bomben är släppt..

När man hade varit hos sjukgymnasten ringde jag min syster Viktoria för att kolla om hon ska få åka till Taiwan ett år och antagligen få sy Niké Skor! Men dock fick inte syrran åka och hon var väl ganska förstörd... Vilket jag förstår för hon ville ju åka mer än någon annan tror jag iallafall...


Men eftersom jag är en snäll bror som köpte en ben jerry till henne så blev hon på lite bättre humör! (att hon bad mig köpa de behöver vi inte lägga till tycker jag!) Men nu ska jag väl städa på rummet lite.. Och fortsätta med ett project som inom en snar framtid kommer synas i bloggen! Trevligt eller hur?



Du borde inte säga nått

Strax ska jag ta bussen upp till kyrkan för att besöka pia eftersom jag ska laga mat till hennes konfirmander på lördan och söndagen på påsklovet! Trevligt, men jag vet inte riktigt vem som ska arbeta med mig men jag fick välja någon jag ville så Jessika skulle kolla om hon kunde eftersom att Björn skulle fira farfar tror jag det var.. I värsta fall kan jag klara det själv men det är alltid kul att ha någon att jobba med!

Idag ska jag faktiskt gå till sjukgymnasten! Inte varit där på jättelänge verkligen, ska köra bänkpress crosstrainer och knäträning. Mitt knä är ju inte friskt men de bästa är träning.. (inte för att det blir bättre, och jag tränar relativt mycket) .


Sen ska jag allt åka hem och plugga lite Geografi! Det är inte kul och jag förstår ingenting men jag försöker iallafall. Men det är ganska roligt område vi arbetar med, nämnligen USA! Och det är ju som ni kanske vet, mitt favorit land som jag kan tänka mig att bo i längre fram.



Ska byta om, packa väskan, och åka
vi hörs!


INTERNET!

Jag vet att jag lovade att blogga igår. Men tyvärr så slutade mitt internet och funka och jag hittade inte mitt mobila internet. Men det gör nog ingenting. Eftersom jag inte har mycket tid nu och jag hinner inte blogga mer än att lägga upp bilderna nedan.






Ha de bra så hörs vi!

Kyrka och trötthet

Heej!
Idag, vad har man gjort då? Inte mycket alls. Imorse beslutade jag mig för att gå på gudstjänst i kyrkan. Dels trodde jag att det var för knattarna då vi ledare brukar vara med. Men det var inte så att vi skulle de, men de gjorde ingenting!
Jag behövde endå tänka och finns dett någon bättre plats än kyrkan att tänka i? Nej. Inte för mig iallafall.

Sen efter mässan åkte jag hem, och började med lite designer. Det går verkligen jättebra nu. Men eftersom jag inte har gjort så jättemycket annat än att titta på tv. Kan jag inte säga så mycket mer nu, Men jag ville väl bara säga att jag lever!:)



ha de toppen så skriver jag mer snart. (bilder också kommer att komma).

Om ni lägger till mig på bloglovin (klicka på knappen i inlägget nedan) skriv det i de inlägget så kan jag lägga till dig med!


FÖLJ MIG SÅ FÖLJER JAG DIG

Follow Oskar Frykberg Nordén
följ mig och skriv det här, så följer jag dig! Bra byte?

EARTH HOUR



Missa inte att stänga av all el ikväll!
20.30 - 21.30 då ska det väl vara släckt i allas hem? Tur att man har en laptop med ca 4 - 6 timmars batteri längd.

FILM

Efter att ha städat och pluggat massor av saker. Okej inte massor men lite. Så kom mina föräldrar hem från coop tror jag, och dom hade handlat mat (såklart va handlar man annars på coop?) . Dom hade även med sig en present till mig, eller kanske hela familjen men strunt samma. Quantum Of Solace 007, och den filmen har jag inte sett än. Har du sett den? Isåfall vad tyckte du om den?



Så nu ska man väl se filmen och bara ta det lugnt vilket verkligen behövs efter den här konstiga veckan. Nästa vecka är också lite konstig. Det är veckan innan påsklovet, (över påsk skulle jag ha varit i Egypten som blev inställd pga mammas operation) så jag får se vad som händer då. Hade verkligen sett framimot att åka bort och ta det lugnt. Sen kan väl de fina hotellet vi skulle ha bott på lockat ganska rejält. Men nu blir det en svennson påsk iår. Jag tror moster och morbror kommer ner och hälsar på om inte mamma orkar åka upp till landet.

Aja, ska inte tycka synd om mig men visst är det lite trist att vara i sverige ? Lixom det händer ingenting här hah, kan väl erkänna att jag är trött på Sverige nu.
Speciellt när det nästan är April och det är snö på marken!?!? Vad är det här egentligen, det ska vara vår vid mars redan...


DEN GÅR BÄTTRE ÄN NÅGONSIN

Hej!
Min blogg går bättre än någonsin faktiskt, besökarna blir fler och det är ju aldrig fel. Eller hur?
Men såklart finns det massvis med saker som ska fixas med min blogg. Jag funderar på att köpa mitt webbhotel och ha en egen hemsida, nu har jag bara domän namnet www.stockholmskillen.se , eller bara och bara men det är inte samma sak. Även min design ska väl fixas om och bli bättre kanske låter jag någon annan göra min design, och betalar för den eller så fixar jag en själv. För en förändring med bloggen, det kommer men när är oklart men jag har en design klar redan men även den är jag osäker med. Men det löser sig.

jag tror jag är frisk!


Nu ska jag fortsätta med pluggandet. Vi hörs!

FÖRLÅT

Heej alla!

