir snaran till aska i hennes hand och flickan försvinner.

Nu står Ida helt ensam på balkongen i mörkret. Det regnar och Ida fryser. Hon kastar askan ut över grusplanen nere på gården och återvänder in.
Klockan visar kvart över ett och lägger sig med kläderna på.

Hon hör hur det knackar på fönstret. På fönsterkarmen ligger ett litet brev.
"Du ändrade historien men ingen skada skedd. Tack för att du gav mig ro. Jag ska vaka över dig. /Elisabeth"

Hela natten drömmer hon om Elisabeth. Om den lilla näpna flickan hon en gång var, och att hon faktiskt hade räddat henne.

Och tre månader senare somnar mormor för att aldrig vakna igen. Cancern hade tagit över och spridit sig i hela kroppen och mormor hade inte orkat kämpa längre. Men allt kan man inte styra över, och Ida hade ju gjort sitt val.


tisdagen:)

Jag har haft världens bästa tisdag! Även fast Synagogan var rätt tråkig. Guiden vi fick där var en gammal tant (ursäkta). Frågestunden var väldigt kul, hon fick en fråga Levde du på 2:a världskriget? alla började skratta, även min solärare:). Besöket var bara en timme, var faktiskt rädd att timmen skulle bli den längsta i mitt liv! Men den gick väldigt fort också det var inte så farligt:). Ska bli kul att åka till Moske, då ska tjejerna ha hukle på sig!

Tankar när vi åkte från Synagogan:
- Om jag blir ordförande hur blir det då?
- Kommer jag ens bli?
- Hur går omröstningen till?

Massvis av sånna frågor, men tack vare Jess kunde jag tänka på något annat:).

Men vid mötet var jag sjukt nervös, och jag var nära på att svimma, men allt gick ju bra.
Jag blev vald till ordförande!!!

Skolans styrelse ser ut såhär:
Ordförande Oskar Frykberg Nordén
Vice ordförande Robin Eklund (?)
Sekreterare Sofia (efternamn) (?)
Vice sekreterare Linnéa (efternamn)(?)

ledamöter
Astrid Ljung
Jonny(efternamn) (?)

Vi blir nog en bra styrelse!


/ O

jag skriver min egen text!

Jag vill säga att jag skriver mina egna inlägg!

Nu sitter jag hos jessika, och molle leker med min tå och tiger ligger i mitt knä, och vi har en hög disskution om Blondinbella det är rätt kul:). Vi snackar även om fjortisar ;).

Var i synagogan också idag, mycket kul, (nat) hatar att vi behövde ha en mössa min var högst upp av alla!(pga fjortisfrisyren) idag är det elevrådsval till styrelse. ( hoppas jag blir ordförande, om inte kan man inte bli sur ju )

nu ska jag sluta nörda mej och besöka jess kusins blogg:D


bild på jessika
/O

ojdå oprah

Oprah skänker som ingen annan. Foto: Lefteris Pitarakis/Scanpix
Foto: Lefteris Pitarakis/ScanpixOprah skänker som ingen annan.Oprah är världens mest generösa kändis

Pratshowdrottningen skänker mer till välgörenhet än andra kändisar.

Relaterade länkar:

I juni i år utsågs Oprah Winfrey till världens mäktigaste kändis och som om inte det vore nog toppar hon dessutom för andra året i rad listan över världens mest generösa kändisar.


Under 2007 skänkte Oprah motsvarande ca 350 miljoner svenska kronor till olika välgörenhetsprojekt.


Det får väl räknas som generöst trots att Oprah ständigt toppar listan över världens högst betalda tv-kändisar.


Andra kändisar som återfinns på generösast-listan är Barbra Streisand , Paul Newman och Mel Gibson .


kritik

SÄMSTA VAXET! KÖP EJ DET (från HM) 40:-
 USH, den är helt okej men håller dock ej frisyren!

 KÖP DEN DU FÅR EN BRA PRUDUKT!
köpte min hos bobby! asnöjd:)

/O

kläder

Jacka 598:-
Halsduk 98:-

Detta från HM, :)? vad tycker du

dagens youtubeklipp

The Veronicas - When it falls apart


The Veronicas - Untouched
 

The Script - We Cry


The Script - The man who can't be moved
 

/ O

dagens låt!