Visst slutade jag tidigt idag och trodde jag hade gott om tid att blogga, men så var inte fallet. Eftersom jag inte hade så mycket tid till att blogga och jag orkade inte ta med mig datorn till bilen fick bloggen lida lite. Men för er som undrar så var jag hos psykologen. Det vi pratade om var allt som händer i mitt liv just nu, och i framtiden. Att gå till psykologen är inget jag tycker är ballt direkt. För er som tror det, var god och tryck på "X" rutan längst upp till höger i er webb-läsare.

Nu ska jag äta middag, vet inte vad än men det blir säkert gott! Det är ju mamma som lagar, haha.
Ikväll ska jag på bio med syster och då kan jag inte heller sitta vid datorn. Så Tove´s design får vänta tills imorn, men det gör nog inte nått för jag kan vilket fall inte lägga upp den endå eftersom att hon inte har gett mig lösenordet.

Ha de bra så höres vi!


Godis kommer säkert köpas!!!


STÖÖÖÖRD

Godmorgon!

Tänker inte ens kommentera gårdagen, för den var sjukt patetisk. En äldre mamma ska fan inte hålla på som hon gjorde. Allt vet vi inblandade vad det handlar om men jag kan inte säga namn. När jag inte säger namn, eller var det hela hände kan jag inte få skit tillbaka, smart jag är. Ni som känner mig vet att jag inte blir riktigt sur ofta. Men nu är jag skit förbannad. Men det är kanske det man får ta som bloggar eller hur? Strunta i viss kritik och inte bry sig så mycket.
Ikväll kanske det blir bio eller något.

Men nu ska jag äta frukost.

Vi hörs

jag försöker förstå

Heej alla!!

Eftersom jag har kort med tid får jag nog blogga mer från skolan men det går nog bra. Har kontaktat tele2 om modemet som var struligt ett tag men nu är det fixat! Oj, jag har inte tid nu... Måste springa till bussen snart och packa väskan.. Ojojoj vad jobbigt de bev nu!


så ser jag ut idag.

JUSTE!
Jag har inte haft tävling på länge, kom med förslag om vad jag ska lotta ut, inget förslag är för dumt!

jag var irriterad, nu är jag sur

Nu sitter jag hos Helena och väntar på att klockan ska bli halv nio då mitt prov börjar, önska mig lycka till!
Jag kollade nyss med nordea och då kommer tydligen pengarna från företaget imorgon istället för idag... SKUMT, men det var bara för att det var segt i deras nätverk eller nått sånt sa dom... Sur det är jag, men jag hoppas på att Julle ska ge mig mina 50 kr då kan jag äta ute ikväll på donken.. De får väl gå... haha.
Fast inte de är heller säkert, undrar om man kan gå till nordea och be dem om att sätta in pengarna tidigare??


snart börjar provet, :) '
Önska mig lycka till :)

JAG ÄR VERKLIGEN LESS PÅ ATT KÄMPA

Med rubriken "jag är verkligen less på att kämpa" menar jag, att jag orkar inte mer nu. Vissa vet förklaringen, men inte många. Med detta säger jag godnatt och vi hörs inte imorgon.


090324



Nu har jag lämnat in mina glasögon för byte av glas! Därför ser jag knappt något och sitter väldigt nära datorn. När jag lämnade in mina glasögon var jag nära att hosta flera gånger, men jag har hittat ett knep, drick te de hjälper. Min hosta är inne på sina sista dagar det hör man, även fast det är sjukt irriterande med hostan.. Fast det hade kunna varit värre.
Tillbaka till glasögonen, dom är klara klockan 15.00!

Nu sitter man och gör ingenting, har pluggat på allt jag måste, (inte mycket). Kollat mailen, bloggar gör jag nu osv.
Nej nu ska jag koka te tror jag, ha en toppen eftermiddag så hörs vi ikväll!

090324

Godmorgon!
Har alla sovit gott?

Det har iallafall jag gjort, väldigt bra faktiskt. Igår så la jag mig i sängen och tittade på Twilight med syster, men vid halv nio så kände jag att jag inte orkade titta mer, ögonen kändes bara tunga och jobbiga. Eftersom jag är en snäll brorsa så lät jag henne få titta klart och väcka mig när filmen var slut. Direkt när den var slut, ungefår kvart över nio så stängde jag bara av datorn och somnade om igen. SKÖNT!

Att sova i ca 9 timmar är verkligen skönt och det ska jag fortsätta med, ska försöka lägga mig senast 22.15 varje kväll på skoldagarna. Förr kunde jag sitta uppe till tolv halv ett, inte konstigt att man inte kom upp på morgonen sen haha.

Idag då (en snabbis) :

Skola  8.00 - 11.10
Sjukgymnast 11.30 - 12.00
Lämna in glasögonen (får nya glas idag, så imorn och ikväll kan jag se allt amazing)
Hem (inge plugg, för jag har inget om jag inte får idag)
Förbereda mig inför imorgon (engelska nationella uppsats, får jag G+ eller mer kan jag få VG i slutbetyg!)
Micha sort of lovade att vi skulle äta pankakor vid 14.00 men jag tror hon skämtade!

Det är dagens planer jag vet nu!

Nej oj, vad klockan har blivit mycket måste rusa till bussen snart!
Ha det bäst alla mina läsare så hörs vi!

jag vill flytta in till stan!

STOP THINK


en wasing om dan gör alla glad


Jag visste inte vad jag skulle blogga om idag, eftersom det är månad och det innebär att jag inte har nått liv. Alla är upptagna med sitt, Micha stekte pankakor, Henke hade minisar, Malin hade plugg. Varför kan inte jag få nått roligt att göra på måndagar?

Idag när jag gick från Jonnas Office, så möter man självklart en wasing! Inte vem som helst, utan Malin Wasing. Vi gick till kyrkan igen, för att säga hej på Eric (igen jag har då redan hälsat haha). Men de blev kortvarigt då vi måste med 179 den blåa bussen!

När vi precis har satt oss så säger en person "Hej Oskar" jag vet inte vem det är, men har tankar om att det kan vara en dagisvän.. aja.

Jag lovade att blogga om malin så nu kommer det.



Malin, är en otroligt äkta vän. En vän man inte får nog av egentligen, hennes kille jonny ska vara fett glad för malin är typ inte mänslig:), hon är nått bättre haha.

Hon är världens bästa vän faktiskt! Hon finns alltid där!:)





Oskar

DET ÄR INTE OKEJ, OKEJ?

När jag vaknade imorse var jag glad, pigg och min förkylning har gått ner extremt! Det var en bra start på morgonen, jag vaknade av mig själv 5.40 exakt. Att vakna innan klockan ringer är faktiskt de bästa sättet att vakna på, eftersom man inte vaknar i chock som man gör när väckarklockan ringer. Men att jag öppnade fönstret imorse, det var det sämsta jag gjorde. Vet ni varför?

DET ÄR SNÖ UTE!
Och det är ju lixom 23 mars, det var inte ens så här mycket snö på julafton iår därför kanske man borde flytta julafton till när det är snö?

Om en halvtimme ska jag till skolan som vanligt, har bild första timmen och det är en bra start på veckan!:D



bildtext:
INTE OKEJ, OKEJ?

I refuse to look back if you would shout at me


fett god mat! Som jag hade bestämt, tårtan var asgod som vanligt, men har dock inga bilder på den haha.

Nu ska jag se på parlamentet halv nio på kanal4 sen ska jag sova! Ha det bra så hörs vi imorgon! Ny vecka, nya mål.

foto


Fotade från bilen, blev väldigt nöjd med resultatet!


Flygplan, jag verkligen längtar tills att åka flygplan!

(eftersom denna storlek på min icon är extremt stor måste jag säga att jag klistrar bara in min icon och placerar den där den passar, ändrar ej storlekar.. Alltså beror det enbart på hur stor bilden är)



Kungsholmen i tisdags


Min syster var "hippie" på en tema fest för någon vecka sen)

bästa vänner


dom här är kvällens, veckans och kommande veckas bästa vänner!

Snart kommer fler bilder=)

.


Då ska jag :
- Göra mig av med onödiga vänner som får en att må dåligt eller känna sig obekväm
- Lägga upp en månadsbudget varje månad, för att få koll på min ekonomi
- Inte spendera upp pengarna på onödiga saker som, fika, dyra vaxprodukter, onödiga klädköp mm..
- Spendera mer tid åt att plugga än att göra andra saker
- Bli en bättre person
- Lära mig mer inom foto
- Börja gymnasiet (förhoppningsvis)
- Lära mig prioritera bättre
- Inte bry mig så mycket om vad folk tycker om mig (ingen är perfekt)
- Försöka få ett jobb så jag kan betala tillbaka alla skulder till mina föräldrar
- Åka upp till landet minst en gång varannan månad
- Prata med farfar i telefonen oftare (han är den enda äldre personen som lever kvar)
- Inte vara rädd för att pröva något nytt


Det finns väl massor mer jag kan göra bättre men dom här punkterna kommer jag utgå från, har du någon punkt du kommer försöka göra bättre då du blir ett år äldre? Skriv till mig på [email protected] . Nu ska jag firas vi höras

I DON'T REALLY CARE IF I SEE YOU AGAIN

Godmorgon!
Nu är det verkligen morgon, hela helgen har jag varit hängig, haft ont i kroppen och knappt orkat gå upp för trappan. Men så är det inte idag nej!
För vet ni vem som fyller år idag, ASTRID OCH JAG! Så grattis till oss båda två hon blir sjutton och jag sexton 12.07.
Eftersom jag inte har önskat mig så mycket blir man självklart fundersam när det ligger ganska många paket och kuvärr i garderoben haha.

Min rubrik  "I DON'T REALLY CARE IF I SEE YOU AGAIN" är riktad mot en person, en falsk och extremt ytlig person. Som jag verkligen inte vill träffa igen, men det kommer jag nog inte heller. Vilket känns asbra! Kände att jag var tvungen att förklara detta!

Nu på förmiddagen ska jag öppna paket och göra La O Tårta som alla tycker om och jag ger inte ut receptet, men bjuder gärna någon gång på tårta!

hejdå


för mycket händer i mitt liv just nu så jag lägger bloggandet åt sidan i helgen och kommer tillbaka på söndag då jag fyller år och hoppas jag får en hundvalp men de får jag väl aldrig...

Bästa kvällen!

Heej!
Gör ett kort och snabbt inlägg...
Nu är jag hemma igen, och ikväll var väl en ganska bra kväll faktiskt en av de bästa! Trevliga stunder med knattarna och de andra knatteledarna. Samt roligt under middagen. Ledarutbildningen var trevlig! Mässan var bra. Kvällen efter utbildningen var asbra. Och en sak hände som var de bästa med kvällen tänker inte säga vad för det behövs inte nämnas i bloggen. Jag fick en trevlig promenad hem med mina äkta vänner cornelia och malin. Eric var också med men jag känner inte han så bra men de kan man väl ändra! Sen ringdejag micha och pratade lite sen Jonny och snackade om typ allt. Tack.

Och nu ska jag gå och lägga mig med ett leénde på läpparna!:D

Oskar

OPERATION?