"When It All Falls Apart"

I'm having the day from hell,
it was all going so well (before you came)
And you told me you needed space,
With a kiss on the side my face (not again)
And not to mention (the tears I shed)
But I should have kicked your (ass instead)
I need intervention
Attention to stop this quenching to scream

'cause baby

[chorus:]
Everything is F'ed up straight from the heart
Tell me what do you do, when it all falls apart
Gotta pick myself up where do I start
'cause I can't turn to you when it all falls apart
No

Don't know where I parked my car
Don't know who my real friends are (anymore)
I put my faith in you
What a stupid thing to do (when it rains it pours)
And not to mention (I drank too much)
I'm feeling hung over (and out of touch)
I need intervention
Attention to stop this quenching to scream

'cause baby

[chorus]

Can it be easier?
Can I just change my life?
'cause it just seems to go bad everytime
Will I be mending?
another one ending once again

[chorus x2]

Falls apart
Gotta pick myself up 'cause things are messed up

20088 09 15 outfit

dagens outfit:
Emilio jeans (600:-)
(INGÈN BILD MEN KÖPT PÅ MQ)
Skärp från brothers (400:-)
(INGENBILD)
Ljusblå Piké (350:-)

Burberry halsduk (1500:-)
view product details

Min outfit denna dag kanske en kofta också;D
/ O

vecko planering

. ( K L I C K A )

Nyss när jag skulle in i badrummet för att hämta vaxet, så skulle jag tända lampan, och den tänds, det blixtrar till och den är släkt, lite läskigt eftersom jag stod under lampan då. Men nu går jag ej in där på någon timme tror jag. Hatar sånt där.
Nu pluggar jag lite grann, på svenskan och non, har ju prov som ni ser i planerigen där uppe. Ogillar proven, men dom måste ju också komma... :). Men längtar tills onsdag, det är veckans bästa dag !:)

Till middag fick jag tacos, väldigt gott men jag har ingen hunger känsla verkar det som, har inte kännt mej hungri på aslänge, och har inte ätit så mycket direkt. Konstigt, men inatt hoppas jag på att kunna sova gott! Behöver en bra start på veckan, verkligen. Men ni får ha en toppen söndag allesammans!
/ O

nu är designen klar!

Äntligen är jag nöjd, tack vara cornelia kunde jag ladda hem massor av penslar, stort enormt Tack!
Dagen i korta drag hitils:

förutom att ha fixat med designen har jag bara pluggat och tittat på tv, :) Och suttit framför datorn också!

har ingenting att skriva om mer än att vädret suger, och har extremt ont i halsen:)


Skriver mer sen

Oskar

Håller på med

Ny design här, eller iallafall header (ej den som är nu på bild den slängde jag bara ihop)

Jag är nog klar idag med den, beror på pluggandet,Oskar

besviken....

allt blev bra mellan oss, men nu? allt har ändrats, jag står kvar men jag vet att det kommer ändras, jag försöker vara stark, men hur länge ska jag vara stark? Du gör mej vilsen. Jag står kvar på samma plats som sist. Men allt kommer verkligen ändras nu, orkar verkligen inte med det här.Vi hade löst allt, men nu? Vi har knappt löst någonting känns det som, men men... Du verkar ha valt, jag kommer fälla tårar för du betydde för mycket för mej.. Känner mig sviken enormt av dej. Efter det här kan det inte bli bra, det kan verkligen inte det. Även fast du säkert kommer vilja det. Hoppas du inser hur sjukt besviken jag är... </3


syster<3


ny film på gång

såg den här affishen någonstans, minns ej var men den är lite ball.

     

hoppas den är bra

Ike slår till mot Texas

                                                                               Fler än en miljon människor har fått lämna sina hem. Foto: J. Phillip David
 

Orkanen Ike slår till mot Texas
Orkanen Ike slog på lördags
morgonen in över land vid ön Gavleston vid Texaskusten, uppgav den amerikanska väder
myndigheten enligt flera medier.
Jättevågor slog in över land där fortfarande tiotusentals människor uppges befinna sig, enligt USA:s nationella oväderscentrum.
"Våra radarobservationer indikerar att Ike fick landkänning i Galveston, cirka klockan 07.10 GMT" (klockan 09.10 svensk tid), uppgav myndigheten i ett uttalande på lördagsmorgonen.

Över en miljon människor hade sent på fredagen evakuerats från kustområdena i Texas inför orkanen Ikes ankomst.
Vid 8-tiden, svensk tid, var det bara timmar kvar till dess att Ike ska komma in över Houston.
- Det är inte längre säkert att försöka fly, uppger myndigheterna i Houston.
Omkring 65 mil av kustlinjen i Texas och Louisiana står under orkanövervakning. Orkanen Ike, som väntas slå upp flodvågor på mellan fem och sju meter, närmar sig Texas kust.
De som stannar hemma i låglänta områden "står inför en säker död", varnar USA:s nationella orkancenter.
En representant för Galveston, Steve LeBlanc, varnade på fredagen att det värsta ännu inte har kommit.
- Ön översvämmas kraftigt nu. Den västra delen håller på att rivas upp, säger LeBlanc till CNN.