Nu är jag äntligen hemma!
Nationella muntliga gick faktiskt bra, men jag kan väl erkänna att matten var både oförstålig och jobbig. Därför tänker jag inte berätta något om den.
Engelskan var faktiskt jättekul! Man fick prata om saker och diskutera, vi snackar aldrig engelska på engelska timmarna kanske var det extra kul. Eftersom jag inte orkade se på filmen så var jag hos min hemkunskapslärare med Martin och gjorde klart uppgifterna vi hade kvar.

Men jag var klar vid halv elva och hade en synundersökning klockan elva prick! 

Den gick faktiskt helt okej, dock har min syn försämrats enormt. 
Min ögonläkare som testade synen undrade om massa operationer och om jag har nått synfel i släkten som är ärftligt. Vilket kändes ganska obekvämt för jag vill inte opereras för synen, men om jag måste har jag väl inget val.

Med mitt glas får jag inte ens köra bil (vilket inte är så farligt för jag är bara 16) men det är inte bra alls! Det blir nytt glas iallafall, men nu har jag två bågar hemma som jag ska pröva men jag har bestämt mig för en båge. Eftersom mina föräldrar är jättesnåla mot mig nu så får jag inte dom för dom är ganska dyra, så hur det blir med det vet jag inte .

På fredag är allt bestämt och det kommer ta ca 3 arbetsdagar för att få dom. Men det är inte alls lång tid, om man tänker på Synoptik där jag fick vänta i 4 månader . När man har synfel som jag, är det inte kul när den försämras jag ser inte ens bra om jag sitter på andra bänkraden i skolan och ska läsa av tavlan som kanske är max 3 meter ifrån ögonen.


Nej nu ska jag allt ut och sola lite, man måste väl passa på nu när det väl är sol?

Vilken mat!

GODMORGON!

Igår så kom vi hem från La Famiglia vid nio tiden. Men vad vi gjorde när vi kom hem det kommer jag till sen!

Resturangen var verkligen jättetrevlig. Till förrätt tog jag Chetta Tomato, det var grillat bröd med vitlöksmarrinerade tomater, dock var det för många tomater på mackan! Ett helt berg.
Inte klaga, för det var gott samt att man åt upp allt.

Till varmrätt tog jag kolgrllad oxfile med vitlökssmör. Det roliga med La Famiglia var att potatisen inte ingick, utan att det var en extra kostnad på 25 :-. Jag tog den medium stekt för Well Done blir alldeles för tort enligt min smak.
!
Glada eller ej så  fick vi betala notan också, den var inte billig! Men om jag ska vara ärlig så var det lätt värt pengarna, och kommer defenitivt gå dit igen.

∷ av fem prickar! Bra betyg!

sen kom vi hem, men det berättar jag mer om efter mina prov samt mina 8 ärenden idag!
Slutar 9.30 så det är skönt.
Ha det bra!

kommer vi härifrån?

Nu har mamma fått 8 blommor och vi verkar aldrig komma härifrån, nyss kom det en leverantör med 3 blommor! Jag trodde inte att det skulle bli så många, men mamma är glad och det kan jag förstå!
Nu blir det att åka in till stan :)!

årets tröjor


nu får ni tröjan jag har lovat att visa!
Grymt snygga

GRATTIS!

Idag fyller min mor 50 år! GRATTIS till henne!
Men det enda jobbiga är att telefonen ringer hela tiden, jag skojar inte i en timme nu har de säkert ringt en gång för varje 5 minutrare!
Vi har firat henne nu, med tårta samt paketöppning, ikväll blir det La Famiglia på kungsholmen. Vilket ska bli astrevligt!
Dock ska jag upp klockan 6.00 imorgon så en sen kväll är inge bra alls, men har dock inge val!
Men jag slutar ca 9.30 imorgon så jag får sova imorn.

Vi åker till resturangen om ca en timme!

Tårtan vi hade beställt som var asgod!


Min outfit!


Jag kommer självklart fota på resturangen och jag ska ha svarta byxor!
Av mig fick mamma en lunch, jag vet jag är fantasi lös men jag visste inte vad jag skulle ge. Och en lunch i stan är väl alltid trevligt med sin mamma?=)
Mamma har fått sjukt många blombuketter som jag ska fota senare!

Ha en trevlig tisdagskväll för det tänker jag ha!

Förlåt för ett osammanhängande inlägg!

ALVEDON OCH GODNATT

Nu ska jag ta två alvedon och lägga mig och titta på CSI klockan 21.00 sen sova.



Ha det bra försöker blogga imorn på morgonen!

detta inlägg går till min läkare

Nu har man fått extremt ont i öronen igen, för ett år sen kunde man bara lyfta luren och ringa till Doktor Dag Näsmark Läkarpraktik AB som ligger på Djursholm. Men nu har han gått bort för ett tag sen.

Eftersom jag har opererat öronen ganska många gånger minns man såklart honom! Kommer alltid göra det också. Han mötte sina patienter i väntrummet och var alltid lika trevlig och glad!
Nu måste jag boka tid hos någon annan läkare, och självklart vill jag gå på hans privat klinik för att boka tid hos vårdcentralen känns verkligen inte rätt! 
Dels för att jag tror att man får bättre vård, och jag trivs på hans klinik och därför väljer jag att fortsätta!

Det kommer verkligen inte vara samma känsla att gå till någon annan läkare för när jag var liten, hade jag ingen morfar. Eller jo klart att man hade det, men han hann jag aldrig träffa. Så brukade jag ofta fantisera om att Dag var min morfar, varför vet jag inte, kan vara för att jag tyckte att han var lik morfar på de bilder man har sett på honom.

Till höger ser ni en bild på Dag Näsmark vila i frid.

Snälla snälla remix?


Nej remix är det inte, men den är ganska rolig och omgjord!
Lyssna

Veckoplanering

Jag ska plugga till SO prov
Knattarna
Nationella muntliga
Mamma fyller år
Jag fyller år
Ska börja skriva en budget planering
Boka tid hos optiker..
Gå till sjukgymnasten
Lägga mig i tid, så jag kommer upp på morgonen!
Sist, men längst Möten

Ungefär så ser min vecka ut, men allt är inte inräknat direkt!


KOLLEKTIONEN ÄR KLAR

Heej!
Förlåt att jag inte hade ork / tid med att skriva ett morgon-inlägg, men det är bara för att jag försov mig en timme imorse. Att jag alltid ligger "5" minuter extra, när jag vet att jag bara kommer försova mig stör mig verkligen. Men imorgon ska jag verkligen försöka att inte försova mig, för imorgon har jag inte tid med det! Jag ska ändå oacka väskan ikväll, med allt jag behöver imorgon sjukgymnastikkläder (ska jag träna eller ej.. ), massa skolpapper samt böcker och min dator.

Idag kom provkollitonen av årets skoltröjor! Dom är sjukt snygga tycker jag och bolaget som trycker dom. Eftersom vi måste ha på dom tills provdagarna tog jag med mig en hem för då kan jag ha den imorgon på mig. Så slipper man byta om det första man gör när man kommer till skolan.

Loggan iår som är hur snygg som helst


Nu har man druckit en stor kopp te och ska strax börja plugga so, har prov på torsdag. Eftersom jag har muntliga nationella på onsdag fick jag tid för första 8.00 och andra 8.45 är det perfekt dels för att mamma är hemma sen för att då hinner jag plugga jättemycket, kanske får jag inte VG men kanske får jag ett starkt G och kan få VG, men inget är ju säkert.
Nej nu blev det ett långt inlägg samt att jag måste välja kläder tills imorgon! Inte för skoldagen utan för vad jag ska ha på resturangen.

Söndag

Idag har man inte gjort mycket alls. Har endast pluggat samt tittat på filmer!
Efter middagen så ville syster och hennes kille åka till Konsum och handla lite smått och gott, självklart hängde jag på! Men jag valde naturgodis istället dels för att det inte blir så mycket samt att det är så mycket godare! Det vanliga lösviktgodiset är ju endast kemikaliker och det gillar ju ingen. Hoppas jag.
Vad var det vi sa om budget oskar...

Jag ska nu titta på tv och koka en kopp te!


Naturgodis, de vita är bättre än de mörka för dom sliter inte lika mycket på halsen.

TAKEN


Igår såg man filmen TAKEN, den handlade om en förredetta agent som hade en dotter som ville åka till Paris med sin kompis för att titta på museum. Men att titta på museum, det var de inga planer på. Medans dotterns kontrollerande pappa ringer går hon till andra sidan av våningen, och ser då hennes vän bli kidnappad. Hur det går för dom två 17 och 19 åriga tjejerna, det får ni veta när ni ser filmen!


Jag ger den 5 av 5,


O O O O O


GRATTIS!


Malena Ernman blir det som står i Moskva och visar dom vad Sverige går för!
Malena är en vinnare som faktiskt med ren sanning, har chans att vinna Eurovision Contest 2009.
Självklart kommer alla bloggare rasa över detta, men inte jag! Jag tycker det är bättre med tanke på att det är Moskva och där gillar man opera!
Somsagt, grattis!

hejdå

Nu ska jag åka till träningen vi hörs!
Bloggar när jag kommer hem!

Helgen jag saknar

Alla har vi väl helger vi saknar väldigt mycket. Den helg jag saknar som mest nu iallafall är Drakudden. På vårt andra läger var alla i gruppen "torsdagsgruppen" ganska så tajta. Vi skulle prata om döden och mycket annat kul. Hela den helgen var en av de bättre helgerna! En som är värd att tänka på i 5 - 10 minuter. Kanske är det inte lägret man tänker på, utan alla man var med som man faktiskt hade väldigt bra kontakt med. Om några veckor ska årets torsdagsgrupp konfimera sig, nu efter det här lägret kommer säkert alla sitta och skriva deras konfirmations önskelistor. Det gjorde iallafall jag och några till.

Jag har själv sett årets konfirmander, och ser en skillnad i den gruppen. Dom verkar ha mer sammanhållning! Man blir glad av att se hur dom kan sitta vid samma bord innan konfträffarna!

Så var det inte i min grupp, rvi hade svårt att sitta vid samma bord väldigt länge faktiskt. Nu börjar man sakna hela gruppen faktiskt, och en återträff? Nej, de blir det nog inte! Speciellt när man kanske har kontakt med 2 - 3 personer haha.


Här är en bild på sovhuset på Drakudden.

Ibland leder det dåliga till det bättre.



Nu är det så att vi fick avboka våran Egypten resa då mamma opereras den 24 mars, och vi skulle ha åkt den 3 april. Det känns ju samtidigt tråkigt att behöva avboka samtidigt som det känns bra att vi dels får en operation för mamma och pengarna (alla pengar) tillbaka! Så det är ju faktiskt bara att boka om, men när kommer vi ha tid och åka egentligen.. Pappa jobbar varenda dag och mamma gjorde det förut men hon är ju sjukskriven och då har vi inte råd antagligen att ta ledigt från skola för mig och syster viktoria eller för pappa och mamma..
Men det är inget stort bekymmer!