Kategori tre-orkan
Hundratusentals människor hade på fredagen evakuerats från Houston, USA:s fjärde största stad och ett centrum för oljeindustrin, dit ovädret väntades på lördagen svensk tid. Houston ligger en bit innanför kusten mot Mexikanska golfen, men dess utkanter når ner till den stora havsviken Galveston som sträcker sig flera mil in i landet.
Ike, som på fredagen var en kategori två-orkan på den femgradiga skalan, väntas öka i styrka och nå kategori tre innan den når Texas.
Över 100 människor har dödats av ovädrets framfart genom Västindien de senaste dagarna.


Vissa väljer att stanna
Trots varningar har omkring 100 000 människor i Brazoria County i södra Texas, som orkanen Ike slår till mot, beslutat att rida ut stormen i sina hem.
Taleskvinnan Marie Beth Jones sade till en lokal tv-station att myndigheterna är besvikna över hur stort antal människor som väljer att stanna i sina hem.
Brazonia County beräknas, förutom staden Portland, ha 201 000 invånare.
Lokal tv beräknade att 40 procent, eller 23 000, av Galvestons invånare beslutat att stanna på ön, som befinner sig i direkt väg för orkanen Ike.
USA:s minister för inrikes säkerhet Michael Chertoff beskrev Ikes ankomst som en "potentiell katastrof".
Stormens flodvåg "kommer att översvämma stora delar av Texas", varnade han.
1900 drabbades Galveston av en stor flodvåg som fullkomligt förstörde stora delar av staden. Därefter byggdes en fem meter hög skyddsvall.
Vågorna som slår in nu är dock högre.


GE ABBA ETT MUSEUM FÖR FAN!

Inget Abba-museum nästa år

Uppdaterad 2008-09-12 18:12Stockholm får inget Abba-museum nästan år som det tidigare var sagt. Det har uppstått problem med renoveringen av Stora Tullhuset där museet skulle ligga och nu har de ansvariga bakom projektet kommit överens med fastighetsägaren om att riva det nuvarande hyreskontraktet.
Vad är problemet?
"Problemet är att det är ett väldigt gammalt hus. Vi brukar kalla det är en hundraåring med många krämpor. Det har varit en pressad tidsplan men det har dykt upp en del saker som man inte kunna förutse", säger Ulf Westman, en av grundarna till Abba the Museum.
 
di.se
Abba - snart i en Playstation nära dig [10/9]
Björn Ulvaeus kämpar för sjunkande golfsatsning [3/9]
Mamma Mia - vilken kassasucce! [25/8]
Björn och Bennys pengar finns i både hästar och hotell [7/7]
Mamma Mia - mångmiljonskräll för Björn och Benny [3/7]
Finansieringen inte klar för flygplatsstad [7/6]
Lokaler
Här finns lediga lokaler
Årsredovisningar
Beställ årsredovisningar gratis!
"Det är ett stort projekt och ett gammalt hus. Så det är egentligen inget konstigt även om det är tråkigt."

Har det funnits problem med finansieringen?
"Nej, det är inte ett finansieringsproblem.

Hur påverkas projektet ekonomisk av förseningen?
"Det är klart att det inte är positivt rent ekonomiskt att vi inte kan öppna nästa sommar."

"Utifrån de planer som fanns för Tullhuset så skulle projektet ha kostat 40-50 miljoner kronor att genomföra. Det är det vi jobbat mot men nu har vi andra förutsättningar så det kan gå åt det ena eller andra hållet."

Varför har ni beslutat att riva kontraktet?
"Syftet med att vi river kontraktet är att ge båda parter handlingsfrihet. Nu kan vi i lugn och ro titta på vad som blir bäst."

Vad händer nu då?
"Nu ska vi sätta oss ner och titta över hur situationen ser ut. När det är klart sätter vi ny kurs och full fart framåt."

abba"Vi har hittills mest jobbat med att hitta nya föremål och att utforma själva utställningen. Nu får vi börja leta ny lokal också. "

Känns det tråkigt att ni kommer missa mycket av den "Abba-hype" som är nu?
"Ja, det klart att det är synd men när vi började planera projektet så fanns inte den här hypen och ingen kunde heller förutspå den. Vi får se det som att vi hjälper till att hålla den vid liv ännu längre när vi väl öppnar. "

När öppnar ni?
"Det är jättesvårt att säga för vi vet inte."