Jag har ungefär vetat de i 10 minuter kanske, och börjar redan tänka på om jag ska jobba i påsk, men var lixom?
Johanna snackade om ett jobb som verkade bra men det tar en timme för mig till det jobbet. Men det är bra pengar, men är det värt det? Får se om jag kan få jobb i närheten.

kvalité

För mig är en kopp te på morgonen, och en kopp på kvällen till ett bra tv-program är kvalité tid för mig. Det händer inte varje dag att jag hinner med en stor kopp te på morgonen knappt på kvällarna heller. Men när jag har det så njuter jag varje sekund. Men det är kanske det som är kvalité. Jag vet inte. Men nu ska stockholsmkillen säga godnatt medans Oskar Frykberg Nordén lägger sig i sängen med en kopp te!

koppen är en present från min bästa syster!

DISSAR

Jag känner mig rent irriterad dels för att jag inte har uppdaterat på ett dygn, samtidigt som jag känner att det är skönt att inte känna behovet att skriva 10+ inlägg om dagen som vår kissie, för har man något att skriva i varje inlägg? Nej. Men det här ska inte bli ett "oskarklagarpåalla" inlägg!

När jag kom hem idag så var jag jättesur dels för att det är snö ute och att vi har en katt som springer runt i kvarteret och försöker smita in överallt. Det är verkligen inte okej, inte för jag tror att katten förstår men dens ägare / föredetta ägare, kanske skulle släppa in den.

När man tittade ut från köket så ser man älgar  som sen visade sig att vara rådjur, men iallafall vad gör dom i stockholm?

Dom äter upp våra rabatter, blommor, små korta träd. Därför bestämde jag mig för att försöka komma så nära jag kunde för att ta några kort. Hade jag haft mitt objektiv (ett långzoom) hade det inte varit några problem, men nu har jag bara standard..




De elaka djuren


SNÖ ÄR INTE OKEJ NÄR DET ÄR MARS JAG FYLLER OM 10 DAGAR SÅ FÖRSVINN!


Ha det bra så hörs vi!

Hm..


Vilket innebär att jag ska: 

Städa mitt rum
Bädda om sängen
Och jag ska väl duka till middagen!

Om du vill ha vänskap, var en vän



Är det vänskap när ens vän håller på att dissar en men när den behöver dig så är man dens bästa bästa vän? Jag har svårt att tolka det hela, men jag är otroligt less på att vara andra hands val för jag behöver verkligen inte sånna vänner som förväntar sig att jag ska höra av mig (självklart ska jag det, men inte bara jag). Eftersom det finns vänner som också slutar svara på sms / samtal / knappt hälsar, nej sånna vänner behövs inte om det inte finns en anledning! Varje person har någon de verkligen skulle göra allt för, som inte skulle göra samma sak för mig tex. Men om man är en äkta vän så stannar man, men hur lång tid ska man orka stanna kvar?  Det är dagens funderingsfråga.

Slutsats:


filmdags..



Inte bra alls! Men nu ska jag ta det lugnt och titta på film, så jag blir frisk tills imorgon. Inget bloggande på några timmar!

Oskar

för jag har världens bästa syster

Den här koppen fick jag i 15års present av min syster förra året, den är jättebra verkligen som idag då jag behövde en god kopp hemgjort citron the! Då var den perfekt !
Hur man gör ett gott the? Enkelt:
Pressa en citron i ett glas, se till så att inte kärnor kommer med.
Koka vatten undertiden
Häll i vatten och citron i koppen/glas
Sen ska du ha i socker ev. honung.

Nu har du ett the som är gott och energirikt! Enkelt, billigt, bäst.




jag tror jag drömmer



Som rubriken lyder, så trodde jag de ett tag tills jag förstod att jag hade den, min egna Nokia E71. Hitils är den jättebra! Dock blev det tjaffs i affären men pappa gav sig till slut! Jag måste nog vara den gladaste idag. Och iofersej tove som fick en av sin pappa för att "testa" den haha, lyxigt tove!

Nokia E71


Nu sitter jag här, stolt som ett barn på julafton då den bästa presenten är öppnad. Men inte är det julafton än nej nej! Men eftersom jag behöver unna mig något känner jag att den här den passar mig. En dyr men en fin present jag själv har valt ut.

Men den är ganska svår att förstå sig på, men när man väl har läst manualen är den riktigt bra! Det blev en vit för den är snyggare än den svarta i verkligheten!
Nu ska jag äta lunch samt att jag ska leka mera med mobilen!
PS!
Jag har samma nummer.

UTMANAD

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja på första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, Hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!

1. Vad heter du? Oskar
2. Ett ord på fyra bokstaver: Oliv
3. Flicknamn: Olivia
4. Pojknamn: Oskar
5. Yrke: Ortoped
6. Färg: Olivgrön
7. Klädesplagg: One (märke..)
8. Mat: Ostburgare
9: Sak i badrummet: Oliv Naturel
10. Plats/stad: Occhio di Bove (ligger i italien)
11. En orsak att vara sen: Ooh, det var motvind.
12. Något man skriker: OSKAR!
13. Film: Ore
14. Något man dricker: Osockrad saft
15: Band: One Band
16. Djur: Orre(enfågel)
17. Gatunamn: Odengatan
18. Bil: Opél
19: Sång: One night (tror jag)

JAG UTMANAR DOM SOM VILL GÖRA TESTET

NEJ!

Nu ska jag sluta äta onyttigt och sluta unna mig saker (fika, onödiga köp såsom kläder, teknikprylar osv). Jag ska helt enkelt köra att jag lever lite fattigare under ca 4 veckor och spar mer. 50% av alla pengar jag spar kommer jag direkt skänka bort för då har jag gjort en god gärning för svenska folket. Dock fyller jag år om 15 dagar och då kommer det ju bli en del presenter samt annat. Men det får lösas.



Är det inte sjukt att ben Jerrys kostar 50:- ? En Cartedoor är minst lika god för 30 kronor. Sjukt jag vet.. Men nu ska jag till sjukhuset ha det bra!



När man drabbas, det är då man ger...

Godmorgon mina trogna läsare!

Först måste jag tacka över att mina hundratals läsare är kvar även om jag inte uppdaterat det bästa på sistone. Eftersom min mamma ligger på sjukhus som ni vet, har jag inte orkat blogga så mycket. Men nu är det så att mamma är inne över helgen och har förmaksflammer (ett hjärtfel) sen igår hittade dom något mer fel. Senare idag ska jag till sjukhuset och  hälsa på mor min.

Jag är anhörig till en med hjärt och lung fel och ska självklart donera pengar varje månad till forskning. Men det är väl när en anhörig eller en vän får ett sånt här fel man börjar tänka i andra banor, det är nog då man börjar donera pengar.  Därför vill jag att alla borde donera en slant varje månad, de räcker med kanske en 50 kronor varje månad så skulle forskningen gå mycket bättre och 50 kronor är inte mycket men det kan räcka med kanske en 20-lapp. Men glöm inte, ge din gåva IDAG!

Jag ska börja med ca 100 kronor i månaden vilket ger 2400 1200 :- (jag måste kolla igenom alla siffror innan jag publicerar) om året. Inte mycket alls, men det är en bra början.


http://www.hjart-lungfonden.se




Det är lördag och mina trogna läsare vet att jag ska strax spela tennis, och jag är sjuk, vilket inte är bra men jag vill spela och det är värt det!

Hörs senare idag.

Planerad vecka? Nej.

Vilken oplanerad vecka det har varit!
Jag har haft två prov, eller ett prov och ett läxförhör som räknas som prov som jag inte visste om. Men vet ni vad det bästa är?

Jag kunde allt, på matteprovet fick jag godkänt vilket är bra för då blir det mindre nästa vecka. Samt konsumentkunskap hade jag prov i, men de är ett ämne jag klarar utan att plugga så mycket eftersom mina mobiler har gått sönder säkert 15 gånger minst. Då har man hört pappa och andra kunder använda vissa konsumentstjänstlagar.

Min hemkunskapslärare rättade det direkt när jag var klar och då såg det bra ut, men de är ju självklart ingen garanti att de blir godkänt men de känns klart bättre.




Anyway, nu sitter jag i kyrkan och pluggar lite svenska, ekonomi och hemkunskap. Eftersom jag vet inte om jag måste ta mig till fridhemsplan och sen gå till St Göran senare idag så beslutade jag mig för att jag skulle gå till kyrkan som ligger nära tunnelbanan.

Hörs sen!

fota mitt i natten.


kamera canon eos 1000D
extra tillbehör 500w lampa

500W lampa som jag har 2 av jag använder när jag bygger upp min studio och fotar.


VI ÄR SÅ MYCKET STARKARE!



Hej alla!
Min dag har varit bättre än jag trodde att den kunde bli faktiskt. I skolan hade jag so på studietiden, på studietiden går man dit man behöver hjälp tex språk so. Fick en hel del gjort och jag ligger på "F" uppgiften och de andra är på nivå "E" enligt min so lärare, alltså ligger jag framför dom då fick jag en hel del gjort igår på sjukhuset! Bra.

Mamma kanske kommer hem imorgon, men så var det igår också och då kom hon inte hem.

Innan knattarna så mötte jag Cornelia vid pressbyrån av en ren slump faktiskt! Trevligt var de, och Cornelia och jag fick en bra tid med varandra för det var så länge sen vi satt ner och snackade faktiskt. När hon insåg att min mobil hade Quadrapop då var hon överlycklig och fick spela medans jag och Pia gick och handlade glass till knattarna!

Jag var på mässa ikväll, som varje onsdag! Där sjöng vi bara bra låtar, vilket gjorde min dag. Jag måste nog säga som malin sa till tidiningen att "onsdagen är den dagen jag kan ta det lungt". Så sant!
Efter mässan så var man tvungen att äta mat, för hur skulle man annars orka hela dagen? Det blev Subway med min vän Malin Wängdahl. Trevligt var det. Kvällen spenderades med malin, jonny, madde och malin wängdahl.
Vi snackade om allt mellan himmel och jord, men mest om döda hamstrar.

När jag gick hem så blev det en trevlig promenad med malin, och innan det hade vi dumpat Jonny på 115. Vi har värsta planen malin!:D asbra ju.

JAG MÅSTE SÄGA GRATTIS TILL JONNY och hans band SOM SKA REPRENSENTRERA MIN SKOLA I BÄST I VÄST TÄVLINGEN OM CA 4 VECKOR!


 

Att spendera bra och värdefull tid med äkta vänner är det bästa som finns...

När du kommit fram till rengbågsslut kan allt du saknat nu finnas närmare dig. 
Ingenting är större än vi, för vi är så mycket starkare endå.

slappt


Nu ska jag bara äta lunch och ta 12.30 bussen till skolan!
Ha en toppenkväll!

Hemma ett tag


Hej! Absolut ingenting funkar idag alls, min syn har blivit sämre och ser ingenting som är på overheads (som används jätteofta i skolan) . Samt att jag tror inte jag klarar matten heller, kunde ganska mycket men de kändes verkligen inte som att jag klarar det. Men det värsta som kan hända är att det blir ett omprov för jag får aldrig mer än godkänt, förutom i bild som min no lärare anser att de inte är ett "riktigt" ämne, men där har jag iallafall VG+!
Eftersom jag bara har NO som är riktig lektion kvar så vet jag inte om jag ska strunta i den för jag orkar verkligen inte sitta av tiden om och om igen... Aja vi får väl se hur jag löser det där. 