"Det finns dock två saker som vi kan vara helt säkra på. Det första är att det inte blir något Abba-museum i Tullhuset år 2009. Det andra är att det kommer att bli ett Abba-museum."

expert suger!

idag har dagen varit hel chill faktiskt. kom en tjugo minuter sent till idrotten, men han sa att huvudsaken är att du kommer. Och bad alla att vara med på idrottsdagen om två veckor! (inte för många kommer det) men jag ska det iallafall! hade ett snack med jonny om lite saker. Och de var trevligt typ.
På biblan med mentor å saron, försod jag ingenting, eftersom vi ska ha nått program pga dyxelesi. Men men.
Strömmen gick idag på No, så vi fick ingen lunch. Men som tur är bor man inte nära skolan. För då hade strömmen gått hos mig med!

När jag var på expert och frågade efter min mobil sa de att de skickade en ny, och jag blev ju glad för då skulle jag få byta mobil. Men nej det får jag inte, eftersom den ska in yttligare en gång, alltså 4 gånger ska mobiler vara inne, (även fast det är samma fel) sjukt asså. Jag sa också till dom att jag är besviken och känner mej lurad både på butiken och sony ericsson .

nu måste jag plugga, har prov i svenska på måndag, och No på torsdag! ush ush ush!

/ O

ångest!

vilken ska jag välja?
bild 1

bild 2

bild 3


Nå säg vilken jag ska välja!

oskar

hejsan!

Nu är jag tillbaka, dock orkade jag inte skriva
en bok som ni kanske märkt, men det kommer
jag lovar! Saknade bloggen för mycket faktist
för att vara utan den! Hoppas ni är glada för att jag är tillbaka!

 
( B I L D  F R Å N  S T E L L B E R G  I  D A L A R N A  F Ö R R A  H E L G E N )


Först i skolan träffa man alla och hade fett kul. På lunchen satt jag med, martin, Fulya, Matilda, Joss, Johanna på donken askul verkligen:) vi hade mycket skoj, men det satt några från nån annan skola där och kollade fett snett på oss! Jag var otroligt rolig, med dem. Och har varit asglad hela dagen!

Sen åkte vi in på studiebesök till Expressen/DN

Idag har jag vartit på DN på studiebesök, vilket var mycket trevligt! Rätt kul att se hur de jobbar på en tidning.
Men lärde jag mig nått av dagens besök?
Nej, eftersom allt var klart vi skulle bara redigera sidor! Och skriva EN hel rubrik. Jag suger på svenska, så jag frågade min arbetskompis adam hur man stavade ett ord, (inte för jag minns det).
BILDER FRÅN DN fick också saker från expressen (tidningar..)
Men jag jobbade med DN idag! Verkligen kul asså!

Direkt när jag kom hem, redigera lite! Och ska strax publisera inlägget!


Direkt efter studiebesöket, ringde jag Malin och snackade hela tågresan hem, men när jag skulle handla till pappa en remsa, så var jag tvungen att lägga på.
Jag såg henne när jag hade köpt den, så vi gick tillsammans till kyrkan för att aktivera våra kort, (så vi kommer in i juniorlokalerna) Det gick bra, och vi frågade även om man kunde aktivera sitt busskort, och det kunde man nog! Men jag och malin, valde att aktivera bankomatkortet.
Vi hade knattarna idag, och gud vad kul det var. Vi samlades först med körbarnen(de var sjukt många). Sen hade vi massa roliga lekar med knattarna som kom ( bara fyra kom! ).

Det var mässa också, var med michelle, petra, paul och en jag inte minns namnet på. Vi stack även vidare till subway och åt middag där. Mycket trevligt;). Har haft en astrevlig dag, längtar tills nästa onsdag verkligen, längtarlängtarlängtar!

Detta blev ett långt inlägg, men men. Skriver mer imorgon. Hoppas ni gillade att jag är tillbaka efter min bloggpaus. Ny design kommer inom en månad! den andra råkade jag radera och alla inlägg!

Oskar

förklaring

till att bloggen är pausad är att jag känner att jag måste komma bort från dess värld, ett tag, men om en ca 4 veckor är jag tillbaka, och under tiden, kommer jag skriva en bok, om mitt liv då. Men håll koll på mig i bloggkoll så ni lätt kan se när jag börjar blogga igen..


oskar

blogg borttagen!

BLOGGEN ÄR UR FUNKTION !


OSKAR FRYKBERG NORDÉN


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0