Inatt så kunde jag knappt sova, tror jag somnade vid 3 tiden så kan ni säkert förstå att jag är trött..
Nej nu ska jag plugga lite svenska, ekonomi och fortsätta med min tröja jag håller på och gör i bilden.

ojoj


Men det är säkert jättelätt:). Så jag ska nog sätta mig och titta på television!:D

HEJ


Jag har verkligen ingen lust eller ork (som ni kanske förstår) att blogga nu idag, kanske inte orkar imorgon då jag har ett fullt schema.. Men vi hörs imorgon och ha förståelse för att jag inte bloggar idag..!

ATT FÅ VÄNTA SÅ LÄNGE

Hej!
Nu sitter jag på sjukhuset med min familj, tyvärr ramlade imorse i trappan och mamma blev bara sämre och sämre. Klockan 7.05 ca, ringde vi ambulans för hon var medvetslös. När det hade gått 20 minuter så ringde vi och undrade var ambulansen var.. Då var den på bergslagsvägen och skulle komma jättesnart. Det kändes verkligen jättebra. Men sen ser vi en ambulans åka förbi vårat hus och stannar inte. (vi bor i en vändzon) och jag ringde 112 och undrade varför den bara åkte förbi när mamma behövde ambulansvård. Då var det tydligare någon annan som var mer sjuk och behövde den mer. Vilket inte är okej, dom kunde ha kollat läget iallafall.
Pappa ringde 112 igen och då var dom påväg, då fick jag stå ute och vänta så dom inte skulle köra förbi igen, men när dom kom så hade det gått nästan en timme sen vi ringde första 112 samtalet. Min granne Therése kom ut när ambulansen kom  och undrade vad som hade hänt, vilket var snällt för jag tyckte det var jättejobbigt att stå där själv..
Enligt ambulanspersonalen hade centralen bara uppgivit att mamma hade brytit foten vilket stämmer, men hon var medvetslös också och kunde inte röra sig.

Vilken morgon...

Nu är jag på sjukhuset och bloggar mer när jag kommer hem,

Men man ska inte vänta en timme på ambulans, bara att vänta 10 minuter är fel.

...


TITTA HIT!



FRÅGESTUND! JAG BESVARAR ALLA FRÅGOR IMORGON EXAKT ALLA. KAN INTE SKRIVA PGA ONT I ARMEN.

JOBBIGT JOBB



Min vecka är alltd full iallafall måndag - torsdag,




Måndag (idag) : Skola, Ortoped, Läkare och plugg
Tisdag: Skola.Sjukgymnast och plugg.
Onsdag: Skola, Ska försöka hinna sjukgymnast, knattarna.
Torsdag; Lång skoldag är upptagen.
Fredag: Är den enda lediga tiden.

Samt att jag ska få in ett marknadsföringsmöte om kläderna.

Nu ska jag gå men bloggar från skolan!

en fråga via mail

Hej Oskar.
Din blogg har blivit ganska känd nu, du syns på listor som blogtoplista och lite till. Men hur kommer det sig att du har få kommentarer? Enligt en statistik jag mätt på en hemsida så har du i snitt 210 unika besökare varje dag.
Mvh
Lena


Heej Lena.
Oj, vad kul det har jag kanske tänkt på att min statistik stiger och stiger varje dag. Men anledningen till att jag inte har så många  kommentarer är för att jag inte accepterar alla kommentarer, sen varför jag inte gör det är en annan fråga.  Att kalla mig känd är helt helt fel. Jag anser inte mig själv som en kändis men självklart kan man vara känd på olika sätt, men enligt mig nej.

Har du en fråga maila till :
[email protected]

parlamentet


20.30 är det parlamentet, missa inte! Det kommer säkert bli skitroligt. Nu ska jag fixa det sista så jag slipper göra resten imorgon, sen är det parlamentet som gäller!


jag åt


Det var verkligen jättegott idag!

Nu ska jag börja med lite läxor jag skulle ha gjort för länge sen.

´



Nu sitter säkert alla som går i skolan som bor i stockholm och tänker " FAAAN SKOLA IMORGON ".
Men inte jag! Jag vill verkligen till skolan imorgon, varför? Jo för att jag ska visa vad jag går för på lektionerna och inte bara sitta och inte säga något alls. Jag måste och ska försöka höja mina betyg, men hur gör jag det bäst? Genom att priorietera skolan framför vänner och familjen. Självklart tror ni som "känner" och känner mig att det är något jag bara säger, och aldrig att jag kommer klara det men klart att jag kan klara det om jag vill? Och nu vill jag.

Hoppas att ni har märkt förändringen i bloggen. Glöm inte att titta på den rullande texten innan du går precis under headern.

Oskar

MELODIFESTIVALEN LYSSNA PÅ ALLA LÅTAR





Här kan du lyssna på alla finallåtar på expressens egen hemsida. Vilken tycker du ska vinna av de 8 som är med i finalen? Själv tycker jag att Molly Sandén kommer passa i ryssland för att jag kan tänka mig att hon får många röster där. Men jag vet inte.

haha



Nu blir det en lång varm dusch efter en morgonpromenad. Anledningen till att jag var ute och är uppe så här tidigt är att hur ska man annars kunna gå upp imorgon? Klyftigt värre av mig, lixom jag av alla är smart? Haha, ja sånt händer (dock inte ofta). Sen ska jag lägga in min nya design! Den har en massa effekter okej, inte många men några iallafall vilket är ganska ballt. Men vi hörs snart!

RSS 2.0